Design-(1)-1

Ontwerp een tafeltje of krukje, denk na over uiterlijk, constructie en materiaal. En…ga het maken! Dat was de opdracht tijdens de kunstles ontwerpen en vormgeving aan onze tweedejaars studenten.

Ditte-en-Rosetta-Parcival-College

Onze vierdejaars studenten Ditte Charpentier en Rosetta Oosterkamp togen dinsdag 13 februari met een goed verhaal en een filmpje over het wonen, werken en leren op biodynamische landbouwschool Warmonderhof naar het Parcival College in Groningen.

Koeienkeuring-Aeres-Farms-2

In veehouderij geïnteresseerde studenten van Aeres MBO Warmonderhof werden afgelopen week samen met studenten van Aeres HBO Dronten uitgenodigd om deel te nemen aan een keuringswedstijd bij Aeres Farms, één van de praktijkbedrijven waar zij elke middag stagelopen.

Bud-box-stressvrije-omgang-koeien

Hoe zorg je ervoor dat je koeien rustig en ontspannen benadert en verplaatst? Studenten van biodynamische landbouwopleiding Warmonderhof in Dronten kregen deze week les in het drijven van koeien zonder aan ze te trekken of met een stok te slaan of te schreeuwen. Het was een uitdaging, maar de studenten namen hem aan.

Klauwbekappen-wk3-2024

Dat Warmonderhof een praktische MBO-opleiding is is bekend. Afgelopen week merkten de veehouderijstudenten in klas 3 weer hoe mooi theorieonderwijs en praktijk op deze biologisch-dynamische landbouwschool verweven zijn. Zij kregen een lesblok klauwbekappen, dat is de vakterm voor koeienpedicure.

AE23-300_DEF-Social-media-advertentie-MBO-Dronten-Warmonderhof-1080x1080

Aanstaande zaterdag 27 januari is het zover. Is jouw toekomst groen? Spreken planten of dieren, business, food, mechanisatie en duurzaamheid jou aan? Hoort zegt het voort! De Grote Open Dag wordt gehouden van 10.00 tot 14.00 uur. Nu aanmelden>>

100bd-jubileumlogo-2048x1424

De biodynamische landbouw bestaat 100 jaar en dat gaan we vieren! Plaats: Warmonderhof in Dronten. Datum: zondag 19 mei 2024. Voor wie? Alle oud-Warmonderhoffers en iedereen die zich verbonden voelt met de biodynamische beweging, de biologische landbouw, met Demeter en met Warmonderhof. Je bent van harte uitgenodigd! Koop nu je tickets! 

Trekkertest

Techniek is een belangrijk onderdeel van de biologisch-dynamische landbouwopleiding aan Aeres Warmonderhof. Deze week mochten de studenten van klas 2 een trekker testen met officiële testapparatuur.

Frens-Schuring-1

Eén van de beproefde manieren om stikstofgebruik te reduceren en daarmee ook het overschot naar het milieu te reduceren is structuurrijk en eiwitarm voeren. Je kunt je nog inschrijven voor aanstaande vrijdag. Meer informatie en inschrijven

Schaatsen-op-kavelpad-11jan24

Als er ijs ligt ga je schaatsen: een gevleugelde uitdrukking in Nederland. De studenten van Warmonderhof gingen een stapje verder: als je wilt schaatsen, maak je zelf je ijs! Ze bleven er de hele nacht voor wakker. 's Ochtends half zeven stapten de eerste studenten op de schaats.

Voorkant-flyer-opendag-72dpi.jpg-1

Onze poster- en flyeractie om jullie ambassadeurs te laten zijn van Warmonderhof heeft tot een overweldigende stroom reacties geleid. Dank voor alle bestellingen van poster- en flyerpakketten. Fijn dat jij die in jouw omgeving hebt willen verspreiden. Inmiddels zijn alle pakketten verstuurd. Heb je de actie gemist en wil jij ook posters en flyers van Warmonderhof uitdelen in jouw omgeving? Vul dan onderstaand formulier in.  

Stagebiedersdag-17-feb23-(3)-web

De Stagebiedersdag met Boerenlunch is een jaarlijks terugkerende dag voor de boeren en tuinders die studenten van Warmonderhof een stageplek (gaan) bieden. Zij zijn de ambassadeurs van onze school naar de buitenwereld toe en we zetten ze graag in het zonnetje! Ben je of word je een stagebieder? Meld je hier aan! 

logo-Warmonderhof-bebouwen-en-bewaren-270515-7

Stichting Warmonderhof is op zoek naar nieuwe leden voor de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor het integraal toezicht houden op het beleid van de directeur-bestuurder en het waarborgen van de missie en visie van Stichting Warmonderhof. Lees hele vacature

demeter-5

Tijdens deze vierdaagse training maak je kennis met de achtergronden en de praktijk van de biodynamische landbouw. Naast de trainingsmomenten op Warmonderhof bezoeken we bedrijven in de omgeving van de school. Meer informatie en inschrijven.

Gartenbaulehrer-Tagung-14-jan-24-1500x900

Meer jongeren de landbouw in. Dat was de insteek van ons bezoekje aan de Gärtenbaulehrer Tagung die deze week in Nederland wordt gehouden. Voor 160 tuinbouwleraren van vrijescholen uit Duitsland, Noorwegen en Nederland mocht wij zondagavond in Zevenaar vertellen over ons biologisch-dynamische landbouwonderwijs.

Volgende

Nieuwsbrief mobiel