Andere eigendomsconstructies voor nieuwe boeren

Nieuwsbrief

Andere eigendomsconstructies voor nieuwe boeren

aardpeer

Andere eigendomsconstructies voor grond maken het mogelijk voor nieuwe boeren om een bedrijf te starten, ook al komen ze niet uit een boerenfamilie. Er zijn veel initiatieven op dit vlak. Eén ervan is Stichting Aardpeer Samen voor Grond III. Bekijk hun investeringscampagne en help gezonde voedselproductie mede mogelijk maken!

 

Van onze studenten biodynamische landbouw komt ruim tachtig procent niet uit een boerenfamilie. Vaak wordt gezegd: dan is een eigen bedrijf onmogelijk. Dat is het dankzij initiatieven als Aardpeer gelukkig niet meer. Bekijk hier hun project Samen voor grond, en onderzoek of mee-investeren iets voor jou is! 

Samen voor grond III – Grond voor verandering

Investeer nu in de Samen voor Grond III obligatie en help mee aan een gezondere planeet, meer biodiversiteit en eerlijk voedsel. Aardpeer gaat 3,5 miljoen euro ophalen om landbouwgrond te kopen voor natuurvriendelijke boeren. Aardpeer verbindt mens en natuur via grond. Door toegang tot grond te realiseren voor natuur gedreven, sociaal verbonden en economisch gedragen initiatieven herstellen ze natuur, bodem en ecosystemen. Obligatieouders helpen de transitie naar natuurvriendelijke landbouw te versnellen. Lees meer op de website van Aardpeer. 

Dit is Aardpeer

Aardpeer, samen voor grond is een initiatief van Stichting BD Grondbeheer, Triodos Regenerative Money Centre, Stichting Wij.land en Stichting Herenboeren NL. Samen hebben we alles in huis om met Aardpeer de wereld te veranderen. Dat leidt tot herstel van de bodem, biodiversiteit, natuur, dierenwelzijn, sociale verbindingen, (gezonde) economie en nog veel meer!

Stichting Wij.land werkt aan een inspirerend landschap waar er evenwicht is tussen landbouw, natuur en de mensen die er wonen en werken. Wij.land kan Aardpeer in contact brengen met boeren met een missie, en boeren helpen in het maken van een succesvolle transitie naar duurzame landbouw.

Stichting Herenboeren Nederland is in 2013 opgericht met als missie om alle Nederlanders bij hun voedselproductie te betrekken. Met haar vakkundige professionele boeren en tuinders, en coöperaties van betrokken burgers, heeft Herenboeren de ambitie om bij te dragen aan het realiseren van een natuurgedreven en volhoudbaar landbouw- en voedselsysteem. Er zijn anno 2023 al 18 Herenboerderijen Nederland en nog eens meer dan 35 in oprichting.

Stichting BD Grondbeheer heeft jarenlange ervaring met het ophalen van privaat vermogen om meer biologisch-dynamische landbouw mogelijk te maken. Met Aardpeer kan Stichting BD Grondbeheer die kennis nu inzetten voor alle duurzame en natuurvriendelijke landbouwconcepten.

Triodos Regenerative Money Centre (TRMC) leent, belegt en doneert geld met een innovatieve en impactgerichte benadering. Natuurlijk en maatschappelijk rendement gaat boven alles. TRMC ondersteunt initiatieven die een katalyserende rol als potentiële game changer kunnen vervullen. Strevend naar een regeneratieve economie die mensen dient en rentmeester is van de ecosystemen van de aarde.

Meer weten over de opleidingsmogelijkheden op Warmonderhof?

Warmonderhof leidt jongeren en volwassenen op in de biodynamische land- en tuinbouw: een vorm van verantwoordelijke landbouw die werkt aan een gezonde bodem, dieren, planten en mensen. Ben je geïnteresseerd in wat je bij ons kunt leren? Bezoek eens een informatiedag!