Nieuwsbrief

Hier is ruimte voor de nieuwsbriefmodule

Vietnamese belangstelling voor biodynamisch

Kan in Vietnam ook biodynamische landbouw ontwikkeld worden? Dat was de reden van het bezoek van acht biolandbouwprofessionals uit Vietnam aan Warmonderhof. Zij werden tijdens hun bezoek bijgepraat over biodynamische land- en tuinbouw.

Lees meer… about Vietnamese belangstelling voor biodynamisch

Verdiepingscursus biodynamische landbouw start 8 november

In de biodynamische sector is een enorme honger naar diepgang. Professionals in de biodynamische landbouwsector worden uitgenodigd, zich in te schrijven voor deze achtdaagse verdiepingscursus biodynamische landbouw. De cursus start 8 november. Meld je nu aan!

Lees meer… about Verdiepingscursus biodynamische landbouw start 8 november

Het opendagenseizoen is geopend!

In de landbouw is een frisse wind nodig van energieke mensen die weten dat het anders moet en die ook snappen hoe het anders kan. Misschien ben jij dat wel! Of misschien ken jij die persoon wel. Ons opendagenseizoen is geopend: vanaf 24 oktober zijn er weer maandelijkse informatiedagen. Hoort zegt het voort!

Lees meer… about Het opendagenseizoen is geopend!

Eigen Hof-meel met bijna ‘zero foodmiles’

De Hofwinkel streeft ernaar zoveel mogelijk producten van onze eigen boerderij aan te bieden. Daar is sinds kort ook meel bij gekomen, gemaakt van spelt en tarwe van eigen land.

Lees meer… about Eigen Hof-meel met bijna ‘zero foodmiles’

Voedseltuin oud-studenten op NPO/Fryslân Dok

Een aanrader voor wie nieuwsgierig is in wat voor organisaties onze oud-studenten terecht komen na hun afstuderen. Bekijk de televisiedocumentaire over voedseltuin Sociaal en Vitaal in Nieuwehorne waar oud-Warmonderhoffers Lavinda Kok en Marjoke Haagsma werken.

Lees meer… about Voedseltuin oud-studenten op NPO/Fryslân Dok

Odin zet Warmonderhofstudenten in het zonnetje

De toekomst van de biodynamische landbouw ligt in handen van de nieuwe generatie. Dat schrijft Coöperatie Odin in haar net uitgekomen herfstmagazine, waarin vijf interviews prijken met Warmonderhofstudenten. Leuk om te lezen!

Lees meer… about Odin zet Warmonderhofstudenten in het zonnetje

Ambassadeurs, opgelet!

Vorig jaar was onze ambassadeursactie een groot succes. Vele honderden posters en flyers van Warmonderhof werden door jullie verspreid in het land. Wat geweldig! We houden weer zo’n actie. Via onderstaand formulier kun jij jouw setje posters en flyers bestellen om zo jouw bijdrage te leveren aan de groei van de biodynamische landbouwsector. We stellen…

Lees meer… about Ambassadeurs, opgelet!

Stagebiedersdag op woensdag 11 december

De Stagebiedersdag met Boerenlunch is een jaarlijks terugkerende dag voor de boeren die studenten van Warmonderhof een stageplek bieden. Zij zijn de ambassadeurs van onze school en we zetten ze graag in het zonnetje! Meld je nu aan! Let op: deze dag is verplaatst van 6 naar 11 december 2024. 

Lees meer… about Stagebiedersdag op woensdag 11 december

Nieuwe eerstejaars maken kennis met Warmonderhof

Maandag 2 september heeft Warmonderhof de nieuwe eerstejaars BOL-studenten verwelkomd met een dag vol activiteiten en gezelligheid. Samen met de ouderejaars studenten en de medewerkers werd de introductieweek afgetrapt met spelletjes en gezamenlijk eten. In de introductieweek gingen de 29 eerstejaars de school, de praktijk en het dorp Dronten beter leren kennen en bezochten zij…

Lees meer… about Nieuwe eerstejaars maken kennis met Warmonderhof

Demeter Monitor 2024 geeft ‘stand van het land’ biodynamische landbouw

Het belangrijkste resultaat van honderd jaar biodynamische landbouw is het breed geaccepteerde besef dat de basis van een gezond landbouwbedrijf het bodemleven is. Dat schrijven de samenwerkende bd-organisaties in de Demeter Monitor 2024: de jaarlijkse ‘stand van het land’ van de biodynamische landbouw. Ook Warmonderhof maakt deel uit van deze samenwerking.

Lees meer… about Demeter Monitor 2024 geeft ‘stand van het land’ biodynamische landbouw