Filosofisch café over ‘vervorming’ door onderwijs

Nieuwsbrief

Filosofisch café over ‘vervorming’ door onderwijs

Jan-Bransen-4_0-840x472

 

Ons onderwijs vormt niet, maar vervormt. Dat zegt Hoogleraar filosofie van de gedragswetenschappen, Jan Bransen. Hij is donderdagavond 23 februari 19.30 uur te gast tijdens het Filosofisch Café Dronten, dat ditmaal wordt gehouden op Warmonderhof. Deze avond staat centraal wat er aan het onderwijs moet veranderen om aan te sluiten bij hoe mensen leren.

Onderwijs gaat uit van verkeerde aannamen

Bransen maakt inzichtelijk dat ons onderwijs niet vormt, maar vervormt omdat het uitgaat van verkeerde aannames. Na zijn pleidooi wordt met inzet van een panel de praktische toepasbaarheid van Bransens pleidooi besproken. Waar kun je beter een filosofisch café over ander onderwijs houden, dan op Warmonderhof, biodynamische landbouwopleiding die via het concept wonen, werken en leren jongeren voorbereidt op hun toekomst als kartrekker voor nieuwe, duurzame landbouw.

Entree is € 7,50 p.p. te voldoen bij binnenkomst Dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers bij aanvang. Scholieren en studenten betalen € 2,50. Aanmelden via info@filosofischcafedronten.nl – contact via hun facebookkanaal