Lieuwe-Top---Tuinbouw-web-1

De afgelopen maanden zijn er vele tientallen nieuwe biodynamische boeren op de markt gekomen. Daar zijn we met zijn allen trots op! Met ingang van maandag 8 juli is op Warmonderhof de zomerpraktijk begonnen. Onze voltijdstudenten werken acht weken lang (in twee ploegen) fulltime op de praktijkboerderijen. De lessen liggen stil tot begin september. Op maandag 2 september begint er weer een nieuwe lichting boeren van de toekomst....
We wensen je een fijne zomer toe! 

kruisbes_pluk-1

In de serie 'Wat gaan Warmonderhoffers doen na hun opleiding', Harald en Margreet Oltheten, beiden oud-Warmonderhoffers. Zij runnen biodynamisch fruitteeltbedrijf De Ring in het Zeeuwse Oud-Sabbinge, waar ze de inheemse kruisbes hebben omarmd in hun teeltplan. Harald: "De populariteit van kruisbessen daalt al jaren. Het is zonde als deze helemaal verdwijnt. Het is namelijk een echt inheemse plant uit Noordwest-Europa. Door kruisbessen te eten, houd je een stukje inheemse landbouw in leven".

bron: Odin

Groote-Voort-2019

Excursies zijn een vast en geliefd onderdeel van de lessen op Warmonderhof. Als boer-in-opleiding gaan de studenten in hun jaren op Warmonderhof veel verschillende biologische en biodynamische boerderijen langs om zich een beeld te vormen van hun mogelijke toekomst. De lessen graslandbeheer, onder leiding van docenten Meindert Bruinsma en Frens Schuring werden dit jaar geïllustreerd met excursies langs Boerderij de Groote Voort in Lunteren en de Graasboerderij in Sondel. 

2019-Zwolle-(4)

Zwolle was de bestemming van het jaarlijkse personeelsuitje van de medewerkers van Aeres Warmonderhof en Stichting Warmonderhof. In een zonovergoten Hanzestad kregen zij een monumentalebomen-wandeling door gids Bernadet van der Veen van Er uit. Waarom staan bepaalde bomen op bepaalde plekken in de historische binnenstad? Wat kun je daaruit aflezen?

BBL-boekje-2019-bedrijfsplannen-titelpag-1

Onze deeltijdklassen studeerden woensdag 3 juli officieel af als biodynamisch boer. Ze gaan de wereld bestormen met hun biologische en biodynamische tuinbouwbedrijven, biologische bloementuinen, melkveehouderijen en akkerbouwbedrijven. Ter gelegenheid van het afstuderen hebben we een aantal van de meest concrete plannen gebundeld in het boekje Nieuwe Boeren.

20190701_113822

Met een hilarische afscheidsceremonie werden de studenten die met niveau 2 en 3 onze school verlaten, vandaag uitgezwaaid. Sommigen gaan verder op niveau 4, die zien we na de vakantie dus terug in de vierde klas. Anderen gaan aan het werk in de landbouw en weer anderen gaan verder op een andere opleiding. Applaus voor Danta, Lotta, Beitske, Zoë, Saskia, Viivi, Hugo, Judith, Hester, Mare, Tim en Wikke!  

Sint-Jan-2019-vuurspringen

We vierden maandag Sint Jan. De jaarfeesten vormen op Warmonderhof door het jaar heen een ankerpunt voor het ritme van de natuur. Op of rondom de langste dag viert de Warmonderhofgemeenschap Sint Jan met bloemen, muziek, eten, vuur en verhalen. De aarde geeft in deze tijd gul haar vruchten. De inzet op het land is volop nodig. We bevinden ons in de volheid van het seizoen. Het licht verdwijnt bijna niet meer, de oogst is overvloedig en de studenten en boeren moeten stevig aan de bak om alle oogst binnen te halen.  

Tuinbouw-David-en-Myrthe-web

De school gaat weliswaar acht weken dicht in de zomer, maar de stagebezoeken lopen door en op de boerderijen is het werk in volle gang. Daar werken onze eerste- en derdejaars studenten acht weken op het land. 

Isabel-met-pompoenplanten-web

Warmonderhof-tuinder Isabel Duinisveld wil de beste, lekkerste en meest vitale pompoen van Nederland ontwikkelen. Samen met stichting Demeter en stichting Zaadgoed vraagt ze consumenten te helpen bij het veredelen van een nieuw pompoenras.

1668---logo-Warmonderhof-1

De landbouwactiviteiten op de Warmonderhof zijn per 1 juli 2019 allemaal ondergebracht in Warmonderhofstede BV (formeel: de BV is toegetreden tot de VOF). Tuinbouw, veehouderij en akkerbouw vallen zo onder één organisatie.

Woonderij-web

Speciaal voor de late beslissers hebben we twee last minute informatiemiddagen gepland op vrijdag 5 juli en donderdag 29 augustus. Ken je jongeren of volwassenen van wie je denkt: Warmonderhof is echt wat voor haar, of voor hem? Wil je diegene dan dit bericht doorsturen? Dankjewel! 

Fietsen-3

In vier dagen tijd fietsen de eerstejaars studenten van Warmonderhof deze week langs zes biologische en biologisch-dynamische boerderijen in Oost-Nederland. Het is een tocht van tweehonderd kilometer. De fietstocht voert langs

deeltijdklas-web

Ben je een docent met als hoofdrichting groenteteelt en ruime kennis van het vakgebied en de sector? Ben je breed inzetbaar op het gebied van bodem, techniek, teelt, en/of landschap? Ben je minimaal drie dagen per week, liefst meer, inzetbaar?

Trekker op het land bij Warmonderhof Akkerbouw.

Het is een jaar van extremen, vertelt akkerbouwer op Warmonderhof, Arjan Veenstra. "De grond moet het doen. Gelukkig is die hier op Warmonderhof heel mooi. Al vijfentwintig jaar wordt hier op biodynamische wijze geboerd." 

Social-media-combilogo-1

Neem eens een kijkje op onze vernieuwde websites. Sinds januari 2019 presenteren Stichting Warmonderhof en Aeres Warmonderhof zich als het opleidingscollectief voor biodynamische landbouw.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel