Daarom kiezen deze jongeren voor een opleiding aan Warmonderhof:

Warmonderhof_2023_HPV9628

“Vanuit het raam van mijn studentenhuis hier op Warmonderhof kan ik zo zien wat er op het land gebeurt. Als er wat is, dan ga ik er op mijn fiets heen. Want ik wil ervan leren en ik vind het leuk om erbij te zijn. Dat is het unieke van het wonen, werken en leren op één plek. Dat kan niet op een andere landbouwopleiding.”

Warmonderhof_2023_HPV9092

“Na de havo heb ik drie jaar lang op biologische boerderijen gewerkt in het buitenland. Dus ik kwam uit een heel actief leven. Ik kan niet van negen tot vijf in de schoolbanken zitten. En hier op Warmonderhof zijn de theorie en de praktijk ook fiftyfifty verdeeld. Dat is voor mij perfect.”

Warmonderhof_2023_HPV9484


“Hier word je opgeleid tot iemand die bijna alles kan. Akkerbouw lijkt mij het leukste. Ik zit graag op een trekker. In de vakanties hier op Warmonderhof heb ik er al op gereden.”

Warmonderhof_2023_HPV9820

“Ik begon Warmonderhof met het idee: dit is het begin van mijn verbinding met het begin van alles. Want alles begint met de landbouw toch? En daar wil ik deel van uitmaken.”

2022-Joep-Kengen--76

“We zijn bezig de radijzen te wieden op dit zelfrijdende wiedbed. De radijzen worden geteeld voor het zaad, dus ze mogen doorgroeien. Het wiedbed rijdt elektrisch, op zonnepanelen. Dus het is heel stil op het land. Het enige wat je hoort, zijn de wind, en soms je medestudenten.”

2022-Linde-Van-Driessche--51-1

“Hoe moe je ook bent, je moet er gewoon zijn voor je dieren. Ik haal er altijd plezier uit om voor de dieren te zorgen. Je moet altijd rustig zijn bij koeien in de buurt want je brengt je eigen gemoedstoestand over op het dier. Als jij gaat stressen of onduidelijk bent, dan merken ze het gelijk en reageren ze omgekeerd aan wat jij wilt. Dat is wel ingewikkeld soms. Ik word zelf automatisch rustig van de dieren.”

2022-Manuel-Sintnicolaas--53

“Al ver voor Warmonderhof legde ik thuis bij mijn ouders een fruittuin aan met bloemen en kleinfruit. Ik volgde meerdere snoeicursussen en teel nu acht aardbeienrassen maar ook frambozen, bosbessen en druiven. Ik probeer uit welk ras het beste en lekkerste is. Ik zou na Warmonderhof graag tropisch fruit willen gaan telen in een warm land.”

2022Lisanna-Lambrechtsen--71

“Tuinbouw is hèt vak voor mij: de vele gewassen, de diversiteit aan taken, de verfijndheid van het vak, de veel directere afzet, het mooi presenteren. Op één dag doe je zoveel verschillende dingen. Daarnaast gaat het ook om een stukje schoonheid; om de artistieke insteek ervan.”

2022-Brikke-Sels--67

“Mijn externe halfjaarstage wil ik liefst op een biologisch-dynamisch gemengd bedrijf in Engeland lopen, om zo die cultuur te leren kennen. En anders wordt het Duitsland of Zwitserland. Zo kan ik de talen leren en bovendien is het niet zo ver weg maar toch heel anders.”

2022-Mara-Reiser--58-2

“Als kind hielp ik mijn tante in Limburg met melken en koeien halen van het land. Dat heeft veel indruk gemaakt. Ik had weleens van Warmonderhof gehoord. Bio of BD was een logische stap voor mij. Ik wil graag leren wat bd precíes inhoudt en hoe ik dat praktisch toepas op het boerenbedrijf.”

Vigo-Maijenburg-800x533-BOL-Weidestal-2021_Aeres_Warmonderhof98

“De kleinschaligheid, de sfeer, de mensen: Warmonderhof is een plek met een ziel en het voelde meteen goed. Ik had me in de landbouw verdiept en wist dat gangbare landbouw niet de toekomst is. Ik wilde leren hoe je de principes van kringlooplandbouw kunt toepassen. Warmonderhof past daar perfect bij.”

Siep-Bangert-800x533-BOL-Tuinbouw-2021_Aeres_Warmonderhof82

“Ik had nooit gedacht dat ik al zo jong op mezelf zou gaan wonen. Maar ik vind het geweldig. We doen het echt samen. We vormen hier op Warmonderhof een grote vriendengroep die samen een bedrijf runt. Breekt er onverwachts een koe uit? Moeten we extra snel oogsten? Dan staat iedereen klaar om te helpen. Je maakt hier heel snel goede vrienden.”

Sander-Robben-800x533-BOL-Weidestal-2021_Aeres_Warmonderhof111

“De theoretische vakken op Warmonderhof zijn heel breed: je krijgt plantkunde, bodemkunde, graslandbeheer, veehouderij van kleine landbouwdieren en koeien. Ouderejaars zeggen dat die enorme berg informatie in de loop van de opleiding vanzelf op z’n plek valt. Een hele geruststelling! Gelukkig kan ik altijd terecht bij docenten of medestudenten als ik vragen heb. Iedereen wil helpen.”

Ophelia-Tan-Galot-800x533-BOL-Akkerbouw-2021_Aeres_Warmonderhof126-(2)-1

“In de tuinbouw deed ik werk als voorzaaien, producten oogsten, schoonmaken en klaarmaken voor de markt. In de akkerbouw bestreed ik onkruid en leerde ik met gereedschappen werken. Bij veehouderij molk ik de koeien, voerde ik kalfjes en deed ik allerlei andere klussen, zoals de shovel bedienen.”

Niels-van-Geet-622x403-BOL-Akkerbouw-2021_Aeres_Warmonderhof122

“Deze school gaat uit van antroposofische principes. Het is een manier van denken die me aanspreekt: in de natuur is alles met elkaar verbonden. Ik wil bio-boer worden en op natuurlijke wijze gewassen verbouwen. Tijdens deze opleiding leer ik wat daarbij komt kijken.”

Boris-Hoeve-800x533-BOL-Tuinbouw-2021_Aeres_Warmonderhof86

“In het eerste jaar mag je van alles snoepen. Ik had het nooit verwacht, maar toen ontdekte ik mijn liefde voor fruitteelt. “De fruitteelt is het lastigste vak in het boerenwerk, want fruitbomen zijn heel kwetsbaar. Het is mooi om ze te zien groeien en te zorgen dat ze heel oud kunnen worden.”

Anniek-van-der-Vaart-800x533-1

“Mijn toekomst ligt bij geiten, schapen en bij akkerbouw. Want ik vind trekkerrijden erg leuk. Ik wil boeren in sámenwerking met de bodem, de planten en de dieren. Ik wil meer natuur in het boerenbedrijf brengen. Ik weet dat biodynamische boeren de boeren van de toekomst zijn."

Johannes-de-Jong-800x533

“Ik melk dagelijks de koeien hier op Warmonderhof. ’s Morgens hebben we les, maar het leukste vind ik het praktijkgedeelte. Daarvan leer ik meer, heb ik het idee, dan in de klas. Ik ben geen type voor theorieles. Mijn huiswerk maak ik altijd in de laatste nacht. Gelukkig is er dan koffie!

 

Martje-Murre-800x533

“Ik heb altijd interesse gehad in landbouw. Ik heb ook een groene voortgezet onderwijsopleiding gevolgd. Het wonen-werken-leren-concept zag ik wel zitten. Akkerbouw vind ik één van de leukste praktijken. Tijdens mijn externe stage ga ik iets met kippen doen."

 

Mirthe-Bekius-Weidestal-800x533

“Het is mooi hoe alles in de landbouw samen één geheel vormt: van grond tot groeien, oogsten en verkopen op de markt. Ik vind eigenlijk dat boeren nog een stap verder zouden moeten gaan en ook smaakkennis zouden moeten toevoegen aan hun service."

Volgende

Nieuwsbrief mobiel