Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

Stroud

Description - We are looking to recruit a full time herd manager to join the team at Stroud Micro Dairy. Demonstrable experience in livestock management is essential as is experience in operating farm machinery. The ideal candidate would have a keen interest in cattle husbandry and pasture management as well as environmental issues and community-supported agriculture. If interetsed people can submit their applications to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. before the 1st of August.

 

Certified by- Biodynamic Ass./ Demeter UK

 

Certification status- Organic / in conv to Demeter

 

Phone number- 07594533648


Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Address- Oakbrook Farm, Wick Street, Stroud

 

Postcode- GL67QN

Kees Frederiks

Stroud Micro Dairy

07594533648

www.stroudmicrodairy.co.uk

Warmoes2Warmoes is een historische tuinderij waar groente  (kleine hoeveelheden van veel verschillende soorten) en (klein- en hoogstam)fruit wordt geteeld. We zijn een goede doelenstichting en werken voor de groente en fruitteelt met vrijwilligers. Daarnaast hebben we ook een bloemenpluktuin. Hiervoor zoeken we een stagiair die de coordinatie van de vrijwilligers, taakverdeling, planning, zaaischema etc. van de bloementuin op wil pakken in afstemming met de coordinator van de groenteteelt bij ons.

logobebouwenbewarenWarmonderhof is een biologisch-dynamische woon- werk- leerboerderij waar kringlopen, aandacht en respect voor de landbouw, de omgang met planten en dieren en het leren door leerlingen, centraal staan. Het bedrijf heeft naast  tuinbouw ook akkerbouw en veehouderij, een kaasmakerij, een winkel, staat op een markt en is verbonden aan Warmonderhof opleidingen (onderdeel van Aeres).  We bieden leerlingen de praktijkervaring naast hun theoretische deel van de opleiding om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Zij kunnen (onder de juiste begeleiding) alle facetten van het boeren vak en ondernemerschap leren. Het tuinbouwbedrijf heeft ca 4 ha. tot haar beschikking met daarop 4000 m2 kas en kent een ruime vruchtwisseling. Het is een productiebedrijf dat ingesteld is op het meewerken van veel leerlingen. Voor dit prachtige bedrijf zijn wij op zoek naar een:

ervaren Tuinbouw medewerker  ( m/v) 32/40 uur

demeterOm in de natuurvoedings winkels de klanten beter voor te lichten over het wel en wee van de Demeter kippen en alles er omheen, willen de kippenhouders de winkels langs.

Maar daar hebben ze hulp bij nodig!!

Zijn er mensen die “Demeter kippen ambassadeur” willen worden en een aantal zaterdagen, tegen betaling, enkele uren in deze winkels ons verhaal willen uitleggen aan de consument?

 

Wij zouden graag een reactie ontvangen op ons mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hartelijke Groet,kippen

De Grote Kamp

Wim Vredevoogd

 

grootbrandenborg1Op zoek naar een inspirerende stageplek? Kleinschalig melk- en vleesveebedrijf Groot Brandenborch heeft plaats!

Op kleinschalig biologisch boerenbedrijf Groot Brandenborch vindt een veelheid aan activiteiten plaats: er wordt gemolken, jongvee opgefokt, stierkalveren ge-ost en grootgebracht voor de slacht, varkens opgefokt en geslacht, kippen gehouden voor de eierproductie en de slacht, weides bemest en onderhouden, rundvlees, spek en ham gepekeld, gerookt en gedroogd, groente en fruit gekweekt, yoghurt, hangop en kefir gemaakt en er is een boerderijwinkel. In de winkel verkopen we producten van eigen erf, aangevuld met groente, fruit en droogwaren van de (regionale) biologische groothandel.

 

MontetesaNa mijn studies tropische en ecologische landbouw en jarenlange interne fulltime banen op boerderijen wilde ik het liefst zelf boer worden. Toen had ik geen geld, en geen land. Nu, na 20 jaar, heb ik geld en het volgende bij elkaar. We zoeken nu nog een jong stel of groepje zonder geld, maar met heel veel zin om eigen bedrijf te beginnen in Italie?  Steekwoorden; bestaand voedselbos van 2 ha verder uitbreiden met meer fruitsoorten, mogelijkheid tot kleinschalige dierhouderij, locatie Terra di Canossa, Monte Tesa. Bodemsoort: kalkrijke klei. Klimaat, kort sneeuw in de winter, verder weinig wind en een warme zon.

 

 

Buren; permacultuur op 6 ha, stro leembouw, antieke graanteelt.  Wij stellen ons voor dat je bijna zonder geld, maar met veel enthousiasme je eigen bedrijf wil opbouwen.

Spreekt dit je aan? Bel graag (in NL) 072 507 11 51.

Groeten Micha en Rascha 

An enthusiastic and flexible stockperson/general agricultural worker is required at Abbey Home Farm commencing at the end of August 2019. Abbey Home Farm is an award winning 650ha mixed organic farm near Cirencester. Enterprises include: arable, beef, sheep, poultry, dairy, pigs, on-farm dairy processing and on-farm poultry processing. There is also a farm shop, camp site and an emphasis on public access and education. www.theorganicfarmshop.co.uk

ayurvedatwenteAyurveda Twente is  een  kuuroord gelegen in het hart van een beschermd bosgebied in het prachtige Hengevelde in Overijssel. Kwaliteit,  gastvrijheid en persoonlijke aandacht  staan bij ons hoog in het vaandel. Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste biologisch dynamische Tuinder (m/v)

marisTe koop in midden Frankrijk: melkveebedrijf: een mooie boerderij 35 km. ten zuidwesten van Limoges met 176 ha. grond, waarvan 60 ha. eigendom is. De overige grond is van andere eigenaren en kan deels gehuurd worden en deels gekocht worden. Veel grond ligt om de gebouwen, is goed onderhouden en er zijn veel waterbakken voor de beesten.

boomkroonBoomkroon is een kleinschalige boomkwekerij in Leersum (provincie Utrecht). Wij kweken bomen van oude/historische fruitrassen. Bij ons vind je een ruim assortiment van hoogstam, halfstam en laagstam fruitbomen.

Onze bomen worden van november t/m maart verkocht aan particulieren, natuurorganisaties, bewonersgroepen, overheden, landgoederen etc.

lijsterbes-1Wij zijn een biologisch groentepakkettenbedrijf en verbouwen onze groenten op 4,5 hectare in Groesbeek - Breedeweg. Wekelijks leveren we zo'n 750 groentepakketten in Nijmegen en omgeving. En leveren daarnaast groenten aan een aantal lokale initiatieven.

Tablehurst Farm is a 500 acre mixed farm with beef, sheep, pigs, poultry, vegetables, farm shop, butchery, café and residential care in Forest Row, East Sussex. We have recently set up a nano dairy with 5 Jersey cows for the sale of raw milk.

Our current dairy farmer is leaving soon and we are looking for an enthusiastic and energetic farmer to take his place.

Our dairy is a calf at foot dairy with 100% grass fed cows. Milking is once a day in the morning.

We are looking for someone to run the dairy on a daily basis. The rest of the time you would join in with the general farm work which we carry as a team.

bloemenplukweideDe bloemen Plukweide gelegen nabij het spaarne in Haarlem zoekt op korte termijn een opvolger.  De bloemen Plukweide is een zelfpluk bloementuin van circa 3000 m2 met daarbij een picknickveld. De plukweide ligt op een buurttuin met meerdere leuke initiatieven. De bloemen worden nu uitsluitend afgezet door middel van zelfpluk ( los plukken, strippenkaarten & bloemendeelnemers), dit zou heel goed uitgebreid kunnen worden naar levering van boeketten aan bedrijven, restaurants etc. of met workshops.

 

We zijn de bloemen Plukweide in 2018 gestart, maar doordat we gaan verhuizen kunnen we de plukweide helaas niet voortzetten. Woon je in de omgeving Haarlem en ben je ondernemend met een hart voor bloemen dan is dit je kans. 

deseizoenenOverkempe is een woon-werkgemeenschap in Olst waar mensen met een verstandelijke handicap én talenten, het dagelijks leven delen.

 

 

Op Overkempe wordt vanuit de antroposofische inspiratie gewerkt. Bewoners en medewerkers ontwikkelen zich door elkaar te ontmoeten in samen wonen, samen werken en ontspannen in de vrije tijd. Wij zoeken een seizoenskracht voor ongeveer 24 uur per week.

Ben jij ondernemend van aard?

Wil jij mensen met psychiatrische problemen helpen hun ambities te realiseren op het gebied van werken en leren?

Kun jij ideeën en plannen omzetten op het gebied van biologisch tuinieren in zichtbare resultaten ten gunste van de ontwikkeling van mensen en de Heihoeve?

 

Reageer dan op deze vacature en kom in aanmerking voor een prachtige werkplek bij het Werk Leer Centrum de Heihoeve.

Aan de rand van het dorp Haarzuilens en grenzend aan het park van Kasteel de Haar komt in 2020 de grote moestuin terug op biologische grondslag. Net als vroeger moet deze plek ruimte bieden aan verwondering, productie, efficiëntie en recreatie. Met een divers assortiment aan groenten, bloemen en kruiden voor de directe omgeving. Stichting Moestuin de Haar is op zoek naar een professionele tuinbaas, tevens tuinder, die samen met vrijwilligers vorm en inhoud geeft aan deze ambitie. Het wordt een plek waar mensen hun groenten komen afhalen, waar bezoekers (jong en oud) ervaren en zien hoe groenteteelt in zijn werk gaat.

 

Op korte termijn (vanaf enkele weken) willen wij onze tuin overdragen aan een biologische tuinder of andere vorm van biologische landbouw. Wij bieden een akker van 1,8 ha waarvan maximaal 1,7 ha (of gedeelte daarvan) gebruikt kan worden. Huur op jaarbasis, huurprijs €1600,00 per hectare per jaar.

VanhetLand-1Wij zijn een biologisch tuinbouwbedrijf van 3,5 Ha vollegronds groenteteelt (zie www.vanhetland.nl, ook voor contact opnemen met ons) Wij telen een zeer uiteenlopend assortiment aan groenten, alles in betrekkelijk kleine oppervlakten. Wij verkopen alle producten zelf. Wij leveren biologische groente-abonnementen in de regio aan huis en staan op 2 biologische boerenmarkten: in Helmond (vrijdagmiddag) en in Eindhoven (zaterdag).

DeHogeBorn-1Op 1 augustus opent stichting de Hoge born uit Wageningen (www.dehogeborn.nl)  ook  in Bilthoven een  locatie genaamd de Biltse Born. Hier gaan we werktherapie aan bieden als onderaanemer aan VG- en GGZ cliënten van lievegoed. Er is een nieuwe tuinbouwkas gebouwd met werkplaatsen, zodat er zowel binnen als buiten in de biologische tuinbouw gewerkt kan worden. Ook is er de mogelijkheid voor kunstzinnige therapie, er komt een fietsenwerkplaats, houtbewerking, kaarsenmakerij, bloementeelt, en in de toekomst een kippenhouderij. Voor de deelnemers die op het complex verblijven wordt er ook biologisch gekookt door deelnemers in het werkgebied keuken, samen met de begeleiding.

groentenakkerDe Groentenakker is een biologisch tuinbouwbedrijf in vlakbij Utrecht. Er worden meer dan 50 soorten groenten geteeld op 0,5 ha. Door de geringe oppervlakte wordt er intensief geteeld, hier hoort een complex teeltplan bij. Er wordt veel gewerkt met technieken beschreven in het boek “The Market Gardener” van J.M. Fortier. De afzet gaat via het csa principe naar oogstaandeelhouders, de betere  restaurants en een aantal winkels. Op de Groentenakker staat de smaak en voedingswaarde van de gewassen voorop. Er wordt volop geëxperimenteerd met verschillende rassen en bijzondere soorten. Dit alles staat in het teken van de zoektocht naar de lekkerste en gezondste variëteiten.

Bloem in beeld is een kleine bloemenkwekerij en tevens veldatelier op het eeuwenoude landgoed Vollenhoven (De Bilt). De kwekerij wordt sinds 2017 gerund door birgitte goris. Ze teelt ‘scharrelbloemen’ (niet gecertificeerd, maar wel meer dan volgens de SKAL-principes), ontvangt mensen en maakt bloemencreaties voor abonnementen en op bestelling in de directe omgeving van de tuin.

Wij zijn op zoek naar een allround medewerker voor minimaal 3 dagen per week. Ons bedrijf is een biologische melkveehouderij, er zijn ongeveer 200 melkkoeien die gemolken worden door drie melkrobots, daarnaast zijn er ongeveer 120 stuks jongvee.  Er is 114 Ha blijvend grasland en 45 Ha graanland op natuurland van Het Drentse Landschap.

We staan net voor een nieuwe fase van renovatie en nieuwbouw.

lokalebloemetjeslogo.jpg

Lokale Bloemetjes is een stadslandbouwinitiatief dat zich richt op de biologische buitenteelt van snijbloemen. In 2018 hebben wij aan de rand van Amsterdam, in De Tuinen van West, een bloemenpluktuin opgezet waar particulieren met of zonder abonnement zelf hun eigen boeket kunnen komen plukken. Daarnaast willen wij ook workshops gaan aanbieden en bloemen aan bedrijven gaan leveren.

korenmaatVind jij het leuk om in een klein team van eigenzinnige wereldverbeteraars te werken? Heb je wel zin in wat praktische bezigheden ter afwisseling?  Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zoeken iemand die 1 of 2 per week ons team komt versterken. We zitten in Zeist.

arohaAro Hā is een wellness retreat in het zuiden van New Zeeland. Het combineert geavanceerde eco-accommodatie, op permacultuur gebaseerde zelfvoorziening en resultaatgerichte programma’s.

 

 

 

Programma's omvatten een voedingsrijke vegetarische keuken, genezend lichaamswerk en dagelijkse aandachtsoefeningen. Voor de keuken wordt zoveel mogelijk zelfgeproduceerd. Binnen het terrein is er circa 1500m2 groenteteelt, 60m2 kas, 6000m2 boomgaard en 6000m2 voedselbos. Productie bestaat uit circa 60 soorten groenten, 17 soorten bessen en 13 soorten groot fruit.

mensentuinStichting Mens en Tuin is een zorgtuin van 2.000m2. Zij bestaat sinds 1986 en wordt natuurvriendelijk en biodynamisch beheerd. In deze tuin kweken wij nuttige tuinplanten voor de verkoop aan professionals en particulieren. Er is een tuinwinkel waar de tuinplanten, handgemaakte producten en tuinproducten worden verkocht. In deze setting biedt Mens en Tuin arbeidsmatige dagbesteding. Dit betekent dat al het werk zoveel mogelijk samen met de deelnemers wordt uitgevoerd.

Stichting Mens en Tuin is een zorgtuin van 2.000m2. Zij bestaat sinds 1986 en wordt natuurvriendelijk en biodynamisch beheerd. In deze tuin kweken wij nuttige tuinplanten voor de verkoop aan professionals en particulieren. Er is een tuinwinkel waar de tuinplanten, handgemaakte producten en tuinproducten worden verkocht. In deze setting biedt Mens en Tuin arbeidsmatige dagbesteding. Dit betekent dat al het werk zoveel mogelijk samen met de deelnemers wordt uitgevoerd. Dagelijks werken maximaal 16 deelnemers in de tuin en kwekerij. De achtergrond van de deelnemers is divers en bestaat onder meer uit verstandelijke beperking, psychiatrische kwetsbaarheid en verslaving of burn-out.

sementasvivasSementes Vivas is an organic seed company based in Idanha-a-Nova, central Portugal. With an international team of 30 people we produce, process and market organic and biodynamic open pollinated seeds. We are welcoming interns / volunteers for the coming season: one person for (part of) the period April – October and one person for (part of) the period July – October 2019.

Heb jij passie voor fruitteelt?

Ben je vol werklust en heb je zin in een uitdaging?

Wij bieden je die uitdaging als bedrijfsleider.

Nieuwsgierig geworden? We ontvangen je CV graag.

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je hoort direct van ons.

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), is de belangenvereniging voor agrarische jongeren in Nederland. NAJK heeft zo’n 8.000 leden en is actief op zowel lokaal, provinciaal, landelijk als op Europees niveau. De vereniging zet zich in voor de belangen van jonge boeren en tuinders (tot en met 35 jaar) in Nederland. Hiervoor onderhoudt NAJK contacten met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, LTO en de Europese belangenbehartiger voor jonge boeren, CEJA. De toekomst van jongeren in de agrarische sector staat centraal in de belangen-behartiging van NAJK. Daarnaast verzorgt NAJK verschillende leertrajecten en activiteiten voor jonge agrariërs, zoals studiereizen, informatie- en discussieavonden.

bellemarieVanaf april/ mei tot en met oktober is er weer plek op BelleMarie voor voltijd en of deeltijd stagiaires van de Warmonderhof en de Stadslandbouw.

 

 

Daarnaast hebben we ook plek voor bijvoorbeeld een net afgestudeerde Warmonderhoffer of iemand die een seizoen iets anders wil doen en affiniteit heeft met tuinbouw/kruidenteelt.

tuinsallandTuin Salland heeft voor seizoen 2019 plaats voor 1 of 2 deeltijd-stagiaires. Tuin Salland is een biologische tuinbouwbedrijf van 4 ha, gelegen aan de rand van Zwolle aan de Vecht.

 

Wij verbouwen vele soorten groenten, die allemaal in Zwolle geconsumeerd worden. Er worden geen kostbare kilometers met de groenten gereden, en dat maakt onze groente extra milieu-vriendelijk, vers, voordelig en vertrouwd. Het geeft de Zwollenaren de gelegenheid om zeer verse en vlakbij huis geteelde groentes te eten!

huns1Gevraagd: stagiaires die willen meewerken bij Farm of the World in Húns Friesland; een “werktuin” die werd ontwikkeld voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Op deze locatie komt groenteteelt, gewassen voor kleur, broodbakkerij, educatie, wetenschap en kunst samen.

nieuwerondeDe Nieuwe Ronde in Wageningen bestaat ruim 20 jaar en hanteert een uniek systeem waarbij onze leden zelf hun groente komen oogsten. Inmiddels hebben we 2 lokaties met 2 tuinders, Klaas Nijhof en Pieter Lammerts. We verbouwen in totaal op 4 ha een grote verscheidenheid aan gewassen.

 

veldenbeek2

Biologische Boerderij Veld en Beek biedt gelegenheid om stage te doen in de volgende werkgebieden van de landbouw en voedselverwerking: 

Ben je student of gevorderd tuinder en wil je een CSA beginnen? Dan is dit de kans om dat te doen met bestaand draagvlak en ondersteuning!

 

Vanuit het project voor voedseltransitie van NMCX, centrum voor duurzaamheid, is het plan ontstaan om op het terrein van een middelbare school in Nieuw-Vennep een CSA-tuinderij te starten.

 

Ben jij op zoek naar een parttime baan met veel verantwoordelijkheid? Wij zoeken een medewerker voor 16 uren per week. Houd je van aanpakken en heb je een passie voor gezond en verantwoord eten? Kom dan onze tuinderij versterken!

boerenzus-1De Wickevoorter Stadsboeren zijn vorig jaar begonnen met een ambitieus project: het opzetten van een stadsboerderij, een gemengd biologisch-dynamisch bedrijf midden in een woonwijk.

Alleen… die woonwijk moet nog worden gebouwd. En de boerderij ook trouwens. Toch lopen er al geiten en komen er in maart lammeren. De kippen scharrelen rond. Er komt dit jaar een zelfoogsttuin van een halve hectare en - als het goed is - een vrij grote (folietunnel)kas.

 

Met zijn tweeën zijn wij, broer en zus, deze onderneming gestart. Er komt waanzinnig veel op ons af, van vergunningen tot vergaderingen, van markten tot marketing, van telen tot tegenvallers en van meevallers tot mee-eters. Die laatsten worden door anderen ook wel ongedierte genoemd. Wij proberen alles en iedereen een plaats te geven en zoveel mogelijk zonder (al te veel) ingrijpen alles te laten groeien en bloeien.

derdeerfGroentetuin Birkenhof zoekt twee enthousiaste stagiaires Voor het komende seizoen (2019) hebben wij  in de groentetuin plaats voor 2 stagiaires voor twee dagen in de week (bij voorkeur op dinsdag en vrijdag).

 

 

 

Biologische tuin de Birkenhof is gelegen op het derde erf in Soest.  Gedurende het seizoen kweken we groenten voor ongeveer 50 gezinnen. Wekelijks halen zij op vrijdag of zaterdag een pakket op bij de tuin. De tuin is opgezet volgens het CSA principe (Community Supported  Agriculture). Inmiddels gaan we het 12e seizoen in met een vast clubje enthousiaste en gezellige vrijwilligers onder begeleiding van boer Joop en tuinder Jannis.

hogebornBen jij een klantvriendelijke, stressbestendige aanpakker, die het leuk vindt om met mensen om te gaan, en plezier heeft in het werken met een mooi product?  Dan ben jij misschien wel onze nieuwe medewerker!

 

 

Werken op De Hoge Born  betekent werken op een bijzondere plek. Het is een professionele biologische boerderij waar zorg verleend wordt en waar veel mensen komen genieten van het buitenleven. De boerderijwinkel met buitenterras, de groente- en fruitkwekerij, de legkippen, de fietsenwerkplaats, de timmerwerkplaats, en de fruit- pluktuin maken het tezamen tot een werkplek met veel variatie.

Partner in bedrijfsvoering gezocht: biologische vollegrondsgroente en directe verkoop op de markt.
2 marktdagen, op vrijdag in Zwolle en op zaterdag in Emmeloord,
Samenwerking met andere lokale bedrijven, 4 enthousiaste parttime medewerkers.
1,5 hectare teelt met inzet van trekker en veel handwerk op het land.
Rijbewijs B en BE gewenst of bereid om deze te halen.
Op lange termijn zelfstandig werken gewenst.
Wil je dit jaar een of twee dagen per week meewerken en kijken of je hier mogelijkheden voor
jouw toekomst vindt? Neem dan contact op met Henrike Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

https://www.henrikesfarm.nl/


Henrikes farm, Zwijnsweg 5, 8307 PP Ens, Noordoostpolder.

Aangeboden

Om op een goed verzorgd perceel land, reeds SKAL-gecertificeerd, een exploitatieplan te realiseren. Het perceel is plm. 120 meter breed, lang 450 meter. Met een totale oppervlakte van plm. zes hectare. De bodem bestaat uit een donkere zandgrond. Het is gelegen naast en achter Ruigeweg 26 in St Maartensbrug. Aan de oostkant van die weg. Is ook aan de oostkant van het Noord Hollands Kanaal, op de hoogte van Petten, naast een bestaand bio perceel. We willen meedenken en overleggen om het met name met groenten en bloemen en mogelijk bredere diversiteit tot een goede inrichting te helpen brengen. Het duurzaam gebruiken van de grond is onze drijfveer om hiervoor jonge ondernemende mens(en) te vinden. Ook over deelgebruik en startfasen is overleg mogelijk.

Inlichtingen (eigenaar)  bij Wil Braakman.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 4444 7001

De Verbinding 5

1741DB Schagen                                                                                   

0224 561166

livetobe3.jpgWij zoeken een enthousiaste tuinder voor ons project. Iemand met enige ervaring die het leuk vindt om onze groenten- en bloementuin (totaal ca. 2000 m2), tunnelkas (225 m2) en voedselbos verder te ontwikkelen, zodat we zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden voor fruit en groenten.

 

 

Het is de bedoeling dat ook  deelnemers mee kunnen werken in de tuin. Het is belangrijk voor de tuinder dat je ook ja zegt tegen Live-to-Be als jongerenproject, bewust kiest om deel te zijn van onze community en hier ook wilt wonen.

groenhartig-1

Groenhartig is een redelijk nieuw (stads)tuinbouw-bedrijf dat zich specialiseert in afzet aan lokale horeca en food-coops.

 

 

 

 

 

 

Op 1800 m2 'low-till'-teeltbedden omgeven door een recent aangeplante eetbare "food-forest"-haag wordt een grote diversiteit aan salades, knollen, eetbare bloemen, kruiden en microgroenten geteeld. Ook staat er een tunnelkas van +/- 200 m2. Het bedrijf is volop in ontwikkeling.

hoogekamp2Een (deel van een) seizoen meedraaien op deze biologisch-dynamische tuinderij tussen Apeldoorn en Deventer - dit kan! 

 

Over de plek: 4 ha fijne en grove groenteteelt met een goede mechanisatie, 500 m2 rolkas + 3 ha grasklaver - het geheel omgeven door houtwallen. 

De ruim 60 groentegewassen vinden via de biologische markt in Arnhem, eigen groentepakketten en leveringen aan winkels in de regio hun weg naar de klant.

hoogekampDe Hoogekamp is een biologisch dynamisch bedrijf tussen Apeldoorn en Deventer met 4 ha groente teelt en 500 m2 rolkas. Het werk is goed gemechaniseerd. Vanaf deze plek voorzien we ongeveer 750 klanten wekelijks van groente. Die groente zijn te vinden op de wekelijkse zaterdagmarkt in Arnhem, bij winkels in de regio en in ruim 250 pakketten.

piushaven-1

Stadstuinderij Piushaven in Tilburg bestaat sinds begin 2015 en werkt volgens de biologische teeltwijze. De tuinderij is (nog) niet Skal gecertificeerd, omdat de locatie een tijdelijke is. Naar verwachting verhuist de tuinderij begin 2020 naar een nieuwe locatie en komt certificering dan wel in beeld.

lepelaarkoolband

De Lepelaar is een modern land-en tuinbouwbedrijf in de kop van Noord-Holland. Met bijna vijftig jaar op de teller is het een van de oudste BD-bedrijven van Nederland. Ons bedrijf heeft zo'n 75 ha tuinbouw, akkerbouw en kassen.

 

 

 

We telen zo'n 40+ verschillende gewassen, van aardappelen tot kruiden. Ook hebben we een goedlopende bedrijfswinkel die veel mensen uit de regio  weten te vinden.

 

Wij zoeken een meewerkend voorman/vrouw met ervaring om ons team te versterken. Uiteraard zijn studenten ook van harte welkom om stage te komen lopen. Meer informatie: www.delepelaar.com/nieuws/vacatures

Biologisch Dynamisch bedrijf De Lepelaar

V.O.F. Schrijver-Kollewijn

zonnehorst

De Zonnehorst is een ervaren groenteteeltbedrijf ( vanaf 1980 ) in het buitengebied van de gemeente Staphorst en aan de rand van het Reestdal. Momenteel wordt op ca 3 hectare vruchtbare zandgrond geteeld voor eigen afzet via de Boerderij- en webwinkel, collega’s, horeca en groothandel, o.a. zomergewassen als sla, peulen en knolvenkel, maar ook pompoenen en Yacon. De Tuinderij is sinds 1 januari een zelfstandige Vof geworden, met Giuseppe Secchi als mede-ondernemer. Meedenken in teeltplan, gewaskeuzes en ontwikkelingen en investeringen voor de toekomst wordt op prijs gesteld.

groenkaderDeze in het buitengebied van Vreeland gelegen tuinderij Het Groene Kader maakt onderdeel uit van een therapeutisch behandelcentrum voor hulpverleners wat gevestigd is op Boerderij Landzicht Vreeland. De tuinders die deze groentekwekerij hebben opgezet, hebben door het creëren van vruchtbare bodem en goede sfeer een stevige basis gelegd om op voort te bouwen.

 

 

 

 

Ben jij een ondernemende, creatieve, zelfstandige en proactieve tuinder, die met gevoel voor de grond, de planten, de dieren en de aanwezige mensen, vanuit zijn of haar talenten tot zijn of haar recht wil komen, dan willen we je van harte uitnodigen om te reageren op dit bericht.

landenbosDe tuinderij is mooi gelegen, verscholen in de bossen van het Gooi. Naast de CSA-tuinderij van 8000m2 is er een hoogstamboomgaard, weiland met schapen en een wijngaard. Op het landgoed is er een natuurvoedingswinkel en een restaurant. Het totale bedrijf is 3.5 ha. en is al 70 jaar biologisch-dynamisch.

 

 

We bieden dagbesteding aan mensen met een beperking. Dit maakt van de tuin in combinatie met winkelbezoekers, zelfoogsters, vrijwilligers, terrasgasten en wandelaars een kleurig, druk geheel. Op de tuin zijn veel verschillende teelten, klein fruit, bloemen en kruiden. Hou je van veel beweging om je heen, ben je zelfstandig en wil je je vakbekwaamheid (verder) ontwikkelen, dan is dit je plek!

elzenkampIn 2008 zijn we begonnen.. en in 2018 zijn we verhuisd naar een nieuw perceel. Zin in een stage op een uitdagende plek? Enerzijds weten we hoe alles werkt en is er routine, anderzijds is er nog veel te ondernemen omdat het nieuwe perceel nog niet helemaal tot in de puntjes ingericht is. Vind je het leuk om te leren en tegelijkertijd mee te denken en doen? Zie voor meer info: www.elzenkamp.nl  of nog beter….. bel Else: 06-51899746  

Eyckenstein-tuinderijkasssen-1

 

Tuinderij Eyckenstein heeft voor seizoen 2019 nog plaats voor 1 of 2 stagiaires. Tuinderij Eyckenstein is een biologische tuinderij (0,7 ha) op de oude moestuin van landgoed Eyckenstein (Maartensdijk, provincie Utrecht) waar we een grote diversiteit aan groente telen. De groenten worden vanaf begin januari t/m eind oktober ter plekke verkocht. In 2018 zijn we op kleine schaal begonnen met zelfoogst. Daarnaast verkopen we aan winkels en horeca.

HeihoeveWerk Leer Centrum de Heihoeve, onderdeel van de divisie Herstelgerichte GGZ is op zoek naar een ondernemende tuinder voor de biologische groentetuin in Lettele.

 

 

Ben jij ondernemend van aard? Wil jij mensen met psychiatrische problemen helpen hun ambities te realiseren op het gebied van werken en leren? Kun jij ideeën en plannen omzetten op het gebied van biologisch tuinieren in zichtbare resultaten ten gunste van de ontwikkeling van mensen en de Heihoeve? Reageer dan op deze vacature en kom in aanmerking voor een prachtige werkplek bij het Werk Leer Centrum de Heihoeve.

destroom

Tuinderij de Stroom heeft een stageplaats. Wij zoeken een stagiair voor komend seizoen voor onze tuinderij in Hemmen. We telen op 3 ha lichte kleigrond, op Landgoed Hemmen in de Betuwe, vlak onder Wageningen, 20 km van Arnhem en Nijmegen. Wekelijks maken we 300 pakketten, een aantal winkelbestellingen en op vrijdag is onze eigen boerderijverkoop open. We zijn goed gemechaniseerd. Er is een tunnelkas en er zijn 500 hoogstam appelbomen.

 

hondspol1Ben jij een bevlogen ondernemende tuinder met passie voor een zorgboerderij?

Dan zoeken wij jou!

 

 

Wij zijn een enthousiast klein team dat vanaf 2016 zelfstandig de Hondspol runt. Door het vertrek van onze tuinder in verband met zijn pensionering in 2019 zijn wij op zoek naar een ervaren tuinder (fulltime) die op termijn bereid is om op de Hondspol te komen wonen. De tuinder moet goed kunnen samenwerken en in een gemeenschap willen leven.

Doelwyck

Korte keten, tuinbouw, fruit en schapen, dit vind je allemaal bij Hoeve Doelwyck in de Hoeksche Waard. www.doelwyck.nl

Zoek jij een stage plaats nabij Rotterdam, vindt jij de teelt leuk maar ook vooral hoe de oogst te verkopen via de korte keten, dan is er bij ons veel te ontdekken.

Graag contact met Matthijs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51394647

leyduin

 

Op CSA tuinderij Moestuin Leyduin tussen Heemstede en Vogelenzang worden groenten, kruiden, bloemen en fruit geteeld voor zo'n 280 oogstdeelnemers die elke week komen oogsten. Het is een levendig bedrijf gelegen op een prachtige plek. Een goede oogst staat voorop maar het creëren van een fijne plek waar deelnemers en bezoekers graag komen staat ook centraal.

 

Je kan veel leren over groenteteelt, compostering en bemesting, preparaten, bedrijfsvoering, communicatie, gemeenschapsvorming, samenwerken met vrijwilligers en zorgvragers. Ook meewerken in de bloemen-  en kruidentuin, bij de organisatie van kookworkshops en bij het fruit snoeien behoort tot de mogelijkheden. 

bellemarieVanaf maart/april en daarna is er weer plek op BelleMarie voor voltijd en of deeltijd stagiaires van de Warmonderhof en de Stadslandbouw.

 

 

Heb je gezonde werklust en wil je “alles” leren over kruidenteelt (van grondbemesting/bewerking voorbereiden, zaaien, verplegen, oogsten/verwerken en vermarkten) dan kun je goed bij ons terecht. De werkzaamheden zijn divers maar wel gestructureerd. Er wordt zowel binnen (kas en tunnels) als ook buiten gewerkt. We vinden het belangrijk dat je je eigen kwaliteiten ontdekt en we proberen zoveel mogelijk begeleiding te geven om deze verder te ontwikkelen. Er is zowel handmatig werk als ook met diverse trekkers en machines.

mobielegaardDe Mobiele Gaard is een traditioneel gemengd boerenbedrijf, gecombineerd met een heel andere visie op bezit, landbouw en natuur en hoe mensen daarin een plek hebben. Traditioneel, maar met de kennis van nu. Wij hebben varkens, kippen, fruit- en notenbomen, struiken, vaste planten, granen, aardappelen en eenjarige groenten. We bezitten niets, maar beheren land van landeigenaren die in dit concept geloven. Op dit moment zijn wij actief op zeven locaties in de omgeving van Lochem.
Je wilt dolgraag boer worden, het is je allergrootste droom. Maar een droom die je al jaren in een hoekje hebt weggestopt, omdat het toch niet haalbaar is. Je komt immers niet uit een boerenfamilie en zomaar een boerderij en een stuk grond kopen, daarvoor heb je het geld niet.

groentenakker-2De Groentenakker is het bewijs dat kleinschalige landbouw werkt en de toekomst heeft.
Wil je leren hoe je de lekkerste biologische groenten teelt en wat er nodig is voor het opzetten van een klein tuinbouwbedrijf?  Ben je enthousiast en leergierig? Dan is De Groentenakker de plek voor jou!

HaverkampProefboerderij Haverkamp wil startende biologische agrarische- en plattelandsondernemers een kans bieden om betaalbaar te starten door tijdelijke pacht van grond en gebouwen. Samen vormen de zelfstandig ondernemende pachters een breed gemengd biologisch agrarisch bedrijf, in een aantrekkelijk, gezond landschap met veel biodiversiteit.

 

 

 

Aanbod

Te pachten voor 3 - 6 jaar: vruchtbare biologische grond (oeverwal IJssel), en bedrijfsruimte in Terwolde bij Deventer. Beschikbare oppervlakte per pachter 0,5 tot 3 ha. met mogelijkheden tot tijdelijk verblijf. Op termijn willen we eenvoudige bedrijfswoningen aanbieden. Gezamenlijk gebruik van de voorzieningen en werktuigen verlaagd de kosten en stimuleert slim samenwerken, zowel in de teelt als voor de afzet.

BirkenhofVoor het komende seizoen (2019) hebben wij  in de groentetuin plaats voor 2 stagiaires voor twee dagen in de week (bij voorkeur op dinsdag en vrijdag).

Biologische tuin de Birkenhof is gelegen op het derde erf in Soest.  Gedurende het seizoen kweken we groenten voor ongeveer 50 gezinnen. Wekelijks halen zij op vrijdag of zaterdag een pakket op bij de tuin. De tuin is opgezet volgens het CSA principe (Community Supported  Agriculture). Inmiddels gaan we het 12e seizoen in met een vast clubje enthousiaste en gezellige vrijwilligers onder begeleiding van boer Joop en tuinder Jannis.

We hebben een stageplaats voor een heel of half jaar in 2019

 

Functiesamenvatting

Ben jij een enthousiaste student die graag met kinderen in het onderwijs werkt? Heb je groene vingers? De afdeling Natuur en Milieu Educatie (NME) /Schooltuinen en zoekt stagiaires die mee draaien op de schooltuinen. Studenten die mee helpen bij de lessen maar ook de tuinman assisteren bij diverse klussen in het groen van onderhoud in de borders tot opkweken en verspenen van zaden en plantjes.

En we doen experimenten met de bodem, grond en compost in het kader van duurzaamheid en om de kringlopen te sluiten.

Afhankelijke van jouw interesse, kennis en ervaring zijn er combinaties mogelijk.

ushof-2Hier op Ús Hôf in Sibrandabuorren (Frl) telen we 2 hectare aan groente, fruit en kruiden voor onze 130 zelfoogstende en 30 tasafhalende CSA-deelnemers, drie restaurants en voor de streekboerenmarkten van Sneek, Heerenveen en Drachten. Dit doen we op basis van permacultuur. Afgelopen jaar bestond ons oogstaanbod uit 64 variëteiten aan groenten en fruit, plus vele kruiden en eetbare bloemen. In 2019 beginnen we aan ons vijfde seizoen als CSA en aan ons derde jaar als afhaalpunt van Voedselcoöperatie Ús Iten, waar leden naast onze producten nog veel meer lekkers uit de streek kunnen ophalen. Meer info op www.ushof.nl.

stadslanderijen-logo-1

Wil je op korte termijn zelfstandig aan de slag als tuinder of kleinfruitteler? Hier is een kans voor een ondernemende creatieveling die plezier beleeft aan het contact met burgers en mede-­ondernemers in de biologische sector. De Zwolse Stadslanderijen is een boerencoöperatie in de stadsrand van Zwolle.

Via de link kom je bij de advertentie:

biologische boerderij te koop in Hongarije

 

Direct contact met de verkoper kan per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon +36 703 814 013.

 

 

quintaPortugal, Algarve (Lagos), unieke gelegenheid op inspirerend landgoed voor een biologische en dynamische samenwerking.

 

Op onze Quinta van 6ha in de zuidwestelijke Algarve zijn wij al jaren actief in landelijk eco toerisme en kleinschalige biologische ontwikkeling van het land. Sinds 2001 werken wij  samen met vrijwilligers vanuit de hele wereld, maar we zijn nu in het stadium beland dat we behoefte hebben aan een meer duurzame verbinding en samenwerking met geestverwante mensen om het  landgoed en haar potentieel mee de delen. Met deze samenwerking willen we jou/jullie de kans bieden om hier autonoom een bestaan op te bouwen.

jagtlust-1Voor de Moestuin van Jagtlust (www.moestuinvanjagtlust.nl) zoeken we een stagiair die ons ondersteunt bij het verbouwen en onderhouden van onze moestuin. Wij zijn een zorgboerderij waar wij met een inclusieve groep mensen,  jong en oud, met en zonder beperking samenwerken. De moestuin is 6000 m2 en bestaat uit vier kwadranten; groenten, fruit, bloemen en schapen.

dekraeke

GEZOCHT:

tenboerzelfoogst-1Een enthousiaste bio-tuinder die aan de slag wil met het runnen van een zelfoogsttuin. De Zelfoogsttuin Ten Boer zoekt een opvolger die verder wil met de 15-20 leden die er al zijn. De tuin is anderhalf jaar geleden kleinschalig gestart en er is groeiende belangstelling. Het is een groot perceel (6500m2) en dus ruimte genoeg om te groeien naar een groter ledenaantal.

heiningenhoef-1Heining&Hoef is een biologisch natuurbedrijf wat gevestigd is in Teteringen tegen de stad Breda. De totale omvang van het bedrijf bedraagt ongeveer 120 ha waarvan het merendeel natuurgrond is.

 

 

Het natuurbeheer met rundvee  oa brandrode runderen, en schapen is met name gericht op het behoud en stimuleren van de weidevogel in het gebied de lage Vuchtpolder ten noorden van Breda. naast natuurgraslanden wordt er akkerbouwmatig graan geteeld in bouwplan met enkele oliehoudende gewassen als zonnebloemen, koolzaad en huttentut. Sinds enkele jaren is gestart met het zelf persen en vermarkten van olie. Daarnaast wordt de perskoek in combinatie met de granen gebruikt als krachtvoervervanger. Hiermee streven we een circulaire bedrijfsvoering na.

tilburg-1Ons bedrijf ligt op Goeree Overflakkee in Oude Tonge. Niet al te ver van Rotterdam. We hebben 750 melkgeiten en naast een hoop grasland en wat mais hebben we ongeveer 20 ha akkerbouw percelen. We telen aardappels, pootgoed, plantui ,rode biet en spruiten. Samen met onze gras/klaver percelen is het een mooie vruchtwisseling.

We zoeken iemand voor alle voorkomende werkzaamheden waaronder veel trekker en shovel werk.

 

 

Doordat we een gemengd bedrijf zijn bieden we veel verschillend werk en een hoop afwisseling gedurende de dag. Beide werken we fulltime in het bedrijf en we hebben drie kinderen.

auroraWij zijn een biologische kaasmakerij die zich in het puntje van Noord-Limburg bevindt.

Het bedrijf Aurora is in 1980 opgezet door Harry en Janny ten Dam. Inmiddels is Aurora een familiebedrijf omdat de vier kinderen van Harry en Janny ook werkzaam zijn in het bedrijf.

De visie van familie ten Dam ‘’ Wij willen op een manier biologische en duurzame voedingsmiddelen produceren, waarbij wij de biologische landbouw bevorderen om één gezond milieu te creëren voor mens, dier en de natuur. Met onze kazen willen wij een bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. Dit alles in samenwerking met onze melkleveranciers om te komen tot inhoudelijk gezond samengestelde melk van een hoge kwaliteit. Kaas geproduceerd met respect voor mens, dier en natuur’’.

De familie Tempel bij het Groningse Middelstum heeft een melkveebedrijf met blaarkoppen en een zeer druk groenvoorzieningsbedrijf.Ze hebben met pijn in het hart besloten om hun melkveetak met blaarkopkoeien af te stoten. Het is een prachtige stamboekveestapel met (nagenoeg) raszuivere koeien. De koeien zijn overwegend roodblaar. Het melkproductieniveau is bovengemiddeld. De gezondheidsstatus is de hoogste. We zoeken naar een veehouder die serieuze interesse heeft in de overname van deze bijzondere kudde, en die daarna doorgaat met de raszuivere stamboek blaarkopfokkerij (met melkproductiecontrole) zodat deze oude bloedlijnen en waardevolle koeien bewaard blijven voor de fokkerij van de blaarkoppopulatie.
Voor de echte liefhebbers dus.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Derk en Fronica Tempel  via tel: 050 3049176

 

Stage bij de Melkbrouwerij

melkbrouwerijDe melkbrouwerij maakt haar producten op het erf van de biologische boerderij van oud Warmonderhoffer Rick Huis in ’t Veld en zijn vrouw Arjuna in Deventer. De melk komt van onze 45 MRIJ (maas, rijn, ijssel) koeien die zoveel mogelijk buiten grazen op kruidenrijke weides.
We vinden het belangrijk dat de koeien hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Daarom houden de koeien hun hoorns en loopt onze eigen stier in de kudde. Hiermee zorgen wij voor een goede basis voor het maken van heerlijke zuivelproducten dit doen we onder de naam ‘de Melkbrouwerij’.
www.melkbrouwerij.nl

Op ons biologische groenteteelt bedrijf in Aarle-Rixtel (2,5 hectare vollegrondsgroente, 2 hectare graan en 750m2 tunnelkas) telen wij 50 soorten groente en leveren wij aan 160 abonnees, meerdere restaurants en de eigen boerderijwinkel. Wij (Max en Elsa van den Dool) hebben dit bedrijf begin dit jaar opgericht en het bedrijf is dus volop in ontwikkeling.

 

Wij zijn op zoek naar een seizoenskracht voor de maanden mei tot en met september. Je moet kunnen meedraaien met alle soorten werkzaamheden (planten, wieden, oogsten, pakketten maken en trekker werkzaamheden).

 

Op onze boerderij is een nette caravan aanwezig en er is een aparte ruimte met badkamer, keuken en toilet.

Betaling volgens CAO landbouw voor een 38 uurs  werkweek.

 

Ons bedrijf is gelegen op de bolle es van kasteel/landgoed Croy en op fietsafstand van Helmond en Eindhoven.

 

Interesse? Schroom dan niet!

Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of, nog rechtstreekser, bel naar Max & Elsa: 06-26761428

 

www.tuinderijdeantoniushoeve.nl

Stichting Zaadgoed doet bij deze een oproep aan de sector omdat zij zoekt naar een secretaris om haar bestuur te versterken. Stichting Zaadgoed zet zich in voor een grotere agro-biodiversiteit. Dat doet zij door verantwoorde veredelingstechnieken te stimuleren die vrij zijn van het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen, door teelt van nieuwe rassen, educatie, kennisontwikkeling en het betrekken van de ketenpartijen.

Het bestuur bestaat uit 
Cor Zenhorst (biologisch tuinder) - voorzitter
Edwin Nuijten (veredelaar Louis Bolk Instituut) - penningmeester
Willy Douma (projectleider Hivos) - algemeen bestuurslid

Meer informatie bij Cor Zenhorst, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deeli

Op de biologisch-dynamische boerderij Deeli van Roeland en Ingrid van Dee, is ruimte voor voltijd- en deeltijdstagiaires. Er is  zelfstandige woongelegenheid op het terrein. Deeli is een gemengd bedrijf met kippen ( eigen opfok) brandrode runderen , varkens, klein fruit, hoogstamfruit, druiventeelt en groenteteelt. Behalve de teelt van het fruit, vindt er ook verwerking plaats, zoals het maken van jam, sap en ijs. We zoeken stagiaires die willen helpen met alle voorkomende werkzaamheden. We staan open voor mensen die eventueel eigen projecten willen uitwerken.

Het dorp Ophemert ligt midden in het land, in de Betuwe.

Bekijk voor een impressie van het bedrijf het filmpje op www.deeli.nl .

 

Reacties graag naar : Roeland van Dee 0653159802

Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Permacultuur tuinderij De Veldhof biedt gelegenheid aan voltijd- en deeltijdstudenten om stage te lopen op deze bijzondere tuinderij. De Veldhof is een jonge tuinderij. De Veldhof is in juli 2015 van start gegaan op 1,7 hectare in Joppe (bij Deventer). Wekelijks levert De Veldhof minstens 5 soorten verse groente aan abonnementhouders, op dit moment zo'n 50 pakketten en zo goed als jaarrond. Daarmee is De Veldhof een unieke tuinderij in Nederland!

RuimzichtWil jij de groententeelt op de tuinderij van boerderij Ruimzicht in halle (Gld) overnemen?

Neem dan contact op met:

Fred Beijleveld ……….06 24170890 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Of met:

Gerjo Koskamp……….06 81236993 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

hartstochtZelfoogsttuin Tuinen van Hartstocht zoekt nieuwe tuinders. Deze tuin van 0,5 ha is te vinden op biologische veehouderij Hartstocht in Abcoude. De tuin ligt paradijslijk gelegen aan het het riviertje het Gein tussen Abcoude, Driemond, Weesp en Amsterdam Zuid-Oost. De tuin bestaat sinds mei 2015 en is inmiddels uitgegroeid tot goedlopende zelfoogsttuin met zowel groente als bloemen. Nu ter overname aangeboden.

 

Doetie's geiten is een kleinschalige geitenboerderij in Jubbega, inmiddels 50 Toggenburger geiten. De geiten zijn dagelijks buiten, ook 's winters, ze kiezen daar zelf voor. Op deze boerderij worden rauwmelkse kaasjes gemaakt, die landelijk in het hoge segment terug te vinden zijn. Daarnaast worden de kaasjes op vaste boerenmarkten verkocht. In de kaasmakerij worden de kaasjes gemaakt van de warme melk op traditionele wijze. Dat proces ontwikkelt zich steeds verder.

Daarnaast wordt er ook constant aan product ontwikkeling gedaan, zowel in de zuivel als met het vlees van de geiten. Komend jaar zal de veestapel weer groter worden en dit kan ruimte bieden om extra producten te ontwikkelen en hier de doelgroep voor te vinden.

Wil jij meer leren van een kleinschalig bedrijf, van het land tot de klant. Wil je weten hoe je een bedrijf succesvol maakt? Hoe je de connectie met je klant maakt?

duurzaambodegravenDe Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk heeft van de gemeente een stuk grond van enkele hectares in beheer gekregen tot en met het seizoen 2022. We zijn nu drie seizoenen bezig op dit stuk land groenten, kruiden en bloemen te produceren voor lokaal gebruik, waarbij we steeds een groter deel van het gebied in cultuur brengen. Hiermee dragen we bij aan de doelstelling van zowel de Stichting als de gemeente om het aandeel lokaal geproduceerd voedsel te vergroten. Om de continuïteit ook na 2022 te garanderen zijn we al op zoek naar locaties om de productie uit te breiden.

It Griene Libben zoekt stagiaires die zich willen verdiepen in microfarming en de technieken van JM Fortier en Curtis Stone. In Noordbergum, tussen Leeuwarden en Drachten ligt ‘It Griene Libben’ (Fries voor: het groene leven). Wij zijn een kleinschalige groentekwekerij die werken volgens de technieken zoals beschreven in het boek van JM Fortier ‘the Marketgardner’. Wij leveren op dit moment aan restaurants, ‘de Streekboer’ en de biowinkel. Daarnaast hebben we een (zelfbedienings)verkooppunt op de tuin.

aailand-1’t Aailand teelt op 8 ha een breed assortiment aan groenten en fruit voor de groothandel en directe verkoop.

We staan in Den Bosch op de biologische boerenmarkt en verzorgen in de regio groenten en fruitpakketten.

Als stagiair(e) draai je mee in alle aspecten van het bedrijf. Werkzaamheden zijn hiermee afwisselend in de tuinbouw, (klein)fruit, marktverkoop en de verzorging rondom de pakketten.

 

Voor ons enthousiaste team zoeken we voor de periode van 1 april t/m 1 Oktober een of twee gemotiveerde stagiaires.

 

Kijk op www.aailand.nl.
Neem voor meer informatie contact op met Bodo Rammelsberg: 06-40586002 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 1 september heeft there haar deuren geopend in Leeuwarden. Deze jonge plant die geworteld is in een energieke vernieuwende voedingsbodem beoogt het grootste startup ecosysteem van Noord Nederland te worden.

there faciliteert en ondersteunt bedrijven en impactmakers bij het creëren en realiseren van innovaties. Het ruime bedrijfspand biedt een unieke (samen)werkplek en community voor bedrijven en professionals die de wereld willen verbeteren.

fermederouzekleinKom eens een tijdje met ons meedraaien !

Ferme  de Rouze is een biologische  bergboerderij op 1000 meter hoogte in de franse Pyreneeen, zowat aan de spaanse en nog onder de boom-grens, zeer afgelegen in een schitterende , wilde natuur, rotsen, bossen, beken en daartussen kleine weiden.

polderkolDe Polderkol is een biologisch kruidenbedrijf van 1 ha. midden in het biologische landbouwgebied van Lelystad Noord. Wij telen meer dan 50 soorten kruiden en wilde planten. Dit zijn eenjarige of vaste planten. Ook verzamelen wij kruiden uit natuurgebieden zoals brandnetel, heermoes en lindebloesem. De kruiden worden op het bedrijf gedroogd en verwerkt tot diverse producten om de gezondheid te bevorderen. Deze producten worden verkocht via de markt , huisverkoop en biologische winkels door het hele land.

Voor het schooljaar van 2018 -2019 zouden wij het weer leuk vinden om stagiaires te ontvangen.

In de wintermaanden hebben wij niet veel werkzaamheden, vooral in het voorjaar, zomer en najaar.

 

Veld en beek logo

Biologische Boerderij Veld en Beek, een gemengd bedrijf in Doorwerth, biedt gelegenheid aan voltijd- en deeltijdstudenten om stage te lopen in de volgende werkgebieden van de BD-landbouw en voedselverwerking>> 

.

MULTI-FACETTED ORGANIC FARM, MINI-CAMPSITE AND AGRITURISMO

italie1-1“Lavanda Blu” has been a successful business since 2007 as a certified organic farm/ agriturismo and has established itself in the region as one of the oldest and best lavender/hospitality farms

ommuurdetuin

 

 

 

 

 

 

De Ommuurde Tuin (ommuurdetuin.nl) ligt in de historische moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau's Oord. Onze passie ligt bij het telen van ruim 400 verschillende soorten groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen van historische, moderne en wilde soorten. Ook worden er, in samenwerking met zadenbank CGN, oude rassen verbouwd voor het Erfgoedzaden Netwerk. We verkopen de oogst in onze tuinwinkel, aan bio-winkels en restaurants, maar het grootste deel gaat naar onze 75 oogstaandeelhouders die iedere week hun groentenpakket op komen halen (Community Supported Agriculture).

 

landenbosLand en Boschzigt heeft plaats voor stagiaires

Wij zijn een zelfoogst tuin met veel gewassen, bloemen, klein fruit, hoogstamboomgaard en wijngaard. Ook bieden wij een aantal dagen dagbesteding.

Slimme kleinschalige mechanisatie en een samen met jou gemaakt teeltplan  maken het beeld compleet. 

Kom een dagdeel meedoen om de sfeer te proeven.

Reacties naar Sijmen Brandsma

Tuinderij Land en Boschzigt, `s Graveland (bij Hilversum)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

grootbrandenborg1Nog geen stageplek? Kleinschalig melk- en vleesveebedrijf Groot Brandenborch heeft nog plaats!

Op kleinschalig biologisch boerenbedrijf Groot Brandenborch vindt een veelheid aan activiteiten plaats: er wordt gemolken, jongvee opgefokt, stierkalveren ge-ost en grootgebracht voor de slacht, varkens opgefokt en geslacht, kippen gehouden voor de eierproductie en de slacht, weides bemest en onderhouden, rundvlees, spek en ham gepekeld, gerookt en gedroogd, groente en fruit gekweekt, kaas en yoghurt gemaakt en er is een boerderijwinkel. In de winkel verkopen we producten van eigen erf, aangevuld met groente, fruit en droogwaren van de (regionale) biologische groothandel.

 

DeHogeBorn-1Zorgboerderij De Hoge Born heeft plek voor een stagiaire voor de tuinbouw eventueel in combinatie met zorg.

Op een schitterende locatie naast de campus van de WUR bieden we als zorgboerderij een fijne plek voor mensen die dagbesteding / werktherapie zoeken. Een plek om tot rust te komen en om talenten te (her) ontdekken. Ook is er in samenwerking met De Lievegoedgroep werkbegeleiding voor mensen die een klinisch of ambulant traject lopen in de psychiatrie en/of verslavingszorg.

 

Het deelnemen aan activiteiten (op het land, in de kippenhouderij in de winkel, keuken onderhoud en techniek) heeft een therapeutisch / helpend effect. Op de Hoge Born vinden mensen een plaats waar rust en activiteiten (onder deskundige begeleiding) worden gecombineerd. Het bedrijfsmatige karakter zorgt voor een concreet en zichtbaar resultaat. Bovendien is het werken met planten  / dieren / collega's stimulerend en activerend.

 

volle grondVanaf september 2018 hebben wij weer ruimte voor een stagiair(e) die geïnteresseerd is in vollegronds tuinbouw en enkele dagen per week bij ons ervaring wil opdoen.

 

Op Landgoed Amelisweerd bij Utrecht telen wij op één hectare een grote diversiteit aan biologische vollegronds groenten, kruiden, kleinfruit en bloemen. De afzet bestaat hoofdzakelijk uit groenteabonnementen.
Dagelijks werken we met een groep zorgcliënten en enkele vrijwilligers op de tuin.

veldenbeek

Het super gemengde Veld en beek is op zoek naar BBL stagiaires (stads)landbouw.

Interesse? Bel Jan Wieringa, 06 21516966

groengriffioen1Net onder de rook van Amsterdam in het mooie Weesp ligt, verscholen tussen de rietkragen van de Vecht, biologische boerderij De Groene Griffioen. Het familiebedrijf bestaat uit een melkveehouderij met circa 100 Montbeliarde runderen (60 melkkoeien, 40 stuks jongvee, 1 stier), zuivelmakerij, boerderijwinkel en vergaderruimte.
Kenmerkend voor De Groene Griffioen: antibioticavrij, natuurlijke dekking, dubbeldoelkoeien met horens en een compoststal. Ter ondersteuning van het dagelijkse werk op de melkveehouderij, is de familie Griffioen op zoek naar een Medewerker melkveehouderij (m/v)

makandraBiologische zorgboerderij Makandra ligt op een prachtige plek aan de rand van het bos op landgoed Kernhem. De boerderij biedt dagbesteding aan cliënten met een verstandelijke beperking en aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Makandra is een actieve leer-werkplek en jaarlijks bieden we plaats aan stagiaires vanuit verschillende opleidingen.

 

Voor de groenteteelt zijn we ook dit jaar weer op zoek naar enthousiaste BBL stagiaires die graag alles willen leren over groenteteelt en graag samenwerken in teamverband.

Dikshoeve-1Voor ons biologisch melkschapenbedrijf zijn wij op zoek naar een medewerker/ster , voor ong. 35 uur per week . Wij zijn gevestigd in Ransdorp, een dorpje onder de rook van Amsterdam. Wij melken 500  melkschapen , waarvan een gedeelte van de melk wordt verwerkt op het eigen bedrijf.

 

 

 

 

De werkzaamheden bestaan uit : melken, de schapen verzorgen, dieradministratie en tractorwerkzaamheden; een veelzijdige functie.

Ook hebben we een zorgboerderij. Een woning is evt. aanwezig .

Contact :  W.Kuiper  06-51403614

                 A.Kuiper  06-51355573

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel