School sluit, boerderijdrukte neemt toe

Inschrijven nieuwsbrief

School sluit, boerderijdrukte neemt toe

Veehouderij Warmonderhof

Onze studenten hebben, in tegenstelling tot veel andere studenten in het land, geen lange zomervakantie. Ze hebben vier weken vrij, en de andere vier weken werken ze fulltime in de tuinbouw, akkerbouw en veehouderij op Warmonderhof. Want een boerderij of koeien houden geen zomerstop. Integendeel. Op Warmonderhof zijn er twee omgekeerde bewegingen zichtbaar in het jaar. Wanneer het winter is, en het op het land relatief rustig wordt, is het op de school druk en wordt er hard geleerd in de klassen. Wanneer het zomer wordt, is het alle hens aan dek op het land en sluit de school.

Volop meewerken op het land

Op Warmonderhof leer je hoe het er echt aan toe gaat op een boerderij. Direct vanaf je eerste jaar werk je volop mee in de landbouw. Het betekent dat je ’s morgens voor schooltijd staat te melken als je in de melkploeg bent ingedeeld. Elke middag werk je in je eerste en derde jaar sowieso op het land, in de stallen of in de kas. Het is de beste manier om ‘boer te worden in hart en nieren’, weten de docenten en praktijkbegeleiders uit ervaring. Jaarlijks stromen daardoor veel van onze afgestudeerde studenten de landbouw in, om hun rol op te pakken als vernieuwers en dragers van de landbouw van de toekomst; principiële landbouwers die dierwelzijn en bodemvruchtbaarheid inzetten als basis van hun werk.

Meer weten over onze opleidingen?

Ben je nieuwsgierig naar de opleidingen die we aanbieden? Bekijk de rondleiding en de opleidingsmogelijkheden op www.aereswarmonderhof.nl