Buitenkans jongeren: kamperen en meewerken op Warmonderhof

Inschrijven nieuwsbrief

Avondklas aankondigingen

Meerdaagse trainingen aankondigingen

Buitenkans jongeren: kamperen en meewerken op Warmonderhof

Seizoenarbeiders3

 

Ooit bedacht in coronatijd door een oud-student, inmiddels een succes voor jongeren die willen leren over voedselproductie en tegelijkertijd een cent willen bijverdienen: de wiedcampings en de oogstcampings! Dit jaar is Warmonderhof één van de plekken waar je kunt wiedkamperen. Van 25 juni tot 1 juli is de eerste Wiedcamping in Dronten op ‘het Hof’, met ‘s avonds na het werk een tof avondprogramma met excursies, een kampvuurtje, muziek en een feest op vrijdagavond.

Werken en vakantiehouden tegelijk

De seizoenarbeiders krijgen gewoon hun werkuren betaald. Er zijn ook wiedcampings op het bedrijf Zonnegoed van Joost van Strien in Ens, Noordoostpolder. De wiedcamping is een heel leuke kans voor jongeren die een intake gehad hebben op onze school en nog werkervaring willen opdoen voordat ze aan Warmonderhof beginnen. Maar ook vrienden van onze huidige Warmonderhoffers vinden het wellicht een leuke manier om wat bij te verdienen. En wat dacht je van klanten van de online biowinkel Hofweb of de Hofwinkel zelf, en iedereen die meer wil weten over de herkomst van zijn of haar voedsel?

Oogstcampings

Er zijn in totaal drie wiedweken. Na het wieden komt het oogsten. Dus later in het seizoen kunnen de jongeren op herhaling in de oogstperiode. Ellen de Lange, medewerker van Warmonderhof, is projectleider van de Seizoenarbeiders. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.deseizoenarbeiders.nl

Zo ontstond ‘de Seizoenarbeiders’

De Seizoenarbeiders werd bedacht door Kester Scholten, inmiddels oud-student van Warmonderhof. Het was bedoeld om mensen die normaal in de zomer op festivals werkten, en tijdens corona zonder werk kwamen te zitten, te matchen aan boerenbedrijven die door corona geen medewerkers uit andere Europese landen konden aantrekken. De formule bleek succesvol, en is na corona voortgezet, met name doordat hij bijdraagt aan meer verbinding tussen boer en burger.