Wel of niet: biodynamische landbouw studeren

Nieuwsbrief

Wel of niet: biodynamische landbouw studeren

Natuurexcursie studenten Warmonderhof

Op 20 juni hadden we onze laatste meeloopdag van dit schooljaar. Zeven jongeren die in hun studiekeuzeproces zitten, liepen een hele dag mee met onze eerstejaars studenten. Zo kregen zij konden zij het leren, wonen en werken aan den lijve ervaren. Een supergoede manier om écht te weten: deze school is het voor mij!

Allereerst gingen ze ’s morgens mee met docenten Eline Schothorst op een natuurexcursie naar Greppelveld bij Elburg. Daar leerden ze de eerstejaars kennen en ontdekten ze de plantenrijkdom in dit natuurgebied. Greppelveld wordt op verschillende manieren beheerd, waardoor de biodiversiteit wordt verhoogd. Het contact met de eerstejaars was warm en welkom. De meelopers werden verdeeld over de groepen en er was een kleine competitie wie de meeste soorten per vierkante meter kon ontdekken en determineren.

Tussen de middag waren de meelopers te gast bij de studenten in hun woonhuis op de campus. Een goed moment om te ervaren hoe dat nou is: wonen op de plek waar je ook studeert en werkt. ’s Middags was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. De meelopers werkten in de veehouderij, akkerbouw en tuinbouw. Daarmee sloten zij hun dag af. Nu is het aan hen om te bepalen: is de biologisch-dynamische landbouw écht wat voor mij? Sommigen wisten het al direct, en gaven een volmondig ‘ja’. Anderen moesten er nog wat langer over nadenken of ze zich gaan aanmelden voor een opleiding tot bedrijfsleider of vakexpert biologisch-dynamische landbouw. Wil je ook meer weten over onze opleidingen? Kijk eens op onze ‘altijd-open-dag-pagina’ www.aereswarmonderhof.nl.