In twee jaar vakbekwaam
Zoek je praktische en theoretische handvatten om via biologische of biologisch-dynamische landbouw jouw bijdrage te gaan leveren aan een toekomstbestendige landbouwsector? Wil jij een extra specialisatie in de zorglandbouw, stadslandbouw of agro-ecologie? Dan is Warmonderhof de plek voor jou. Tijdens de BBL-opleidingen ontmoet je gelijkgestemden die je eerste netwerk vormen voor je nieuwe stappen in de toekomst. Onze ijzersterke combinatie van één dag theorie en twee volle praktijkdagen in de week zorgt ervoor dat jij in twee jaar tijd je carrière een twist geeft en deel gaat uitmaken van de groep energieke veranderaars die hun bijdrage gaan leveren aan een toekomstbestendige landbouwsector. Kom het zelf ervaren tijdens één van onze open dagen!
Vakbekwaam medewerker biologisch-dynamische landbouw
(gemengd met veehouderij, niveau 3)
Specialisatiemogelijkheden: stadslandbouw, zorglandbouw, agro-ecologie.
Wil jij met dieren voedsel produceren zoals zuivel, vlees en eieren? Wil je de gemengde, biologisch-dynamische landbouw leren doorgronden en staat dierwelzijn bij jou hoog in het vaandel? Dit is dé opleiding als je gaat voor het gemengde bedrijf: dus (voeder)teelt en veehouderij samen. In de landbouw is een frisse wind nodig van energieke mensen die snappen hoe het anders kan. Hier krijg jij de vakkennis om mede vorm te geven aan de landbouw van de toekomst. Lees meer...
Vakbekwaam medewerker biologisch-dynamische teelt
(niveau 3)
Specialisatiemogelijkheden: stadslandbouw, zorglandbouw, agro-ecologie.
Wil jij groenten en fruit leren telen op een duurzame manier? Heb jij plannen om een eigen teeltbedrijf te beginnen of wil je als leidinggevend medewerker aan de slag in de tuinbouw? Vind je grondgebonden teelt en bodemvruchtbaarheid als basis van gezonde gewassen belangrijk? Dan is dit dé opleiding voor jou. Lees meer...
Medewerker biologisch-dynamische teelt
(niveau 2)
Wil jij groenten en fruit leren telen op een duurzame manier? Zoek jij praktische en theoretische vakkennis? Wil jij in twee jaar tijd je carrière een twist geven en deel gaan uitmaken van een groep energieke veranderaars van de landbouw? Dan is dit dé opleiding voor jou. Lees meer...
Bezoek een open dag
- 25/1 Grote Open Dag
25 januari 2025 | Van 10.00 tot 14.00 uur
Info en aanmelden - Informatiemiddag BBL-opleidingen
27 februari 2025 | 13.30-16.15 uur
Info en aanmelden - Informatiemiddag BBL-opleidingen
27 maart 2025 | 13.30-16.15 uur
Info en aanmelden - Informatiemiddag BBL
24 april 2025 | 13:15 - 16:15
Info en aanmelden
Ga naar de agenda voor alle data.
FAQ deeltijd (BBL) opleiding
De actuele kosten kun je altijd vinden bij de downloads voor geïnteresseerden, onderaan elke webpagina.
Studenten vertellen
Martha Boer (60)
“Ik denk dat er vaak te veel wordt gepraat in de hulpverlening. Juist die boerenmentaliteit van samen een klus klaren en onderwijl wat praten, is heel helpend voor de doelgroep van zorgvragers: mensen met een burn-out, mensen met dementie, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hier op Warmonderhof noemen ze…
Lukas Henquet (43)
“De opleiding gaat best snel. Twee jaar is zo om. De plantenteelt spreekt mij het meest aan. Wist je dat vijftig procent van alle groenten en kleinfruit ter wereld wordt geteeld op bedrijven van één hectare groot? Die kleinschalige bedrijven zijn zo belangrijk voor de gemeenschap. Ik vind het mooi om daarin iets te betekenen.…
Laura van der Hoff (28)
“Na Warmonderhof wil ik de plek creëren die ik zelf zocht: een tuinderij waar mensen kunnen samenkomen en leren over duurzaam voedsel, waar ze kunnen dineren; een plek om verbinding te maken; met elkaar en vooral weer met de natuur. Zo’n plek heb ik zelf ook nodig.” “Na Warmonderhof wil ik de plek creëren die…
Erik Dubbink (44)
“Ik ben een doener en een beelddenker. Ik wil met praktisch werk en creatieve oplossingen een bijdrage leveren aan duurzaamheid, milieu en gezondheid; aan een betere wereld en maatschappij. Als iedereen gaat zitten wachten tot een ander iets doet, gebeurt er niets.”
Ida Simonsen (25)
“Het is een lange zoektocht geweest naar hoe ik mijzelf moest verhouden tot de klimaatcrisis en de ecologische crisis. Uiteindelijk begon het te landen dat ik het in de praktijk moest zoeken. Ik wilde met mijn handen de aarde in.”
Joukje Boeder (27)
“Warmonderhof is waardevol omdat je heel veel praktijkervaring opdoet. En je bevindt je in een inspirerende omgeving waar iedereen bezig is een nieuwe visie te ontwikkelen op de landbouw.”
“Ik wil bijdragen aan een groter biologisch landbouwareaal in Nederland”
Martijn Horbach (34)
“Met een eigen boerderij zet ik iets in gang voor mezelf, maar ook iets wat voor ons hele gezin is. Ik vind het fijn om risico’s te nemen en niet slaafs het pad te volgen dat ik heb ingezet door mijn studie. Om iets geheel anders te gaan doen.”
Eline Wielemaker (30)
“Ik heb biologie gestudeerd en ben van jongsaf aan al gefascineerd door alles wat groeit, bloeit en leeft. Ik specialiseerde me in de neurowetenschappen en verdiepte me in de relatie tussen voeding en gezondheid. Ik onderzocht het verband tussen het eten van bepaalde vetzuren en Alzheimer. Mijn aandacht schoof steeds meer van voeding en gezondheid van de mens naar voeding en gezondheid van de aarde zelf.”
Jessica Peters (40)
“Door de lesstof op Warmonderhof ging ik heel anders kijken naar de wereld, naar mijn werk in de IT Consultancy. In een tuin kun je geen perfectionist zijn. Je moet het doen met de omstandigheden. Je hebt er niet altijd de volle controle over. In het bedrijfsleven zouden we vaker moeten denken: waar gaan we wel en geen energie in steken? Welke duurzame oplossingsrichtingen zijn er? In plaats van het idee dat alles maar maakbaar moet zijn. Als je soms dingen zijn gang laat gaan, kunnen hele mooie dingen ontstaan.”
Rutger Engelbertink (41)
“Ook al kom ik van een gangbaar melkveebedrijf, mijn vader was altijd bezig met de bodem en met bodemgezondheid. Hij werkte vanuit zijn gevoel. Mijn moeder was veel met de natuur bezig en kookte onder meer met groente uit onze eigen groentetuin. Mijn studie aan de Warmonderhof komt dus niet helemaal uit de lucht vallen.”