Studenten Aeres HBO Dronten krijgen les van Aeres MBO Warmonderhof

Nieuwsbrief

Studenten Aeres HBO Dronten krijgen les van Aeres MBO Warmonderhof

WhatsApp-Image-2023-10-06-at-22.46.16

Verschillende klassen van Aeres HBO Dronten kwamen de afgelopen weken naar Warmonderhof voor les in agrarisch natuurbeheer en agroecologie, kringlooplandbouw, veehouderij en het gemengde biologisch-dynamische bedrijf met low-input.

De praktijk van het biodynamische bedrijf

Waar kun je beter les krijgen in dit soort onderwerpen dan bij de bron: in de praktijk van het biologisch-dynamische bedrijf Warmonderhofstede van Stichting Warmonderhof? Dit is één van de oudste en grootste biologisch-dynamische boerderijen van het land. Onze eigen studenten lopen er dagelijks stage en ook de hogeschoolstudenten konden nu in de praktijk ervaren hoe het er aan toe gaat op het biodynamisch bedrijf. Sommige studenten hadden bijvoorbeeld nog nooit een gras-klaverveld gezien, of koeien met horens.

Uitwisseling gangbaar, biologisch en biodynamisch

De lessen werden verzorgd door docent natuur, landschap en agro-ecologie Eline Schothorst en docent veehouderij, techniek en werken met aandacht, Ties Ruigrok, van Aeres MBO Dronten Warmonderhof, en directeur Annette Harberink van Warmonderhofstede en stichting Warmonderhof. De lessen zorgden voor levendige discussies en nieuwe inzichten. Het is mooi dat de tijd nu is aangebroken dat er samenwerkingen en uitwisselingen ontstaan tussen de gangbare en biologische en biodynamische opleidingen van Aeres.