Meest gestelde vragen deeltijd

Nieuwsbrief

Meest gestelde vragen deeltijd

Waar vind ik een stageplek?

Het vinden van een stageplek is je eigen verantwoordelijkheid. Warmonderhof kan je wel wat tips geven.

Is overnachten op Warmonderhof noodzakelijk?

Overnachten op Warmonderhof is niet noodzakelijk. Vaak is het echter wel praktisch én brengt het gezelligheid met zich mee. Het maakt het mogelijk om na de avondlessen met je mede studenten na te praten, over de lessen de opgedane ervaringen tijdens de stage. Dit informele deel van de opleiding wordt door veel studenten ook als een wezenlijke bijdrage ervaren.

Ik heb een hond, mag deze mee naar Warmonderhof?

Het is niet toegestaan honden mee te nemen naar de lessen op Warmonderhof.

Waarvoor is de stichtingsbijdrage?

Als deeltijdstudent bij Warmonderhof, volg je niet alleen lessen bij het Groenhorst, maar maak je ook gebruik van de faciliteiten van Stichting Warmonderhof. Deze faciliteiten omvatten o.a. de hofzaal en foyer, de binnenhof, de mogelijkheid om de directe praktijk te ervaren op het tuinbouwbedrijf en het gemengde bedrijf akkerbouw-veeteelt en het meevieren van de jaarfeesten. De Stichting ontvangt geen subsidies en moet financieel zelfvoorzienend zijn. Daarom vragen wij aan de deeltijdstudenten een stichtingsbijdrage van 110 euro per jaar.

Ik heb al een opleiding gedaan in het hoger onderwijs (wo, hbo) is het gek nu deze opleiding te volgen?

Er zijn al vele deeltijstudenten op Warmonderhof geweest die deze ‘omgekeerde aanvliegroute’ hebben gekozen. Deze hoger opgeleiden kiezen voor Warmonderhof, om zo een carrière switch te maken. De NRCnext heeft er zelfs een artikel over geschreven, zie in de pers. De achtergronden van de deeltijdstudenten zijn heel divers, en juist dat maakt het leerzaam en interessant. Lees hier meer over de doelgroep voor deze opleiding.

Wat voor soort klasgenoten kan ik verwachten?

Je kan een klas verwachten vol gemotiveerde mensen met totaal verschillende achtergronden. Weinig tot aardig wat ervaring in de landbouw, de meesten tussen de 25 en 40 jaar oud, al is 55+ ook geen uitzondering. Hoger opgeleid of juist een hele praktische achtergrond. Als je een informatiedag op Warmonderhof bezoekt dan kan je spreken met huidige deeltijd studenten, dit helpt voor de beeldvorming. Lees hier meer over de doelgroep voor deze opleiding.

Voor wanneer moet ik me aanmelden?

Aanmelden kan tot 1 oktober. Omdat er grote belangstelling is voor deze opleiding is het echter aan te raden niet te lang te wachten, zeker als je verzekerd wilt zijn van een overnachtingsplaats.