Maaike-Bisschot-en-Gaia-Firth

Een fruitteeltbedrijf, gerund door oud-studenten Gaia Firth en Maaike Bisschot. In totaal staan er op 23 ha meer dan 30 verschillende soorten appel- en perenrassen. Naast het fruit houden zij ook schapen (Shropshire), dubbeldoelkippen en metselbijen. De studenten leren in de boomgaard alle ins en outs van de biologisch-dynamische fruitteelt.

30 appel- en perenrassen
De boomgaard bevindt zich ongeveer 5 km van de Warmonderhof en valt onder de maatschap Twisk. Het bedrijf is verbonden met Warmonderhof door de praktijkstage en door het sap, dat ze verkopen onder de naam Warmonderhof sap. Aan de Knooplaan ligt de boomgaard, met daarbij het woonhuis waar een aantal van de de medewerkers en studenten wonen en de schuur met koelcellen en de werktuigen. In totaal staan er op 23 ha meer dan 30 verschillende soorten appel- en perenrassen, zoals Santana, Topaz, Evelina, Collina, nr 251, Alkmene, Top Orange, Dalinco, Autento ( appel) en Concorde, Carmen, Gieser en Beth ( peer). Daarnaast staan er ook rode, witte, zwarte en kruis-bessen, frambozen, pruimen, kiwibessen en rozebottels.

Grootste regio
Naast het fruit houden zij ook schapen (Shropshire), dubbeldoel kippen en metselbijen. Langs de Knooplaan en in de directe omgeving staan zeven biologische fruitteeltbedrijven. Samen vormen zij de grootste regio met biologisch fruit van Nederland. Eén keer per maand kijken ze bij een collega of komen collega’s op bezoek.
De studenten leren in de boomgaard alle ins en outs van de biologisch-dynamisch fruitteelt. Elke middag komen de studenten met de brandweerauto naar de Knooplaan voor de praktijklessen. Werkzaamheden zijn het snoeien van de bomen en struiken, nachtvorst beregenen, planten, dunnen, maaien, bemesten, plukken en sorteren. Maar ook leren om leiding te geven aan de ‘ bessenplukmeiden’ van 14 jaar en de ‘appelplukdames’ van 65 plus en sorteerders.

Het fruit en het sap vindt zijn weg o.a. naar de Hofwebwinkel, de Hofzaal en Hofwinkel van Warmonderhof, Bioweb Friesland, de boerenmarkten in Almere, Apeldoorn, Baarn, Enschede en Amsterdam. Ook in vrijwel alle natuurvoedingswinkels en supermarkten (behalve AH) kun je het fruit tegen komen.


Gaia Firth en Maaike Bischot
p/a Knooplaan 6
8251 Dronten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-51997585

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel