Een goede boer geeft zijn ogen de kost en is een creatieve denker. Kunstzinnige vakken ontwikkelen je waarneming. Onze deeltijdstudenten gingen gedurende drie lessen aan de slag met het thema 'verbinding'.

Docent en zelfstandig bloementeler Arjen Huese van Aeres Warmonderhof geeft een aantal praktijklessen aan onze studenten op zijn biologische bloementuin in Zwolle. De hybride docent (docent en ondernemer) kan een grote inspiratiebron zijn voor onze studenten. Biologische bloementeelt begint een trend te worden.

Ken jij slimme doeners, van die dubbeltalenten die graag hun hoofd, hart en handen inzetten voor de landbouw van de toekomst? Dan is onze opleiding wat voor hen! Tip hen over de open dagen op 4 april en 13 juni.

Op Warmonderhof hebben we tegenwoordig een compleet arsenaal éénassige trekkertjes voor grondbewerking. Er is het afgelopen jaar flink geïnvesteerd. Bekijk een filmimpressie.

Maar liefst 64 ouders, grootouders en een enkele broer of zus van onze eerstejaars studenten waren vrijdag 15 maart te gast op onze school en boerderijen voor de jaarlijkse Ouderdag.

Warmonderhof wordt geregeld benaderd voor lezingen of workshops over biodynamische landbouw en alles wat daarmee samenhangt. Onze docenten zijn gewaardeerde deskundigen op het gebied van groenteteelt en veehouderij, het dynamische

In decanenblad Bij de Les roept schrijver en pr-medewerker Kitty Peetoom decanen op hun ogen te openen voor 'die typische Warmonderhofleerling' met dubbeltalent. "Er staan hier te vaak gefrustreerde havisten en vwo-ers aan de deur."

Verbeter de energie van jezelf, planten, dieren en de natuur in de ECOintention basiscursus. De cursus is een samenwerking tussen Warmonderhof en cursusinstituut ECOintention. Hij wordt gegeven in Dronten.

Maak een eigen masker en geef ‘gezicht’ aan iets wat je niet ziet, maar wat er wel is. In het kunstklasproject Persona van de tweedejaars voltijdstudenten werd aandacht besteed aan maskers en hun rol in verschillende culturen en in de hedendaagse kunst. Ons woord persoon is afgeleid van het Latijnse woord persona, dat masker betekent en betrekking heeft op de

In de serie Wat gaan studenten doen na Warmonderhof?, oud-student Annette Harberink. "Werken met vee is mooi en dankbaar."  Beluister het interview>>.

De tweedejaars voltijdstudenten hebben de eerste appelboom van hun toekomstige boomgaard geënt. In de les vruchtboomkwekerij van Joke Bloksma zetten zij een appelboom op een halfhoge onderstam (MM106 voor de kenners). 

Een zomer vol cursussen en lezingen, een congres en een tentoonstelling over de levende bodem. Dat is de Summer of Soil. Tussen 31 mei en 31 oktober is onze Amsterdamse leslocatie De Fruittuin van West het kloppend hart van bodem-minnend Nederland.

Wil je werken of stagelopen op een biologische of biodynamische boerderij of een stadslandbouwproject? Dit is je kans! Onze vacaturepagina staat boordevol aanvragen voor stagiaires en medewerkers.

Stageboeren in Engeland, Ierland, Noorwegen, Duitsland en Nederland ontvangen eind maart onze tweedejaars studenten voor hun externe halfjaarstage. We zwaaien ze uit op de dag dat de lente begint.

Deeltijdstudent Rik Binnendijk schrijft over zijn ervaringen op onze opleiding en in de praktijk op zijn stagebedrijf. Hij schreef er een blog over: 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel