Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er        Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

Vanaf maart/april en daarna is er weer plek op BelleMarie voor voltijd en of deeltijd stagiaires van de Warmonderhof en de Stadslandbouw.

 

 

Heb je gezonde werklust en wil je “alles” leren over kruidenteelt (van grondbemesting/bewerking voorbereiden, zaaien, verplegen, oogsten/verwerken en vermarkten) dan kun je goed bij ons terecht. De werkzaamheden zijn divers maar wel gestructureerd. Er wordt zowel binnen (kas en tunnels) als ook buiten gewerkt. We vinden het belangrijk dat je je eigen kwaliteiten ontdekt en we proberen zoveel mogelijk begeleiding te geven om deze verder te ontwikkelen. Er is zowel handmatig werk als ook met diverse trekkers en machines.

De Mobiele Gaard is een traditioneel gemengd boerenbedrijf, gecombineerd met een heel andere visie op bezit, landbouw en natuur en hoe mensen daarin een plek hebben. Traditioneel, maar met de kennis van nu. Wij hebben varkens, kippen, fruit- en notenbomen, struiken, vaste planten, granen, aardappelen en eenjarige groenten. We bezitten niets, maar beheren land van landeigenaren die in dit concept geloven. Op dit moment zijn wij actief op zeven locaties in de omgeving van Lochem.
Je wilt dolgraag boer worden, het is je allergrootste droom. Maar een droom die je al jaren in een hoekje hebt weggestopt, omdat het toch niet haalbaar is. Je komt immers niet uit een boerenfamilie en zomaar een boerderij en een stuk grond kopen, daarvoor heb je het geld niet.

Warmonderhof is een biologisch-dynamische boerderij waar kringlopen, aandacht en respect voor de landbouw, de omgang met dieren en het leren door leerlingen, centraal staan. Het bedrijf heeft naast akkerbouw en tuinbouw ook veehouderij, een kaasmakerij, een winkel, staat op verschillende markten en is verbonden aan Aeres Warmonderhof.  We bieden leerlingen de praktijkervaring, naast hun theoretische deel van de opleiding, om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Zij kunnen (onder de juiste begeleiding) alle facetten van het boeren vak en ondernemerschap leren.

De Groentenakker is het bewijs dat kleinschalige landbouw werkt en de toekomst heeft.
Wil je leren hoe je de lekkerste biologische groenten teelt en wat er nodig is voor het opzetten van een klein tuinbouwbedrijf?  Ben je enthousiast en leergierig? Dan is De Groentenakker de plek voor jou!

Proefboerderij Haverkamp wil startende biologische agrarische- en plattelandsondernemers een kans bieden om betaalbaar te starten door tijdelijke pacht van grond en gebouwen. Samen vormen de zelfstandig ondernemende pachters een breed gemengd biologisch agrarisch bedrijf, in een aantrekkelijk, gezond landschap met veel biodiversiteit.

 

 

 

Aanbod

Te pachten voor 3 - 6 jaar: vruchtbare biologische grond (oeverwal IJssel), en bedrijfsruimte in Terwolde bij Deventer. Beschikbare oppervlakte per pachter 0,5 tot 3 ha. met mogelijkheden tot tijdelijk verblijf. Op termijn willen we eenvoudige bedrijfswoningen aanbieden. Gezamenlijk gebruik van de voorzieningen en werktuigen verlaagd de kosten en stimuleert slim samenwerken, zowel in de teelt als voor de afzet.

Voor het komende seizoen (2019) hebben wij  in de groentetuin plaats voor 2 stagiaires voor twee dagen in de week (bij voorkeur op dinsdag en vrijdag).

Biologische tuin de Birkenhof is gelegen op het derde erf in Soest.  Gedurende het seizoen kweken we groenten voor ongeveer 50 gezinnen. Wekelijks halen zij op vrijdag of zaterdag een pakket op bij de tuin. De tuin is opgezet volgens het CSA principe (Community Supported  Agriculture). Inmiddels gaan we het 12e seizoen in met een vast clubje enthousiaste en gezellige vrijwilligers onder begeleiding van boer Joop en tuinder Jannis.

We hebben een stageplaats voor een heel of half jaar in 2019

 

Functiesamenvatting

Ben jij een enthousiaste student die graag met kinderen in het onderwijs werkt? Heb je groene vingers? De afdeling Natuur en Milieu Educatie (NME) /Schooltuinen en zoekt stagiaires die mee draaien op de schooltuinen. Studenten die mee helpen bij de lessen maar ook de tuinman assisteren bij diverse klussen in het groen van onderhoud in de borders tot opkweken en verspenen van zaden en plantjes.

En we doen experimenten met de bodem, grond en compost in het kader van duurzaamheid en om de kringlopen te sluiten.

Afhankelijke van jouw interesse, kennis en ervaring zijn er combinaties mogelijk.

Biologische Boerderij Veld en Beek is een gemengde biologisch dynamische  boerderij met 40 stuks melkvee, zuivelverwerking, vleesvee, akkerbouw, groenteteelt (0,8 ha) en legkippen.

 

 

Alle producten worden via een zelfbedieningssysteem verkocht aan een vaste klantenkring. Wij zoeken een medewerker/ondernemer tuinbouw.

Hier op Ús Hôf in Sibrandabuorren (Frl) telen we 2 hectare aan groente, fruit en kruiden voor onze 130 zelfoogstende en 30 tasafhalende CSA-deelnemers, drie restaurants en voor de streekboerenmarkten van Sneek, Heerenveen en Drachten. Dit doen we op basis van permacultuur. Afgelopen jaar bestond ons oogstaanbod uit 64 variëteiten aan groenten en fruit, plus vele kruiden en eetbare bloemen. In 2019 beginnen we aan ons vijfde seizoen als CSA en aan ons derde jaar als afhaalpunt van Voedselcoöperatie Ús Iten, waar leden naast onze producten nog veel meer lekkers uit de streek kunnen ophalen. Meer info op www.ushof.nl.

Wil je op korte termijn zelfstandig aan de slag als tuinder of kleinfruitteler? Hier is een kans voor een ondernemende creatieveling die plezier beleeft aan het contact met burgers en mede-­ondernemers in de biologische sector. De Zwolse Stadslanderijen is een boerencoöperatie in de stadsrand van Zwolle.

Via de link kom je bij de advertentie:

biologische boerderij te koop in Hongarije

 

Direct contact met de verkoper kan per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon +36 703 814 013.

 

 

Portugal, Algarve (Lagos), unieke gelegenheid op inspirerend landgoed voor een biologische en dynamische samenwerking.

 

Op onze Quinta van 6ha in de zuidwestelijke Algarve zijn wij al jaren actief in landelijk eco toerisme en kleinschalige biologische ontwikkeling van het land. Sinds 2001 werken wij  samen met vrijwilligers vanuit de hele wereld, maar we zijn nu in het stadium beland dat we behoefte hebben aan een meer duurzame verbinding en samenwerking met geestverwante mensen om het  landgoed en haar potentieel mee de delen. Met deze samenwerking willen we jou/jullie de kans bieden om hier autonoom een bestaan op te bouwen.

Biologische melkveehouderij bij Nantes zoekt betaald medewerker(ster)
Start vanaf maart 2019


Op een kwartiertje van Nantes in het dorp Monbert ligt een biologische melkveehouderij op 94 hectares grond. Het bedrijf voorziet de veestapel (65 melkkoeien en 60 stuk jong vee) volledig van voedsel. Het bedrijf is aangesloten bij een coöperatie die een machinepark beheert, waarmee de boeren gezamenlijk de werkzaamheden verrichten.

Boerin Marie Durand is in 1996 begonnen. Ze heeft het bedrijf ontwikkeld van familiebedrijf met duurzame landbouw naar een biologische melkveehouderij en heeft in 2015 het keurmerk AB (Agriculture Biologique) verkregen.

Voor de Moestuin van Jagtlust (www.moestuinvanjagtlust.nl) zoeken we een stagiair die ons ondersteunt bij het verbouwen en onderhouden van onze moestuin. Wij zijn een zorgboerderij waar wij met een inclusieve groep mensen,  jong en oud, met en zonder beperking samenwerken. De moestuin is 6000 m2 en bestaat uit vier kwadranten; groenten, fruit, bloemen en schapen.

GEZOCHT:

Een enthousiaste bio-tuinder die aan de slag wil met het runnen van een zelfoogsttuin. De Zelfoogsttuin Ten Boer zoekt een opvolger die verder wil met de 15-20 leden die er al zijn. De tuin is anderhalf jaar geleden kleinschalig gestart en er is groeiende belangstelling. Het is een groot perceel (6500m2) en dus ruimte genoeg om te groeien naar een groter ledenaantal.

Heining&Hoef is een biologisch natuurbedrijf wat gevestigd is in Teteringen tegen de stad Breda. De totale omvang van het bedrijf bedraagt ongeveer 120 ha waarvan het merendeel natuurgrond is.

 

 

Het natuurbeheer met rundvee  oa brandrode runderen, en schapen is met name gericht op het behoud en stimuleren van de weidevogel in het gebied de lage Vuchtpolder ten noorden van Breda. naast natuurgraslanden wordt er akkerbouwmatig graan geteeld in bouwplan met enkele oliehoudende gewassen als zonnebloemen, koolzaad en huttentut. Sinds enkele jaren is gestart met het zelf persen en vermarkten van olie. Daarnaast wordt de perskoek in combinatie met de granen gebruikt als krachtvoervervanger. Hiermee streven we een circulaire bedrijfsvoering na.

Ons bedrijf ligt op Goeree Overflakkee in Oude Tonge. Niet al te ver van Rotterdam. We hebben 750 melkgeiten en naast een hoop grasland en wat mais hebben we ongeveer 20 ha akkerbouw percelen. We telen aardappels, pootgoed, plantui ,rode biet en spruiten. Samen met onze gras/klaver percelen is het een mooie vruchtwisseling.

We zoeken iemand voor alle voorkomende werkzaamheden waaronder veel trekker en shovel werk.

 

 

Doordat we een gemengd bedrijf zijn bieden we veel verschillend werk en een hoop afwisseling gedurende de dag. Beide werken we fulltime in het bedrijf en we hebben drie kinderen.

Wij zijn een biologische kaasmakerij die zich in het puntje van Noord-Limburg bevindt.

Het bedrijf Aurora is in 1980 opgezet door Harry en Janny ten Dam. Inmiddels is Aurora een familiebedrijf omdat de vier kinderen van Harry en Janny ook werkzaam zijn in het bedrijf.

De visie van familie ten Dam ‘’ Wij willen op een manier biologische en duurzame voedingsmiddelen produceren, waarbij wij de biologische landbouw bevorderen om één gezond milieu te creëren voor mens, dier en de natuur. Met onze kazen willen wij een bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. Dit alles in samenwerking met onze melkleveranciers om te komen tot inhoudelijk gezond samengestelde melk van een hoge kwaliteit. Kaas geproduceerd met respect voor mens, dier en natuur’’.

De familie Tempel bij het Groningse Middelstum heeft een melkveebedrijf met blaarkoppen en een zeer druk groenvoorzieningsbedrijf.Ze hebben met pijn in het hart besloten om hun melkveetak met blaarkopkoeien af te stoten. Het is een prachtige stamboekveestapel met (nagenoeg) raszuivere koeien. De koeien zijn overwegend roodblaar. Het melkproductieniveau is bovengemiddeld. De gezondheidsstatus is de hoogste. We zoeken naar een veehouder die serieuze interesse heeft in de overname van deze bijzondere kudde, en die daarna doorgaat met de raszuivere stamboek blaarkopfokkerij (met melkproductiecontrole) zodat deze oude bloedlijnen en waardevolle koeien bewaard blijven voor de fokkerij van de blaarkoppopulatie.
Voor de echte liefhebbers dus.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Derk en Fronica Tempel  via tel: 050 3049176

 

Stage bij de Melkbrouwerij

De melkbrouwerij maakt haar producten op het erf van de biologische boerderij van oud Warmonderhoffer Rick Huis in ’t Veld en zijn vrouw Arjuna in Deventer. De melk komt van onze 45 MRIJ (maas, rijn, ijssel) koeien die zoveel mogelijk buiten grazen op kruidenrijke weides.
We vinden het belangrijk dat de koeien hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Daarom houden de koeien hun hoorns en loopt onze eigen stier in de kudde. Hiermee zorgen wij voor een goede basis voor het maken van heerlijke zuivelproducten dit doen we onder de naam ‘de Melkbrouwerij’.
www.melkbrouwerij.nl

Biologische tuinderij de Lijsterbes is een groente pakketten bedrijf en levert wekelijks rond de 700 groentepakketten in Nijmegen en omgeving.

 

We telen onze groente op 10 hectare land gelegen aan de Grafwegen 55 in Groesbeek Breedeweg. Voor het komende jaar zijn we op zoek naar een medewerk(st)er voor 20 uur per week. Start in januari 2019 in week 2. Eventueel later in het seizoen nog uit te bereiden naar meer uren ( periode mei t/m september). We zoeken iemand met ervaring in de biologische tuinbouw.

Op ons biologische groenteteelt bedrijf in Aarle-Rixtel (2,5 hectare vollegrondsgroente, 2 hectare graan en 750m2 tunnelkas) telen wij 50 soorten groente en leveren wij aan 160 abonnees, meerdere restaurants en de eigen boerderijwinkel. Wij (Max en Elsa van den Dool) hebben dit bedrijf begin dit jaar opgericht en het bedrijf is dus volop in ontwikkeling.

 

Wij zijn op zoek naar een seizoenskracht voor de maanden mei tot en met september. Je moet kunnen meedraaien met alle soorten werkzaamheden (planten, wieden, oogsten, pakketten maken en trekker werkzaamheden).

 

Op onze boerderij is een nette caravan aanwezig en er is een aparte ruimte met badkamer, keuken en toilet.

Betaling volgens CAO landbouw voor een 38 uurs  werkweek.

 

Ons bedrijf is gelegen op de bolle es van kasteel/landgoed Croy en op fietsafstand van Helmond en Eindhoven.

 

Interesse? Schroom dan niet!

Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of, nog rechtstreekser, bel naar Max & Elsa: 06-26761428

 

www.tuinderijdeantoniushoeve.nl

Stichting Zaadgoed doet bij deze een oproep aan de sector omdat zij zoekt naar een secretaris om haar bestuur te versterken. Stichting Zaadgoed zet zich in voor een grotere agro-biodiversiteit. Dat doet zij door verantwoorde veredelingstechnieken te stimuleren die vrij zijn van het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen, door teelt van nieuwe rassen, educatie, kennisontwikkeling en het betrekken van de ketenpartijen.

Het bestuur bestaat uit 
Cor Zenhorst (biologisch tuinder) - voorzitter
Edwin Nuijten (veredelaar Louis Bolk Instituut) - penningmeester
Willy Douma (projectleider Hivos) - algemeen bestuurslid

Meer informatie bij Cor Zenhorst, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de biologisch-dynamische boerderij Deeli van Roeland en Ingrid van Dee, is ruimte voor voltijd- en deeltijdstagiaires. Er is  zelfstandige woongelegenheid op het terrein. Deeli is een gemengd bedrijf met kippen ( eigen opfok) brandrode runderen , varkens, klein fruit, hoogstamfruit, druiventeelt en groenteteelt. Behalve de teelt van het fruit, vindt er ook verwerking plaats, zoals het maken van jam, sap en ijs. We zoeken stagiaires die willen helpen met alle voorkomende werkzaamheden. We staan open voor mensen die eventueel eigen projecten willen uitwerken.

Het dorp Ophemert ligt midden in het land, in de Betuwe.

Bekijk voor een impressie van het bedrijf het filmpje op www.deeli.nl .

 

Reacties graag naar : Roeland van Dee 0653159802

Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Permacultuur tuinderij De Veldhof biedt gelegenheid aan voltijd- en deeltijdstudenten om stage te lopen op deze bijzondere tuinderij. De Veldhof is een jonge tuinderij. De Veldhof is in juli 2015 van start gegaan op 1,7 hectare in Joppe (bij Deventer). Wekelijks levert De Veldhof minstens 5 soorten verse groente aan abonnementhouders, op dit moment zo'n 50 pakketten en zo goed als jaarrond. Daarmee is De Veldhof een unieke tuinderij in Nederland!

Wil jij de groententeelt op de tuinderij van boerderij Ruimzicht in halle (Gld) overnemen?

Neem dan contact op met:

Fred Beijleveld ……….06 24170890 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Of met:

Gerjo Koskamp……….06 81236993 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zelfoogsttuin Tuinen van Hartstocht zoekt nieuwe tuinders. Deze tuin van 0,5 ha is te vinden op biologische veehouderij Hartstocht in Abcoude. De tuin ligt paradijslijk gelegen aan het het riviertje het Gein tussen Abcoude, Driemond, Weesp en Amsterdam Zuid-Oost. De tuin bestaat sinds mei 2015 en is inmiddels uitgegroeid tot goedlopende zelfoogsttuin met zowel groente als bloemen. Nu ter overname aangeboden.

 

Doetie's geiten is een kleinschalige geitenboerderij in Jubbega, inmiddels 50 Toggenburger geiten. De geiten zijn dagelijks buiten, ook 's winters, ze kiezen daar zelf voor. Op deze boerderij worden rauwmelkse kaasjes gemaakt, die landelijk in het hoge segment terug te vinden zijn. Daarnaast worden de kaasjes op vaste boerenmarkten verkocht. In de kaasmakerij worden de kaasjes gemaakt van de warme melk op traditionele wijze. Dat proces ontwikkelt zich steeds verder.

Daarnaast wordt er ook constant aan product ontwikkeling gedaan, zowel in de zuivel als met het vlees van de geiten. Komend jaar zal de veestapel weer groter worden en dit kan ruimte bieden om extra producten te ontwikkelen en hier de doelgroep voor te vinden.

Wil jij meer leren van een kleinschalig bedrijf, van het land tot de klant. Wil je weten hoe je een bedrijf succesvol maakt? Hoe je de connectie met je klant maakt?

De Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk heeft van de gemeente een stuk grond van enkele hectares in beheer gekregen tot en met het seizoen 2022. We zijn nu drie seizoenen bezig op dit stuk land groenten, kruiden en bloemen te produceren voor lokaal gebruik, waarbij we steeds een groter deel van het gebied in cultuur brengen. Hiermee dragen we bij aan de doelstelling van zowel de Stichting als de gemeente om het aandeel lokaal geproduceerd voedsel te vergroten. Om de continuïteit ook na 2022 te garanderen zijn we al op zoek naar locaties om de productie uit te breiden.

It Griene Libben zoekt stagiaires die zich willen verdiepen in microfarming en de technieken van JM Fortier en Curtis Stone. In Noordbergum, tussen Leeuwarden en Drachten ligt ‘It Griene Libben’ (Fries voor: het groene leven). Wij zijn een kleinschalige groentekwekerij die werken volgens de technieken zoals beschreven in het boek van JM Fortier ‘the Marketgardner’. Wij leveren op dit moment aan restaurants, ‘de Streekboer’ en de biowinkel. Daarnaast hebben we een (zelfbedienings)verkooppunt op de tuin.

’t Aailand teelt op 8 ha een breed assortiment aan groenten en fruit voor de groothandel en directe verkoop.

We staan in Den Bosch op de biologische boerenmarkt en verzorgen in de regio groenten en fruitpakketten.

Als stagiair(e) draai je mee in alle aspecten van het bedrijf. Werkzaamheden zijn hiermee afwisselend in de tuinbouw, (klein)fruit, marktverkoop en de verzorging rondom de pakketten.

 

Voor ons enthousiaste team zoeken we voor de periode van 1 april t/m 1 Oktober een of twee gemotiveerde stagiaires.

 

Kijk op www.aailand.nl.
Neem voor meer informatie contact op met Bodo Rammelsberg: 06-40586002 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 1 september heeft there haar deuren geopend in Leeuwarden. Deze jonge plant die geworteld is in een energieke vernieuwende voedingsbodem beoogt het grootste startup ecosysteem van Noord Nederland te worden.

there faciliteert en ondersteunt bedrijven en impactmakers bij het creëren en realiseren van innovaties. Het ruime bedrijfspand biedt een unieke (samen)werkplek en community voor bedrijven en professionals die de wereld willen verbeteren.

Kom eens een tijdje met ons meedraaien !

Ferme  de Rouze is een biologische  bergboerderij op 1000 meter hoogte in de franse Pyreneeen, zowat aan de spaanse en nog onder de boom-grens, zeer afgelegen in een schitterende , wilde natuur, rotsen, bossen, beken en daartussen kleine weiden.

De Polderkol is een biologisch kruidenbedrijf van 1 ha. midden in het biologische landbouwgebied van Lelystad Noord. Wij telen meer dan 50 soorten kruiden en wilde planten. Dit zijn eenjarige of vaste planten. Ook verzamelen wij kruiden uit natuurgebieden zoals brandnetel, heermoes en lindebloesem. De kruiden worden op het bedrijf gedroogd en verwerkt tot diverse producten om de gezondheid te bevorderen. Deze producten worden verkocht via de markt , huisverkoop en biologische winkels door het hele land.

Voor het schooljaar van 2018 -2019 zouden wij het weer leuk vinden om stagiaires te ontvangen.

In de wintermaanden hebben wij niet veel werkzaamheden, vooral in het voorjaar, zomer en najaar.

 

Biologische Boerderij Veld en Beek, een gemengd bedrijf in Doorwerth, biedt gelegenheid aan voltijd- en deeltijdstudenten om stage te lopen in de volgende werkgebieden van de BD-landbouw en voedselverwerking>> 

.

MULTI-FACETTED ORGANIC FARM, MINI-CAMPSITE AND AGRITURISMO

“Lavanda Blu” has been a successful business since 2007 as a certified organic farm/ agriturismo and has established itself in the region as one of the oldest and best lavender/hospitality farms

 

 

 

 

 

 

De Ommuurde Tuin (ommuurdetuin.nl) ligt in de historische moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau's Oord. Onze passie ligt bij het telen van ruim 400 verschillende soorten groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen van historische, moderne en wilde soorten. Ook worden er, in samenwerking met zadenbank CGN, oude rassen verbouwd voor het Erfgoedzaden Netwerk. We verkopen de oogst in onze tuinwinkel, aan bio-winkels en restaurants, maar het grootste deel gaat naar onze 75 oogstaandeelhouders die iedere week hun groentenpakket op komen halen (Community Supported Agriculture).

 

Land en Boschzigt heeft plaats voor stagiaires

Wij zijn een zelfoogst tuin met veel gewassen, bloemen, klein fruit, hoogstamboomgaard en wijngaard. Ook bieden wij een aantal dagen dagbesteding.

Slimme kleinschalige mechanisatie en een samen met jou gemaakt teeltplan  maken het beeld compleet. 

Kom een dagdeel meedoen om de sfeer te proeven.

Reacties naar Sijmen Brandsma

Tuinderij Land en Boschzigt, `s Graveland (bij Hilversum)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

Nog geen stageplek? Kleinschalig melk- en vleesveebedrijf Groot Brandenborch heeft nog plaats!

Op kleinschalig biologisch boerenbedrijf Groot Brandenborch vindt een veelheid aan activiteiten plaats: er wordt gemolken, jongvee opgefokt, stierkalveren ge-ost en grootgebracht voor de slacht, varkens opgefokt en geslacht, kippen gehouden voor de eierproductie en de slacht, weides bemest en onderhouden, rundvlees, spek en ham gepekeld, gerookt en gedroogd, groente en fruit gekweekt, kaas en yoghurt gemaakt en er is een boerderijwinkel. In de winkel verkopen we producten van eigen erf, aangevuld met groente, fruit en droogwaren van de (regionale) biologische groothandel.

 

Zorgboerderij De Hoge Born heeft plek voor een stagiaire voor de tuinbouw eventueel in combinatie met zorg.

Op een schitterende locatie naast de campus van de WUR bieden we als zorgboerderij een fijne plek voor mensen die dagbesteding / werktherapie zoeken. Een plek om tot rust te komen en om talenten te (her) ontdekken. Ook is er in samenwerking met De Lievegoedgroep werkbegeleiding voor mensen die een klinisch of ambulant traject lopen in de psychiatrie en/of verslavingszorg.

 

Het deelnemen aan activiteiten (op het land, in de kippenhouderij in de winkel, keuken onderhoud en techniek) heeft een therapeutisch / helpend effect. Op de Hoge Born vinden mensen een plaats waar rust en activiteiten (onder deskundige begeleiding) worden gecombineerd. Het bedrijfsmatige karakter zorgt voor een concreet en zichtbaar resultaat. Bovendien is het werken met planten  / dieren / collega's stimulerend en activerend.

 

Vanaf september 2018 hebben wij weer ruimte voor een stagiair(e) die geïnteresseerd is in vollegronds tuinbouw en enkele dagen per week bij ons ervaring wil opdoen.

 

Op Landgoed Amelisweerd bij Utrecht telen wij op één hectare een grote diversiteit aan biologische vollegronds groenten, kruiden, kleinfruit en bloemen. De afzet bestaat hoofdzakelijk uit groenteabonnementen.
Dagelijks werken we met een groep zorgcliënten en enkele vrijwilligers op de tuin.

Het super gemengde Veld en beek is op zoek naar BBL stagiaires (stads)landbouw.

Interesse? Bel Jan Wieringa, 06 21516966

Net onder de rook van Amsterdam in het mooie Weesp ligt, verscholen tussen de rietkragen van de Vecht, biologische boerderij De Groene Griffioen. Het familiebedrijf bestaat uit een melkveehouderij met circa 100 Montbeliarde runderen (60 melkkoeien, 40 stuks jongvee, 1 stier), zuivelmakerij, boerderijwinkel en vergaderruimte.
Kenmerkend voor De Groene Griffioen: antibioticavrij, natuurlijke dekking, dubbeldoelkoeien met horens en een compoststal. Ter ondersteuning van het dagelijkse werk op de melkveehouderij, is de familie Griffioen op zoek naar een Medewerker melkveehouderij (m/v)

Biologische zorgboerderij Makandra ligt op een prachtige plek aan de rand van het bos op landgoed Kernhem. De boerderij biedt dagbesteding aan cliënten met een verstandelijke beperking en aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Makandra is een actieve leer-werkplek en jaarlijks bieden we plaats aan stagiaires vanuit verschillende opleidingen.

 

Voor de groenteteelt zijn we ook dit jaar weer op zoek naar enthousiaste BBL stagiaires die graag alles willen leren over groenteteelt en graag samenwerken in teamverband.

Voor ons biologisch melkschapenbedrijf zijn wij op zoek naar een medewerker/ster , voor ong. 35 uur per week . Wij zijn gevestigd in Ransdorp, een dorpje onder de rook van Amsterdam. Wij melken 500  melkschapen , waarvan een gedeelte van de melk wordt verwerkt op het eigen bedrijf.

 

 

 

 

De werkzaamheden bestaan uit : melken, de schapen verzorgen, dieradministratie en tractorwerkzaamheden; een veelzijdige functie.

Ook hebben we een zorgboerderij. Een woning is evt. aanwezig .

Contact :  W.Kuiper  06-51403614

                 A.Kuiper  06-51355573

Heb je (enige) ervaring met koeien of kaasmaken? Heb je enkele weken of langer beschikbaar? Vraag vrijblijvend informatie aan om een tijdje mee te werken op een dynamisch (Nederlandstalig) boerenbedrijf in Zuid Frankrijk. Wij hebben het hele jaar door plaats voor stagiaires, vrijwilligers en vakantiekrachten van alle leeftijden.  

In Transsylvanië in het Nationaal Park Apuseni, 80 km vanaf Cluj–Napoca, ligt ons landgoed “Casa Careel “. Op dit landgoed is zelfvoorziening één van onze doelen.

De stad Cluj-Napoca was in 2015 de Europees hoofdstad van de jeugd. Er zijn 3 stageplekken per jaar in Tranisu. Je bent welkom alleen of met je medestudenten. Er is in Tranisu accommodatie aanwezig.

Wij zijn een erkend leerbedrijf en staan ingeschreven bij SBB onder de naam Casa Careel.

Stichting Bionext is de ketenorganisatie voor duurzame biologische landbouw en voeding.

Bionext verbindt de Nederlandse biologische ketens van boer tot consument. Bionext wordt gedragen door drie verenigingen: Biohuis (boeren en tuinders), BioNederland (producenten en handel) en de Biowinkelvereniging (Bio Speciaalzaken). We zijn gevestigd in het World food Centre te Ede, naast station Ede-Wageningen.

“Hortulanus” is een biologische gecertificeerde boerderij in Toscane (Italie), die al 10 jaar met goud bekroonde olijfolie en wijn produceert. Het landgoed beslaat 23 ha grond met 3000 volwassen olijfbomen en een wijngaard.

 

Drie jaar geleden is de conversie naar Biologisch-Dynamische landbouw ingezet. Wij streven ernaar een gemengd bedrijf te worden, met een harmonieuze en evenwichtige bedrijfsvoering en een goede balans tussen de huidige en de nieuw te ontwikkelen activiteiten.

Marjattas erkende ecologische en biodynamische glastuinbouw staat aan de vooravond van een generatiewisseling. Daarom wil Marjatta graag een gekwalificeerde en ervaren tuinder met empathie en bij voorkeur sociaalpedagogische kennis binnenhalen om de duurzame voedselproducten van Marjatta verder te ontwikkelen en tegelijkertijd een veilige en beschermde werkomgeving te bieden voor de gehandicapte bewoners van Marjatta. 

 

De Groentenakker is het bewijs dat kleinschalige landbouw werkt en de toekomst heeft.

Wil je leren hoe je de lekkerste biologische groenten teelt en wat er nodig is voor het opzetten van een klein tuinbouwbedrijf?  Ben je enthousiast en leergierig? Dan is De Groentenakker de plek voor jou!

Biologische Boerderij Veld en Beek biedt gelegenheid aan voltijd- en deeltijdstudenten om stage te doen in de volgende werkgebieden van de BD-landbouw en voedselverwerking

Kwekerij A8 in Doorn is een klein bio-dynamisch bedrijf van twee hectare, waarvan 600 m2 kasruimte Wij telen en verkopen groente en kruiden, kweken plantgoed op voor andere bedrijven en onszelf. Verder vermeerderen en selecteren we groenterassen voor de Zaderij. Kortom we zijn een gevariëerd bedrijf waar je kennis kunt maken met veel facetten van de tuinbouw. Er is plek voor 2 BBL- stagiaires (je kunt bij ons niet overnachten). Je bent altijd welkom om te komen kijken of het iets voor je is.
Willem & Titia ’t Hooft 06 50824027

Onze kwekerij bevindt zich aan de rand van Groningen Stad. We verbouwen groente, fruit en bloemen. Alle producten gaan rechtstreeks aan onze pakkethouders en voor losse verkoop naar onze eigen Stadsakker.winkel in de stad. 

 

Vanwege drukte zijn we op zoek naar een seizoenskracht die ons tot oktober kan ondersteunen. De werkzaamheden omvatten naast planten, oogsten, plantverzorging, schoffelen en wieden ook terrein en gebouwonderhoud.

Wij zoeken een Stagiair van de BBL opleiding Aeres Warmonderhof voor Educatie & Groen op de Ridderbos schooltuin. Het is een stageplaats, voor een heel of half jaar 2018/2019

 

Functiesamenvatting

Ben jij een enthousiaste deeltijd student die graag met kinderen in het onderwijs werkt? Dan kun je bij ons terecht vanaf september 2018. Een student die mee helpt bij de lessen maar ook de tuinman assisteert bij diverse klussen in het groen van onderhoud in de borders tot opkweken en verspenen van zaden en plantjes. Voor deze tuin zijn we op zoek naar iemand die zich tevens in wil zetten voor het lopende  ‘recycle-project’. Dit is een onderzoek ingezet om kinderen bewuster om te laten gaan met plastic. Daarnaast is de tuin gestart met een zintuigentuin. Deze moet verder ontwikkeld, gecreëerd en onderhouden worden. Kortom een dynamische stageplek waar je jezelf op verschillende vlakken kan ontwikkelen.

DeSeizoenen zoekt een begeleider voor 30 uur per week: 

 

Werkgebied Groen - Overkempe (Olst). Werken in de zorg is ontzettend leuk en ook hard werken. Dat beseffen we! We vragen veel van onze medewerkers waarbij je er ook veel voor terug krijgt. Allereerst tevreden cliënten! Want dat is waar het om draait. Daarnaast vindt DeSeizoenen het ook belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen. Want ontwikkeling vinden we vanuit onze antroposofische visie voor iedereen belangrijk. 

Wat ga je doen als Begeleider? Als begeleider ondersteun en verzorg je de cliënten. We werken vanuit de antroposofische inspiratie waarbij de waarden gelijkwaardigheid, dienstbaarheid en tegenwoordigheid van geest centraal staan. Wij denken daarbij in mogelijkheden, niet in beperkingen.

Scorlewald heeft een vacature voor een Leerling Leer Werkplek (BLL) - landwerkplaatsen (ca. 21 uur per week).

Op de landwerkplaatsen werken we volgens de biologische of biologisch dynamische landbouw methode. Op de tuinderijen worden hoofdzakelijk groente bloemen en kruiden geteeld, iedere tuinderij heeft zijn eigen specialisaties. De boerderij produceert eieren vlees en een beetje zachtfruit.

Op alle werkplaatsen werk je met ongeveer 8 deelnemers, de ontwikkeling van de deelnemers staat centraal in het werk.

De Oosterwaarde ligt net boven Deventer en is een bd bedrijf van 14 ha. Het is een gemeenschaps-gedragen landbouwbedrijf , of te wel een CSA. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld, zowel buiten als in de kas, voor zo'n 200 huishoudens die lid zijn.  Ook is er akkerbouw en grasland en er is gestart met een flink stuk kleinfruit. Een bescheiden huisverkoopwinkel hoort er ook bij.

 

Voor de maanden juni juli agustus hebben we plaats voor extra seizoenskracht met ervaring in de tuinbouw. 

Ons melkveebedrijf is in totaal 92 ha groot, waarvan 72 ha eigendom en 20 ha pacht en huur. Het ligt op 500 meter hoogte in de Europese bergzone. Er zijn 32 melkkoeien + bijbehorend jongvee. Het zijn Holsteinkoeien, momenteel met 7500 kg melk per koe per jaar.

Er zijn 2 loopstallen voor alle dieren verder zijn er 2 opslag gebouwen (190 M

en 300 M).

75% van de melk gaat naar de coöperatie(180 000 l) de rest wordt aan huis verwerkt en verkocht tot Goudse kaas type ( 50 000 l).

Stageplaats, voor een heel of half jaar 2018/2019

 

Functiesamenvatting

Ben jij een enthousiaste student die graag met kinderen in het onderwijs werkt? Heb je groene vingers? De afdeling Natuur en Milieu Educatie (NME) /Schooltuinen en zoekt stagiaires die mee draaien op de schooltuinen. Studenten die mee helpen bij de lessen maar ook de tuinman assisteren bij diverse klussen in het groen van onderhoud in de borders tot opkweken en verspenen van zaden en plantjes.

En we doen experimenten met de bodem, grond en compost in het kader van duurzaamheid en om de kringlopen te sluiten.

Afhankelijke van jouw interesse, kennis en ervaring zijn er combinaties mogelijk.

VELD & VAAS is de bloemenkwekerij & werkplaats van landschapshistoricus/kweker Mariette Kamphuis en kunstenaar/florist Denise Collignon. Op landgoed Op Hodenpijl (vlakbij Delft) kweken wij onze slowflowers, biologisch en op volle grond. Ons bloemenveld (1500 m2) is het laboratorium voor ons werk, waarin de intense en vluchtige schoonheid van kiemen, groeien, bloeien en verval een rode draad vormt.

We own an organic dynamic family farm in Tuscany, Italy where we producing olive oil and wine. www.hortulanus.it

Hortulanus is a certified organic farm with biodynamic applications situated in the South of Tuscany (close to Montalcino). We have three hectares of century-old olive trees (about three thousand trees), and produce a world-renowned, award-winning oil.

Through working on the land, we recognized first hand the fast decline in insects and birds despite the fact we work organically.

Wij zoeken versterking voor ons team op de Quellenhof. Een gemengd biologisch dynamisch bedrijf met hulpverlening, 40 melkkoeien, 20 slachtvarkens en akkerbouw op 100 hectare in de Wetterau, Duitsland.

De Quellenhof hanteert het principe van wonen-leren-werken, waarbij de boerderij wordt gecombineerd met een socialpedagogische school (Förderschule), het seminar voor curatief onderwijs (heilpädagogisches Seminar) en een woonderij voor hulpvragende kinderen en volwassen. Van de nieuwe boer(in) worden begeleidende kwaliteiten gevraagd voor hulpvragers in de veehouderij en de akkerbouw.

Lees hier de vacaturetekst.

 

De Franse stad Le Mans zoekt een tuinder(s paar) om op 6,5 hectare biologisch gecertificeerd groenten te gaan telen voor de (openbare) scholen, ziekenhuizen, bejaardenhuizen etc. De grond kan gepacht worden. Samenwerking met een naburige zorgboerderij is mogelijk als het gaat om personeel en/of werktuigen en eveneens kan samengewerkt worden met de nabijgelegen landbouwschool Rouillon als het gaat om stagaires. Lees hier de vacaturetekst.

                  

We are looking for a farmer (f/m) who loves the South. Living Seeds Sementes Vivas is a biodynamic and organic seed company based in Idanha a Nova, Portugal, at the border to Spain. Currently 28 people are engaged. We are producing and distributing seeds to the Iberian Peninsula with a team of currently 32 seed multipliers across the Iberian (www.sementesvivas.bio). Our focus are seeds of vegetables, herbs, flowers, millet, spelt, rye, amaranth and quinoa.

Rotterdamse Munt is een jonge en ambitieuze organisatie die volop in beweging is!

 

Wij zijn een groene oase in het stenige & stoere Rotterdam Zuid. In de stadskruidentuin groeit een royale rijkdom aan kruiden & eetbare bloemen uit alle windstreken. Bovendien groeit er plezier, inzicht en groentalent.

Werken in de zorg is ontzettend leuk en ook hard werken. Dat beseffen we! We vragen veel van onze medewerkers waarbij je er ook veel voor terug krijgt. Allereerst tevreden cliënten! Want dat is waar het om draait. Daarnaast vindt DeSeizoenen het ook belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen. Want ontwikkeling vinden we vanuit onze antroposofische visie voor iedereen belangrijk.

Wat ga je doen als Begeleider?

Als begeleider ondersteun en verzorg je de cliënten. We werken vanuit de antroposofische inspiratie waarbij de waarden gelijkwaardigheid, dienstbaarheid en tegenwoordigheid van geest centraal staan. Wij denken daarbij in mogelijkheden, niet in beperkingen!

Tablehurst Farm  is a 500 acre mixed farm with beef, sheep, pigs, poultry, vegetables, farm shop, butchery, café and residential care in Forest Row, East Sussex. We would like to bring more expertise and experience onto the farm and we are looking for a farmer who would like to join the existing team. We are looking for a mature person, ideally with previous experience and a university degree in organic/biodynamic agriculture.

You have experience in mixed organic or biodynamic farming, livestock handling, tractor and machinery driving and a valid driving license.

The position is limited to 6 months starting in April/May 2018.

The package includes accommodation, salary and lunches.

 

Please apply directly with CV to

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.tablehurst.farm

Specialist biologische tuinbouw, stagiaire of vrijwilliger in Zuid-India    

Kattaikkuttu Gurukulam, September 2018 – Juni 2019

Jeugdtheaterschool KATTAIKKUTTU GURUKULAM (KKG) is een interne basis/ en middelbare school in Punjarsantankal Village, in Zuid India. De KKG voorziet in formeel onderwijs en artistieke training en stelt jongeren met een achterstandsituatie in staat hun eigen keuzes te maken. Onze studenten behoren tot de meest achtergestelde gemeenschappen in de regio.

Natuurmonumenten is eigenaar van landgoed Velhorst in Lochem. Wij zoeken een biologische boer voor twee vrijgekomen boerderijen met bijbehorende gronden.

Ervaring is noodzakelijk. Zie voor verdere informatie:

www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/velhorst/nieuws/natuurboer-gezocht-voor-landgoed-velhorst 

Voor een 2 jarig projekt in Duitsland en Oost Europa zoek ik een student/ afgestuurde voor een onderzoeksprojekt in het kweken van bio paddestoelen, m.n. shitake op eikenhout . Het bedrijf Bio Vital Food uit Dresden produceert en verkoopt bio producten en zoekt voor bovenstaande functie een man/ vrouw met interesse en ervaring.

Als je kennis wilt maken met biologische frambozenteelt, groenteteelt met zelfoogsttuin en zorg op één plek dan ben je welkom bij Raspberry Maxx in Meijel. In het seizoen van mei t/m september hebben wij onze kwekerij open voor publiek. Bezoekers kunnen onze kwekerij bekijken, op het terras genieten van frambozen en terecht voor onze frambozenproducten en groente in onze winkel bij de kwekerij.  Ook staan we elke vrijdag in Utrecht op de boerenmarkt en op zaterdag op de Noordermarkt, Nieuwmarkt en Zuidermrkt.  In onze frambozenkraam verkopen we jaarrond onze frambozenproducten, zelfgebakken taartjes en koeken van frambozen en in het seizoen natuurlijk verse frambozen. Dus meewerken in de keuken, terras, winkel en op de markt hoort er ook bij. Een hele dynamische en diverse stageplek waar je veel kunt leren. Neem gerust een kijkje op onze website www.raspberry-maxx.nl voor een eerste indruk. Kost en inwoning in overleg.

Neem contact op met:

Henny van Bergeijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-43037088

Ben jij een doorzetter en hou jij van aanpakken dan is een stage bij Het Groene Buitenland een leuke plek om je kennis in de praktijk te brengen en uit de praktijk te leren. Verscholen achter de Zeedijk in Assendelft ligt Het Groene Buitenland.
Het terrein ligt voor een deel in Zaanstad, voor een deel in Beverwijk en is onderdeel van de Buitenlanden. Het bedrijf is gelegen achter de Nieuwe Dijk in het weidse Noord Hollandse polder en is makkelijk bereikbaar ( op de fiets) vanuit station Krommenie en Beverwijk.

Per direct is Zonnehoeve Zeewolde CV op zoek naar een enthousiaste teeltmedewerker tuinbouw met een sterke affiniteit met de zorg. Je bent positief, enthousiast en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de tuinbouw? Heb je talent voor organiseren? Communiceer je makkelijk en correct? Word jij er blij van als je anderen verder kunt helpen? Ben je flexibel en heb je affiniteit met het boerderijleven? Dan zijn wij op zoek naar jou. 

Tuinderij De Volle Grond heeft nog ruimte voor een gemotiveerde stagiaire gedurende het komende groeiseizoen.

 

Op onze historische moestuin van 1 hectare verbouwen wij een breed scala aan vollegrondsgroente, kruiden, kleinfruit en bloemen. Afzet via Pergola groenteabonnementen, natuurwinkel en restaurant. Wij zijn tevens zorgtuinderij en werken daarnaast met vrijwilligers: veel mensen, weinig mechanisatie.

 

Kost en inwoning kunnen we helaas niet bieden, wel een schitterende werkplek vlakbij Utrecht en een gezellig team.
Zoek jij nog een stageplek voor het komend seizoen? Mail Mieke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tevens zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die van aanpakken weten, voor minimaal één dag per week.

 

www.tuinderijdevollegrond.nl

 

www.facebook.com/TuinderijdeVolleGrond

 

 

Dit is jouw kans om te werken op een biologische zorgboerderij! Wil jij werken met mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking? En ben je als ervaren Persoonlijk Begeleider toe aan de volgende stap in je loopbaan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ter overname :  biologische boerderij in Flavignac (Haute-vienne) :  contact ; Martin François, mail :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  frans en engels sprekend. Ik zoek een opvolger voor mijn melkveebedrijf met melkverwerking, die ik 30 jaar geleden ben begonnen en die sinds 1992 biologisch is.  Overname vanwege pensioen vanaf 2019, mogelijkheid tot samen werken vanaf 2018. 

De boerderij ;  Gebouwen en een woonhuis die opgeknapt dient teworden,  38 ha. koop of pacht van mij plus 12 ha. pacht-overname. Uitbreiding in grond is mogelijk. Machines en veestapel ;(38 normandische en montbeliarde  melkkoeien  en 25 a 30 stuks jongvee) . 

95% van de melk wordt verwerkt tot yoghurt, melk, verse kaas, en verkocht zowel in de buurt als buiten de regio. De producten van de boerderij zijn alom  bekend,  lokale afzet, verkoop aan huis, boeren winkels, biologische winkels……  ideaal voor een stel of 2 vennoten minimaal. 

Momenteel : 3,5 fte waarvan 2,5 werknemers.

Ben je geïnteresseerd in stadslandbouw? Ligt je hart bij vollegrondsteelt van groenten? En werk je graag op een plek met landschappelijke waarden en cultureel erfgoed? Dan is een stage bij Het heerlijke land iets voor jou. Bij het heerlijke land draait het om groenten. Lekkere, verse groenten van de volle grond. Deze csa-zelfoogsttuin in Nijmegen Zuid is van mei tot en met november open voor oogstdeelnemers.

 

Vanaf half maart begin april (of later) is er weer plek op BelleMarie voor stagiaires. Heb je gezonde werklust en wil je veel leren over kruidenteelt (van grond voorbereiden, zaaien, verplegen, oogsten/verwerken en vermarkten) dan kun je goed bij ons terecht. De werkzaamheden zijn divers maar wel gestructureerd. Er wordt zowel binnen (kas en tunnels) als ook buiten gewerkt.

Wij zoeken een Tuinder en leermeester met kijk op mensen voor 24-32 uur voor Activiteitencentrum Buitengoed Dorrepaal

 

Over Middin: midden in de wijk, midden in de samenleving een zo prettig mogelijk bestaan leiden. Omringd door de mensen die je belangrijk vindt. Dat is wat Middin voor haar ruim 4000 cliënten nastreeft. Want wij willen dat iedereen mee kan doen. Ongeacht verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, een psychiatrische stoornis of ouderdom. Bij ons kiest de cliënt zelf hoe hij wil leven. Kan hij de dingen doen die bij hem passen. Want samen leven is samen durven en doen. Waar nodig helpen wij met zorg en ondersteuning. Op woonlocaties, aan huis en in activiteitencentra, in heel Zuid-Holland. Daarbij hebben we één uitgangspunt: Wat kan er allemaal wél?

Voor Eerlijke Oogst, een koude kas in Aalsmeer, van Restaurant Edel in Amsterdam en Hydrapier (voormalig restaurant Vork en Mes) zijn wij op zoek naar een medewerker voor het telen van onze gewassen. 

Wij zoeken iemand de Fulltime met ons dit avontuur aan wil gaan en als verlengstuk van onze catering en ons restaurant samenwerkt met natuur waar wij de oogst vertalen op je bord.

Vragen of sollicitaties, kunnen gericht worden aan Dhr. Karpathios bij voorkeur per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op ons mooie B.D.- bedrijf waar sinds 1949 groenten, fruit en bloemen worden geteeld, zoeken we versterking van ons tuinteam. We zijn een veelzijdig bedrijf met winkel, dagbesteding, wijngaard en horeca. Met de  tuin als middelpunt. Als je graag werken en leren wilt combineren en sociaal bent ingesteld: van harte welkom om te reageren. Dat kan als (deeltijd)- stagiaire, of als trainee.                                                                      

 

We bieden zelfstandige woonruimte en vergoeding in levensonderhoud.                       Reageren kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   

Overname van Hansketien

Biologisch-dynamische geitenkaas van het Drentse platteland!

 

Geitenboerderij Hansketien in Mantinge maakt al zo’n 30 jaar prachtige biologische Grie (een Griekse saladekaas).  Nu willen de huidige eigenaren, Peter Govers en Ina Eleveld het bedrijf overdragen.

Wij willen het bedrijf overnemen en verder ontwikkelen, en hebben daarvoor een mooi plan uitgewerkt. Nu zijn we bezig om de financiering van deze overname rond te krijgen.

Daar hebben we weinig tijd meer voor; de huidige eigenaren zijn al enige tijd bezig met het overnametraject, en willen dit nu afronden. Er is dan ook een reëel gevaar dat dit prachtige bedrijf in gangbare handen over gaat.

 

Geitenboerderij Hansketien is een grondgebonden biologisch-dynamisch bedrijf met een groot aandeel eigen voederwinning. We zetten het bedrijf in zijn huidige vorm voort en ontwikkelen van daar uit verder. We gaan een levendig bedrijf vormen op deze plek in Drenthe, waarbij we aansluiten bij het rijke cultuurlandschap en actief bouwen aan biodiversiteit.

De Tuinderij ligt op een prachtige plek aan de Vecht in Vreeland en is in 2012 gestart door Monique van Poppel, nu met Angelique van Bruggen als medetuinder. We hebben allebei de Warmonderhof gedaan.

 

Op een halve hectare met een kleine kas verbouwen we meer dan 40 verschillende groenten. Je kan bij ons veel leren over grondbewerking, zaaien, planten, oogsten en alles wat daarbij komt kijken.           

Sinds vorig jaar hebben we ook bloemen die de tuinderij helemaal opfleuren, deze tak moet nog verder worden ontwikkeld dus wie weet…..We werken helemaal biologisch en overwegen een SKAL certificering aan te vragen.

Voor onze biologische winkel in Alkmaar zoeken wij een groenteman/vrouw (20-40u)
Ekoplaza Alkmaar is en biologische eetwinkel die een lange historie kent. Verscheidene winkels zijn opgegaan in wat nu Ekoplaza Alkmaar is geworden. We verkopen 100% biologische producten en proberen zoveel mogelijk lokale producten te voeren in ons assortiment. Dagelijks krijgen wij verse groente, fruit en zuivel binnen via lokale boeren en onze hoofdleverancier Udea. Met ons team zorgen we er dagelijks voor dat de winkel er aantrekkelijk en verzorgd bijstaat en de klant gastvrij bediend wordt.
Ter aanvulling van ons team zoeken wij een:
Groenteman/vrouw, assistent bedrijfsleider (20-40u)

Op Abrona boerderij de Bossewaard in Cothen,zijn we sinds afgelopen november in omschakeling naar biologisch. Er staan enkele biologische kalveren/pinken, geiten, kippen en ponys.

Er is ruim 1,5 HA  akkerbouw grond,waar een aantal jaren geleden ook biologisch is gewerkt. Ook is er een tunnelkas en staan er fruitbomen. De afgelopen 2 jaar heeft er een sociaal ondernemer groenten en klein fruit verbouwd,ook biologisch.

Wil je ervaring op doen en jezelf ontwikkelen met het verlossen van schapen, verzorgen van lammeren  ?  En eventueel natuurbeheer met schapen.

Ervaring is niet het belangrijkste maar wel de wil om iets te leren en ook te doen !

Contact:

Jose Struik is telefonisch te bereiken op 06-54340146

Voor vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.treekerwissel.nl

Leusden

De schaapskudde(s) van de Treeker Wissel grazen in de regio van de Utrechtse Heuvelrug.

 

Met vriendelijke groeten,

José Struik

06 - 54340146

www.treekerwissel.nl - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wij zijn…

Matthias Crum en Eline Wippert en wij boeren op de Horsterhof, een biologisch gemengd tuinbouwbedrijf aan de rand van de gemeente Duiven, nabij Arnhem. De boerderij beslaat 9 hectare, waarvan 2,5 hectare tuinbouw met een kas en tunnelkas. We beschikken over een aantal koeien welke we voornamelijk houden voor de mest en het vlees. Naast de koeien hebben we ook een paar varkens en kippen.

Jaarrond flexibele stageplaats in een internationaal georiënteerd biodynamisch glastuinbouwbedrijf
 

Jij bent altijd welkom op ons bedrijf!
Wij hebben altijd het hele jaar rond plek voor enthousiaste leergierige studenten. Zoek je een stageplek voor korte of langere tijd? Geen probleem. Bij ons kan je op een flexibele wijze stage lopen. Jij bepaald wat jij wilt leren, wanneer je beschikbaar bent en welke dagdelen per werkweek je kan komen. Door deze flexibele manier van stage lopen heb je tevens de mogelijkheid om duaal ook op een ander bedrijf stage te lopen. Voor deeltijders kan dit handig zijn om zo te proeven van meerdere bedrijven zoals grove- en fijne tuinbouw of veehouderij en toch voldoende stage-dagen te halen. Ook in de winter is er bij ons volop werk.

 

Wij bieden een deeltijd-stageplek aan voor een zelfstandige, gemotiveerde stagiaire, vanaf maart 2018.

De Wasvenboerderij is een maatschappelijke onderneming waar vakmensen samenwerken met vrijwilligers en mensen met een beperking. Gezamenlijk runnen wij een gasterij, bakkerij en tuinderij.

GEZOCHT: Melkveehouder (m/v)

Op dit moment schrijven wij, Robin Gugelot en Kasper Hoex i.s.m. Natuurinclusieve Streekboerderijen een ondernemingsplan voor een gemend bedrijf in de provincie Brabant. Voor het opzetten zijn wij op zoek naar een ondernemer die invulling wil geven aan de veehouderij tak! Bedrijf bestaat verder uit een tuinderij en een stuk agroforestry (fruit en noten). We gaan gezamenlijk directe afzet creëren in de streek.

 

Stadstuinderij NoordOogst in Amsterdam Noord gaat in 2018 verder bouwen aan de CSA-groentetuin met Voedselbos.

Het is een sprankelende plek aan het worden, naast de Buitengewone Varkens en Pannekoekrestaurant STROOP, een nieuwe Brouwerij, de wijngaard Nochateau en straks een Natuurspeeltuin voor kinderen.

 

Wij hebben ruimte voor een Gemotiveerde Stageloper!

Hoi, Wij zijn Jorrit en Sarah van Klostergut Hahnerhof in Enkenbach (Duitsland). Vorig jaar zijn wij begonnen met de start van ons eigen biologisch melkveebedrijf met 36 Ha eigen zuivel en kaasmakerij. Het bedrijf is in de opstart fase en gaat zijn eerste seizoen tegemoet. Bij ons stage lopen is alles behalve saai. Voor ons en voor jou als stageloper is alles nieuw. We hebben op dit moment 37 dieren. De stier loopt er sinds oktober bij. We verwachten de eerste kalveren in augustus/september. Wat je  bij ons kan leren is vooral heel interessant als je ooit zelf een bedrijf wil gaan starten. Leer van onze fouten ;)! Wij beginnen nu met het ombouwen van de zuivelruimte en kaasmakerij. Bouwen de melkput vanaf de grond af aan zelf op. We willen veel zelf doen. Daarnaast start ook het seizoen. Koeien voor het eerst op de weilanden. Hoe gaan we dat doen, waar gaan we maaien, weiden.. Hoe gaan we weiden. Denk mee met de keuzes die we hebben. Het wordt een traject waar we samen voor gaan het eerste seizoen. Voel je, je geroepen om in ons jonge startende bedrijf te leren reageer dan direct! Ook als je meer informatie wil over ons of het bedrijf stuur me gewoon even een mailtje.

Tot snel!

Jorrit en Sarah

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil jij op biologische zorgboerderij De Beukenhof als Begeleider aan het werk? Heb jij ruime ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek? Hou jij ervan om je handen vuil te maken? En heb je enige ervaring met het werken met vee? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hier op Ús Hôf in Sibrandabuorren (Frl) telen we 2 hectare aan groente, fruit en kruiden voor onze 120 zelfoogstende CSA-deelnemers, voor enkele restaurants, een broodjeszaak en voor de streekboerenmarkten van Sneek en Heerenveen. Dit doen we op basis van permacultuur. We beginnen aan ons vierde seizoen als CSA en aan ons tweede jaar als afhaalpunt van Voedselcoöperatie Ús Iten, waar leden naast onze groenten nog meer lekkers uit de streek kunnen ophalen. Meer info op www.ushof.nl.

Wil jij werken op een biologische zorgboerderij in de dagbesteding? Ben jij een ervaren Begeleider en toe aan een volgende stap in je loopbaan? Zie jij het werken met vee en in de tuinderij als een bonus? Ga dan bij ons aan de slag op zorgboerderij Nieuw Rijsenburg!

De Groentenakker is het bewijs dat kleinschalige landbouw werkt en de toekomst heeft.
Wil je leren wat er nodig is voor het opzetten van een klein tuinbouwbedrijf?
Ben je alleen geïnteresseerd in de teelt van biologische groenten en wil je lekker buiten aan het werk zijn ? Er is ruimte voor iedereen op De Groentenakker!

Op kleinschalig biologisch boerenbedrijf Groot Brandenborch vindt een veelheid aan activiteiten plaats: er wordt gemolken, jongvee opgefokt, stierkalveren ge-ost en grootgebracht voor de slacht, varkens opgefokt en geslacht, kippen gehouden voor de eierproductie en de slacht, weides bemest en onderhouden, rundvlees, spek en ham gedroogd en gerookt, groente en fruit gekweekt, kaas en yoghurt gemaakt en er is een boerderijwinkel. In de winkel verkopen we producten van eigen erf, aangevuld met groente, fruit en droogwaren van de (regionale) biologische groothandel.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Open dagen
Avondklassen

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  
Warmonderhoffers

 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel