Het belang van de boer voor onze student

Nieuwsbrief

Het belang van de boer voor onze student

Stagebiedersdag-17-feb23-2

Vrijdag 17 februari waren rond de 25 boeren en tuinders onze gast. De Stagebiedersdag met Boerenlunch is een jaarlijks terugkerende dag voor de boeren en tuinders die studenten van Warmonderhof een stageplek bieden, of dit binnenkort gaan doen. Praktijkervaring is van onschatbare waarde voor onze studenten, en daarom zetten we de stagebieders graag in het zonnetje.

Programma Stagebiedersdag

Annette Harberink, directeur van Stichting Warmonderhof, leidde de boeren en tuinders rond, waarna praktische stageinformatie volgde over stagedoelen, beoordelingsformulieren en de plek waar alle benodigde stage-informatie is te vinden op de website. De koks van de Hofzaal verzorgden een heerlijke Boerenlunch tijdens welke boeren en tuinders met elkaar en met collega’s van Warmonderhof konden bijpraten en kennis konden maken.
’s Middags werden de enquêteresultaten van een onderzoekje onder studenten gepresenteerd. Studenten was gevraagd wat zij goed vinden gaan in de begeleiding en welke verbeterpunten zij zien. Daarover gingen BBL-coördinator, Rianne van Boxtel en stagecoördinator BOL Carla van Nieuwenhuyzen in gesprek met de stagebieders. In de vorm van een Wereldcafé gingen de boeren en tuinders vervolgens aan de slag met vragen als: ‘Waar moet een stagebedrijf aan voldoen? Wat verwacht je als stagebieder van de stagiair? Hoe begeleid je een BOL- of BBL-student? Wanneer is een student geschikt om bij jou stage te lopen? Hoe verloopt een goed begeleidingsgesprek? Welke onkostenvergoeding geef je? De resultaten van dit Wereldcafé werden verzameld en zullen beschikbaar worden gesteld aan de stagebieders.