AeresWarmonderhof-deeltijd-2019-48

Wanneer start de opleiding?

Zowel BBL als BOL starten begin september.

Hoe staat het met de werkgelegenheid na de opleiding?

De betaalde banen in de biologisch (-dynamische) landbouw liggen niet voor het oprapen. Het komt aan op creativiteit en ondernemerschap. Er zijn veel deeltijdstudenten die hun eigen project starten, al dan niet op een bestaand landbouwbedrijf. Lees hier meer over een aantal afgestudeerde deeltijdstudenten die hun eigen projecten zijn begonnen. Neem ook eens een kijkje op onze vacaturebank om een beeld te krijgen van de arbeidsplaatsen die worden aangeboden in binnen en buitenland.

Waar vind ik een stageplek?

Het vinden van een stageplek is je eigen verantwoordelijkheid. Warmonderhof kan je wel wat tips geven.

Vanaf wanneer mag ik gaan stagelopen? 

Stage-uren vanaf 1 augustus voorafgaand aan de start van de opleiding mogen meegeteld worden als stage-uren. Ben je eenmaal begonnen met de opleiding, dan tellen alle stageuren mee, ook in de schoolvakanties, totdat je stopt met de opleiding.   

Moet ik examen rekenen en Nederlands doen als ik al een andere opleiding heb afgerond?

Ja dat is verplicht. Je krijgt alleen een mbo-diploma (N2 en N3) als je je examen Nederlands en rekenen hebt gehaald op niveau 2F. Je krijgt alleen een mbo-diploma N4 wanneer je je examen Nederlands en rekenen hebt gehaald op niveau 3F.  

Is overnachten op Warmonderhof noodzakelijk?

Overnachten op Warmonderhof is niet noodzakelijk. Vaak is het echter wel praktisch én brengt het gezelligheid met zich mee. Het maakt het mogelijk om na de avondlessen met je mede studenten na te praten over de lessen en de opgedane ervaringen tijdens de stage. Dit informele deel van de opleiding wordt door veel studenten als een wezenlijk onderdeel ervaren.

Ik heb een hond, mag deze mee naar Warmonderhof?

Het is niet toegestaan honden mee te nemen naar de lessen op Warmonderhof.

Waarvoor is de stichtingsbijdrage?

Als deeltijdstudent bij Warmonderhof, volg je niet alleen lessen op de school, maar maak je ook gebruik van de faciliteiten van Stichting Warmonderhof. Deze faciliteiten omvatten o.a. het gebruik van de Hofzaal en de foyer, het Binnenhof, de mogelijkheid om de directe praktijk te ervaren op het tuinbouwbedrijf en het gemengde bedrijf akkerbouw-veeteelt en het meevieren van de jaarfeesten. De Stichting ontvangt geen subsidies en moet financieel zelfvoorzienend zijn. Daarom vragen wij aan de deeltijdstudenten een stichtingsbijdrage.

Ik heb al een opleiding gedaan in het hoger onderwijs (wo, hbo) is het gek nu deze opleiding te volgen?

Er zijn al vele deeltijdstudenten op Warmonderhof geweest die deze ‘omgekeerde aanvliegroute’ hebben gekozen. Deze hoger opgeleiden kiezen voor Warmonderhof om een carrièreswitch te maken. NRC Next heeft er zelfs een artikel over geschreven. De achtergronden van de deeltijdstudenten zijn heel divers, en juist dat maakt het leerzaam en interessant. Lees hier meer over de doelgroep voor deze opleiding. 

Wat voor soort klasgenoten kan ik verwachten?

Je kan een klas verwachten vol gemotiveerde mensen met totaal verschillende achtergronden en met weinig tot 'aardig wat' ervaring in de landbouw. De meesten zijn tussen de 25 en 45 jaar oud, hoger opgeleid of juist heel praktisch geschoold. Als je een informatiedag op Warmonderhof bezoekt, kan je spreken met huidige deeltijdstudenten, dit helpt voor de beeldvorming. Lees hier meer over de doelgroep voor deze opleiding.

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Aanmelden kan tot 1 september. Omdat er grote belangstelling is voor deze opleiding is het echter aan te raden niet te lang te wachten, zeker als je verzekerd wilt zijn van een overnachtingsplaats.

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel