header-infoblad-oktober-18-1

 

Biodynamische landbouw, wat is dat precies? Is dat iets voor mij? Kan ik boer worden als ik niet uit een boerenfamilie kom? Ik wil graag buiten werken met mijn hoofd en mijn handen. Zou een groentetuin, stadstuin of veehouderijbedrijf dan een goede keuze zijn? We houden diverse informatiedagen per jaar om al jouw vragen over een toekomst in de landbouw te beantwoorden. 

ACTUELE DATA INFORMATIEDAGEN

Warmonderhof behoort tot de landelijke top met haar mbo-opleidingen.

Voor wie zijn onze informatiedagen? 

Voor jongeren en volwassenen die zich willen oriĆ«nteren op een mogelijke toekomst in de biologische of biodynamische landbouw. Warmonderhof heeft een voltijds vakopleiding voor jongeren en een deeltijdopleiding voor volwassenen. Wonen, werken en leren gaan op deze school hand in hand. Voltijdstudenten vertellen het in deze filmpjes! En de deeltijdstudenten vertellen het hier.


Over onze opleiding

Onze vakopleiding wordt gevormd door twee partnerorganisaties, die samen het totaalconcept van wonen, werken, leren aanbieden. De praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Stichting Warmonderhof verzorgt het wonen en het werken op de Hofbedrijven. Aeres Warmonderhof verzorgt het leren en regelt ook het werken op overige praktijkbedrijven.

 

Wat leer je op Warmonderhof?

Veel nieuwe boeren in Nederland kiezen voor biologische of biodynamische boerderijen. Ze stichten zelfoogsttuinen naast de stad, verkopen oogstaandelen, groentepakketten of hebben een boerderijwinkel aan huis. Daardoor hebben nieuwe boeren veel meer contact met hun consument. Dat vraagt behalve ondernemende en uitvoerende vaardigheden ook een stevige sociale en voorlichtende kant. De studenten die op Warmonderhof worden opgeleid, kunnen voldoen aan de vraag van de huidige consumenten naar duurzaam en lokaal geproduceerd eten, waarbij bodem, planten en dieren niet worden uitgeput en waarin de boer een eerlijk loon krijgt. Waarin de kringloop centraal staat en een gezonde bodem de basis is voor gezond voedsel.

  

Beroepsperspectief

Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine boerderijen, begeleider op zorgboerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven.

   

Instroom van vmbo tot vwo

Aeres Warmonderhof is de enige staats-erkende biodynamische mbo-landbouwopleiding in Europa. Daardoor stromen er jongeren en volwassenen in uit het hele land en het buitenland, met vooropleidingen van vmbo tot vwo. De basis van de opleiding is de biodynamische, gemengde landbouw, die is gestoeld op de antroposofische visie van Rudolf Steiner. De opleiding wordt aangeboden op niveau 3 en 4 in voltijd (alleen jongeren) en niveau 2 en 3 in deeltijd (alleen volwassenen). Deeltijders kunnen op niveau 3 kiezen voor de richtingen zorg, stadslandbouw en ondernemend gedrag. Voltijders krijgen op niveau 3 ondernemend gedrag en op niveau 4 ondernemend gedrag en bedrijfsindividualiteit.

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel