Afgestudeerde Warmonderhoffers vind je overal. Kijk maar eens op wereldkaart waarop oud-studenten hun bedrijven laten zien. In binnen- en buitenland zijn oud-studenten van Warmonderhof initiators en dragende krachten van projecten, bedrijven en bewegingen die bouwen aan een duurzame maatschappij. Niet alle Warmonderhoffers komen terecht in de landbouw: doorstuderen, de zorg of onderwijs zijn ook werkvelden waar oud studenten werkzaam in zijn.

 

Hieronder vind je een paar verhalen van afgestudeerden. Hier vind je nog een reeks artikelen over oud studenten, verschenen in tijdschriften of vakbladen.

 

Een aantal verhalen van afgestudeerde Warmonderhoffers

 

Anne Janssen (afgestudeerd in 2009), nu werkzaam op een zorgboerderij
“Nadat ik voortijdig gestopt was met de middelbare school wilde ik graag een praktische opleiding gaan doen. Van huis uit heb ik geen ervaring in de landbouw maar vond het wel altijd heerlijk om buiten met paarden te werken. In mei had ik besloten te stoppen met school en in juni had ik een intake gesprek, september hetzelfde jaar woonde ik ineens op Warmonderhof.


Het begin was voor mij redelijk zwaar, ik had veel last van heimwee maar vond de opleiding zo leuk dat ik heb doorgezet. Tegen de zomer ging het een stuk beter en ik ben nog altijd blij dat ik toch door ben gegaan.
De stage in het 2e jaar heb ik op zorgboerderij ‘Ons Verlangen’ gedaan. Ik was altijd al geïnteresseerd in de zorg en het leek me een goede manier om te kijken of de combinatie landbouw en zorg zo leuk is als ik dacht. De combinatie met landbouw vind ik een aanvulling op mijn plezier om in de landbouw werkzaam te zijn.

 

Na Warmonderhof ben ik gaan werken als begeleider op mijn stagebedrijf en heb ik de opleiding ‘Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen’ afgerond. Mijn tijd op Warmonderhof heb ik als een levensles ervaren. Het is een periode die mij heeft geholpen te worden wie ik ben.”

 

 

Rick Sloot (afgestudeerd in 2011) nu medewerker op een tuinbouw bedrijf “Ik kwam op Warmonderhof terecht omdat ik interesse had in de biologisch dynamische landbouw. Al snel wist ik dat ik de tuinbouw richting op wilde. In de 3e klas werkte ik dan ook tijdens de praktijk veel op de tuinbouw. In de theorie leerde ik veel vakkennis en achtergronden van de BD-landbouw. In klas 4 tijdens het schrijven van het eindwerkstuk komen dan alle informatie en ervaringsstukjes vanuit de praktijk en theorie bij elkaar. Samen met mijn idealen ontwierp ik mijn eigen bedrijf op papier.
Dat ik verder wilde in de biologische landbouw stond vast. In mijn laatste jaar kwam ik bij toeval via twitter in contact met de eigenaar van ’t Hof Welgelegen in Middelburg. Een jong bedrijf waar de groenteteelt nog in de opstartfase zat en waar ze nog een tuinder zochten.

 

Nu werk ik al weer een paar jaar bij dit bedrijf in loondienst. De vakkennis die ik heb geleerd op de Warmonderhof kan ik nu weer gebruiken om dit bedrijf hogerop te brengen. Ik begeleid vrijwilligers en mensen met een PGB bij het werken op het land. Iets wat in de Warmonderhof ook aan bod komt. Daar begeleid je als derdeklasser de eersteklassers in de praktijk. Ik heb het nu naar mijn zin op dit biologische bedrijf. Maar in de toekomst ga ik ook graag weer aan de slag in de Biologisch Dynamische landbouw. Ik had de Warmonderhof-tijd niet willen missen, als je het mij vraagt is het de mooiste opleiding van Nederland”.

 

 

Karin Stolk (afgestudeerd in 2012) nu student diergeneeskunde
“Al voordat ik Warmonderhof ben gaan doen, wist ik dat ik me in de veehouderijrichting wilde specialiseren, omdat ik al enkele jaren op een veehouderijbedrijf werkte. Ondanks dat was het heel erg leuk en interessant ook andere onderdelen van de landbouw te leren kennen. Zo heb ik appelbomen leren snoeien, leren ploegen maar ook de bodem onderhouden en bloemen leren telen. In het derde jaar ben ik vervolgens de richting van de melkveehouderij opgegaan, aangevuld met het houden van pluimvee voor een project.

 

Voordat ik ging afstuderen, ben ik gaan nadenken wat ik wilde gaan doen na Warmonderhof. Ik was er al wel achter dat ik niet direct aan het werk wilde op een boerderij. Tijdens mijn 6-maanden stage op een boerderij in Engeland had ik namelijk gemerkt dat ik het werk erg leuk vond, maar dat ik wat uitdaging miste. Toen ik in mijn derde jaar stage liep bij een dierenarts, wist ik het: ik wilde graag dierenarts worden, maar dan speciaal voor biologische bedrijven en voor boeren die op zoek zijn naar alternatieven voor de huidige bio-industrie. In september 2012 ben ik begonnen met de opleiding. Na enkele pittige maanden door het wennen aan studeren, kan ik met overtuiging zeggen dat ik het juiste heb gekozen.

 

Warmonderhof is voor mij de basis van de manier waarop ik nu leef, studeer en werk. Zo ken ik niet alleen de aspecten van de veehouderij, maar ook over bedrijfseconomie, marktwerking en samenwerking met verschillende partijen kan ik meepraten. Ik had geen betere plek kunnen bedenken dan Warmonderhof om mijn werkzame leven te beginnen!”
 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel