Buiten-expo ‘Food for Thought’ van Kadir van Lohuizen
Warmonderhof haalt de ‘Food for Thought’ fototentoonstelling over het wereldwijde voedselsysteem naar haar boerenerf in Dronten. Foto’s van fotograaf Kadir van Lohuizen zijn deze zomer alle dagen in juli, augustus en september te zien achter de tuinbouwkas, naast het Wisentbos. De expositie is gratis toegankelijk.
Interactief
Een gemiddelde maaltijd heeft zo ongeveer 30.000 kilometer afgelegd. Dat is even ver als naar Australië en weer terug. Dat is indrukwekkend, maar niet duurzaam en het kan ook anders. De tentoonstelling is te zien op nóg drie boerenerven; Burgerboerderij de Patrijs in Lochem, Boerderij Boterhuys in Warmond en De Groene Griffioen in Weesp. Al deze boerenbedrijven, die ieder werken aan een volhoudbaar voedselsysteem dat de lokale gemeenschap van voedsel voorziet, willen het gesprek over voedsel naar het boerenerf brengen. Daarom kunnen bezoekers, na een bezoek aan de expositie, hun reflecties delen met een QR code.
Food for Thought
Fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen richtte de laatste jaren zijn camera op de wereldwijde voedselindustrie. In een vierdelige tv serie, het boek Food for Thought en een tentoonstelling in het Scheepvaartmuseum wordt de weg die ons voedsel aflegt in beeld gebracht. Waar komt ons voedsel vandaan? Waar gaat het naar toe? Welke weg legt het af van productie tot ons bord? Voor Food for Thought ging van Lohuizen de hele wereld over: van Kenia tot China en van de Verenigde Staten tot het Midden Oosten.
Langs route ‘Op de kuierlatten’
De expositie op Warmonderhof is dagelijks in juli, augustus en september te bezichtigen tussen 9.00 en 17.00 uur. De tien foto’s zijn geëxposeerd achter de tuinbouwkas, naast het Wisentbos; zodanig dat de expositie onderdeel is van de wandelroute ‘Op de kuierlatten’. Belangstellenden zijn van harte welkom de tentoonstelling te bezoeken. De fototentoonstelling is enkel te voet of per fiets bereikbaar.
De fototentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Wereld Natuur Fonds, Urgenda en het project ‘Diamant van het Platteland’ van de Aeres Hogeschool Dronten.