Onze vierdejaars studenten hebben de internationale jaarconferentie voor de biodynamische landbouw toegesproken in het Zwitserse Dornach. Achthonderd boeren luisterden naar hun vragen over hun eigen toekomst als biodynamisch boer. Over bedrijfsopvolging, erfrecht, hoe je gemeenschappelijk een bedrijf opzet, hoe je aan een boerderij komt. Die vragen vormden de aftrap van de conferentie.

Kijk naar ons bemanningsschema en kom langs! Alle vakdocenten van Aeres Warmonderhof staan bij toerbeurt op het Demeterplein. Ben je bezig met je teeltplan, heb je vragen over een bepaald gewas? Kom als Bart of Mariken er staan. Vragen over veehouderij? Kom als Frens of Jan aanwezig zijn. Akkerbouw? Kom naar Meindert. Fenomenologie, stagelopen of stagebieden? Arjen Huese weet er alles van. Antroposofische vragen? Diana, Ruud en Arjen kunnen ze beantwoorden. Ondernemerschap? Kom als Frens, Rianne of Meindert er zijn. Meer weten over de inrichting van je erf? Over fruitteelt, werken met aandacht? Joke Bloksma is er voor jou. Doorbouwen aan bodemvruchtbaarheid? Ruud kan je verder helpen. Vragen over (het gaan volgen van) onze opleidingen kun je aan alle docenten stellen.

BEMANNINGSSCHEMA>> 

Aeres MBO Dronten Warmonderhof scoort goed in de Keuzegids mbo 2019. Haar beide opleidingen,  biodynamische teelt en biodynamische veehouderij, kregen het predicaat Topopleiding vanwege hun score van 75 punten. Vergeleken met vorig jaar is de waardering voor de genoemde opleiding met vijftien procent toegenomen. Directeur Anne Dijk is trots. „We zijn erg blij met de positieve waarderingen van onze studenten en de inspectie, en trots op al onze medewerkers die dit mooie resultaat hebben bereikt.”

 

Biodynamische landbouw, wat is dat precies? Is dat iets voor mij? Kan ik boer worden als ik niet uit een boerenfamilie kom? Ik wil graag buiten werken met mijn hoofd en mijn handen. Zou een groentetuin, stadstuin of veehouderijbedrijf dan een goede keuze zijn? We houden diverse informatiedagen per jaar om al jouw vragen over een toekomst in de landbouw te beantwoorden. Wel even aanmelden!

Actuele data informatiedagen

Warmonderhof behoort tot de landelijke top met haar mbo-opleidingen.

Scène uit het Kerstspel.

Aanvang: 17.00 en 19.00 uur
Diner: 18.00 uur 
Locatie: schuur Tuinbouw

Traditiegetrouw wordt jaarlijks op Warmonderhof het Herdersspel of Kerstspel gespeeld door de vierdejaars studenten en een aantal medewerkers. Je bent bij deze van harte uitgenodigd! 

De drie studenten die dit jaar het project LONK draaiden, hebben veel geleerd en zijn met positieve winstcijfers geëindigd. Vierdejaars studenten Kelvin, Noah en Elies presenteerden hun jaar 'Leren Ondernemen op Nageler Kavel' tijdens de weekopening op Warmonderhof. Bekijk hun filmverslag!

Het Eetcafé, met zijn overheerlijke menu's van eigen hof, is weer een vaste waarde op Warmonderhof! Kom je ook lekker samen eten? In onze agenda vind je alle data! 

Ada en Martin Verzijden.

 

Warmonderhof feliciteert student Ada De Graaff-Verzijden uit de tweedejaars deeltijdklas en haar broer Martin Verzijden die vorig jaar afstudeerde. Eind november hadden zij het investeringsbedrag bij elkaar om van start te kunnen gaan met hun project, de Wickevoorter Stadsboeren in Cruquius.

Elke student geeft zijn of haar eigen interpretatie aan de toekomst.

Klas vier sloot de kunstopleiding op Warmonderhof af met taart en met bloemen voor juf Petra en met een tentoonstelling. Ze maakten een mooie expositie van hun bronswerken in de hal van de school.

Het Muziekcafé van Warmonderhof is een groot succes gebleken. Het tweede muziekcafé was dermate aanstekelijk dat er nu plannen zijn voor een optreden met een koor en instrumenten.

De studenten hebben in de hal van de school een kerstboom opgericht en daarin allerlei antroposofische symbolen opgehangen. Lees hier meer over de betekenis.

Do Veltman en Sinterklaas doen yoga

Dame van het wonen, Do Veltman, krijgt een yogalesje van de Sint, tijdens de Sinterklaasviering, verzorgd door de derdejaars. Een goedlachse Sint en een handvol yin-yang-pieten verzorgden geheel op Tibetaans-meditatieve wijze met klankschaal en 'Aum', een ruim bewierookte viering. Ook andere docenten werden op ludieke wijze in het zonnetje gezet. "Blijven lachen", was het motto van de Goedheiligman. Die houden we erin!  

Oud-Warmonderhoffers bij jubileum voedselcoöperatiie Odin

Warmonderhoffers kom je overal in de wereld tegen. Maar zeker ook op een verjaardagsfeestje van biologische voedselcoöperatie Odin. Samen vormen ze een bont gezelschap van boeren, winkeliers, marketeers, inkopers en directeuren.

In de serie: 'wat gaan oud-Warmonderhoffers doen', een interview met de 30-jarige bioboer Rick Huis in 't Veld, die natuur een belangrijke plek geeft op melkveebedrijf De Melkbrouwerij dat hij samen met zijn ouders runt in Lettele. Rick spreekt niet over permacultuur, maar over natuurinclusieve landbouw. 'Of liever over landbouwinclusieve natuur. Dat is ons ideaalplaatje.' Lees hier het interview met hem in De Nieuwe Oogst

 

Bij ons praktijkbedrijf De Weidestal was het tijd voor het scheren van de koeien. Scheren? Jazeker. Nu de dieren weer de stal in gaan voor de winter mogen ze 'hun jasje uit'. Het kan nogal zweten worden met zijn allen namelijk. Er komt meer haar af dan je zou verwachten. De tweedejaars hadden er een mooie klus aan. 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Open dagen
Avondklassen

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  
Warmonderhoffers

 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel