Studenten helpen met pompoenoogst

Nieuwsbrief

Studenten helpen met pompoenoogst

Pompoenoogst-sept-23-Lonk

De pompoenen zijn rijp. Dat betekent alle hens aan dek. Tweedejaars en vierdejaars studenten hielpen deze week mee de pompoenen te oogsten. Dat deden ze op studentenbedrijf LONK, waar derdejaars Warmonderhofstudenten de scepter zwaaien.

Het LONK project geeft derdejaars studenten van Aeres MBO Dronten Warmonderhof de unieke mogelijkheid om gedurende één seizoen een biodynamisch akkerbouwbedrijf te runnen bij Aeres Biologisch Bedrijf. Het akkerbouwbedrijf ligt in Nagele in de Noordoostpolder en beslaat achttien hectare. De studenten beslissen zelf welke gewassen ze willen en kunnen telen, en regelen vervolgens alles zelf, van zaaien tot oogsten en verkoop, marketing en boekhouding. Zo doen ze ervaring op in het ondernemerschap; een mooie voorbereiding op hun toekomst als vakexpert in de biologische en biologisch-dynamische landbouw.

Deze week is het dus pompoenoogsttijd. Wat fijn dat er dan ineens ‘een blik studenten kan worden opengetrokken’ om het werk lichter te maken en sneller gedaan te krijgen.