Nieuwsbrief
Hier is ruimte voor de nieuwsbriefmodule
Snijbietzaad-teelt voor Bingenheimer Saatgut
Op tuinbouw groeien de groenten gestaag door. Vooral de bloeiende snijbiet zie je niet snel over het hoofd. Deze regenboogsnijbiet wordt door Warmonderhof Tuinbouw speciaal geteeld voor het zaad, in opdracht van Bingenheimer Saatgut, een biodynamische zadenteler.
Triticale-erwt mengsel geperst voor de koeien
Studenten en medewerkers van veehouderij waren maandag 3 juli druk met de oogst van triticale. Triticale is een kruising van een tarwe- en roggesoort, en wordt veel gebruikt in de voederwinning voor vee.
Flinke knoflookoogst Akkerbouw
Verse knoflook maakt gerechten nóg lekkerder. Knoflook is altijd het eerste gewas dat van het land af komt. In juni werd in één dag het hele perceel eraf gereden bij Warmonderhof Akkerbouw.
Nog meer nieuwe biodynamische boeren en tuinders
De wereld kan nieuwe boeren met een brede visie op de landbouw goed gebruiken. Afgelopen week behaalden nog tien studenten hun Warmonderhof-diploma.
Vlierbloesemsiroop is binnen!
Voor wie houdt van een heerlijk koel glas vlierbloesemsiroop, zó van het land: de Hofsiroop is klaar! Vorige maand hebben we 39 kilo vlierbloesem geplukt met vrijwilligers en studenten. De fruitslagers van de Roze Bunker hebben die nu verwerkt tot heerlijke siroop. Snel naar de winkel! Bekijk hier de openingstijden van de Hofwinkel.
Biodynamische ‘kennisvakantie’ derdejaars
De buitenlandexcursie van onze derdejaars studenten is steevast een feestje, een ‘kennisvakantie’. Dit jaar werden vijf boerderijen bezocht.
Word jij onze nieuwe teamleider?
Ben jij de verbindende teamleider die wil werken in een hecht team van ervaren docenten en medewerkers, die samen het onderwijs op onze biodynamische landbouwschool dragen? Die stuurt op verantwoordelijkheid en eigenaarschap van de teamleden? Aeres MBO Dronten Warmonderhof is op zoek! Lees de vacature.
Teamleider Jeroen Zwijsen vertelt waarom hij weggaat. Ben jij of ken jij de juiste persoon om hem op te volgen? Delen wordt gewaardeerd.
Warmonderhof was weeklang Wiedcamping
Warmonderhof werd afgelopen week omgetoverd tot Wiedcamping. Ooit bedacht in coronatijd door een oud-student, inmiddels een succes voor jongeren die willen leren over voedselproductie en tegelijkertijd een cent willen bijverdienen.
Foodlog: “Duurzaam voedselsysteem kan oneindig doorgaan”
“Duurzaam voedsel is afkomstig uit een systeem dat oneindig door kan gaan”. Dat zegt Ruud Hendriks op Foodlog. “De huidige koers is een crash-koers die om een rigoureus andere aanpak vraagt. De vraag is of we bijtijds bijsturen of pas wakker worden na de crash.”
Oud-studenten: Rikus in Eext
Oud-Warmonderhoffers Odette Waleson en Yentl Koster runnen ‘De groenten van Rikus’, de groentetuin van Landhuishotel en restaurant Rikus in het Drentse Eext.