Worden alle afgestudeerde Warmonderhoffers boer?

Wat Warmonderhoffers na hun dagopleiding gaan doen is heel divers. Van medewerker of leidinggevende op een boerderij tot een eigen boerderij, een vervolgopleiding, werken in de detailhandel, de zorg in of naar het buitenland, het gebeurt allemaal. Lees hier een aantal verhalen van afgestudeerde Warmonderhoffers. Neem voor een impressie van de vraag eens een kijkje op onze vacaturebank.

Een eigen, intern onderzoekje laat zien dat ongeveer 35% van onze afgestudeerde studenten werkzaam is in de landbouw in Nederland. Dan is ongeveer 25% werkzaam in de landbouw in het buitenland. 7% kiest voor de landbouw en zorg, 23% doet een vervolgopleiding. De overige 10% gaat een andere richting op: zoals bijvoorbeeld onderwijs, handel of natuurvoeding.

Is het mogelijk om een dagje mee te lopen op Warmonderhof, om de sfeer te ervaren?

Ja dat kan! Daarvoor hebben we onze informatiedagen in het leven geroepen. Tijdens die dagen krijg je een proefles, eet je bij huidige voltijdstudenten in de studentenwoningen en werk je mee op één van de praktijkboerderijen van Warmonderhof. Het is niet mogelijk, op andere dage mee te lopen.

Is wonen op de woonderij verplicht?

Nee, als student van de dagschool kan je er voor kiezen om niet op de woonderij te wonen. Een alternatief is om een kamer te zoeken in de buurt van Warmonderhof. Soms zijn er studenten die een kamer in Dronten of op één van de omliggende boerderijen vinden. Het is wel aan te raden om gezien de lange werkdagen in de buurt van Warmonderhof te gaan wonen. Kamers in de omgeving zijn niet ruim voorradig.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Zolang het gaat om een klein huisdier zoals een vogel, reptiel, konijn of cavia is het toegestaan op Warmonderhof. Hier gaat op: ‘zolang het maar in een kooitje zit’. Honden, paarden en dergelijke kan je niet meenemen naar Warmonderhof.

Kan ik studiefinanciering aanvragen voor deze opleiding?

Als je ouder bent dan 18 jaar, kan je studiefinanciering aanvragen bij de DUO.

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Aanmelden kan theoretisch tot de eerste week van september. Het is echter aan te raden je zo snel mogelijk aan te melden in verband met de grote belangstelling voor deze opleiding. Ook om kans te hebben op een kamer op Warmonderhof raden wij je aan niet te lang te wachten met je aanmelding.

Moet ik examen rekenen en Nederlands doen als ik al een andere opleiding heb afgerond?

Ja dat is verplicht. Je krijgt alleen een mbo-diploma (N2 en N3) als je je examen Nederlands en rekenen hebt gehaald op niveau 2F. Je krijgt alleen een mbo-diploma N4 wanneer je je examen Nederlands en rekenen hebt gehaald op niveau 3F.  

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel