zomer2020-tuinbouw-1

Op 5 ha worden studenten enthousiast gemaakt voor het reilen en zeilen in de vollegronds fijne groenteteelt.

Volle grond en kas

De studenten dragen samen met de tuinbegeleiders zorg voor een grote diversiteit aan gewassen. Dit gaat in hoofdzaak volgens de beddenteeltmethode. Hierdoor kan een groot deel van de werkzaamheden machinaal worden verricht. Op de volle grond zaaien, planten en oogsten ze het hele groeiseizoen door. Een kas van 4000 m2 maakt het leveren van zomerse kasgroenten en een beperkt aanbod groentes in voor- en najaar en in de winter mogelijk. Op de kas liggen zonnepanelen, zodat de kas energieneutraal vorstvrij gehouden kan worden. Het geheel wordt verrijkt met 0,3 ha bloementeelt. Bijen en vlinders vinden hierdoor hun stuifmeel en nectar.

Teeltplan

Valt de keuze binnen de opleiding op tuinbouw, dan krijg je veel inzicht in het teeltplan. Hieruit volgt hoe in de praktijk alle werkzaamheden op het juiste moment en afgestemd op het geheel van aarde, plant en kosmos uitgevoerd kunnen worden. Deze tak van sport doet Isabel en Idsel zelf bruisen en ze willen hun prachtige vak dan ook van harte aanbevelen en delen.

Afzet

Door directe afzet van de producten maken studenten kennis met de vermarkting. Onder meer aan de boerenmarkt in Almere, de Hofwebwinkel, Hofzaal en Hofwinkel op eigen terrein.

Almere, zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur op stadslandgoed De Kemphaan 

 

Warmonderhof Tuinbouw
Wisentweg 14
8251 PC Dronten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief mobiel