Warmonderhof was weeklang Wiedcamping

Nieuwsbrief

Warmonderhof was weeklang Wiedcamping

Seizoenarbeiders3-1

 

Warmonderhof werd afgelopen week omgetoverd tot Wiedcamping. Ooit bedacht in coronatijd door een oud-student, inmiddels een succes voor jongeren die willen leren over voedselproductie en tegelijkertijd een cent willen bijverdienen.

 

Dit jaar is Warmonderhof één van de plekken waar je kunt wiedkamperen of oogstkamperen. Harde werkers, veelal afkomstig uit de stad, staken de handen uit de mouwen bij akkerbouwers in Lelystad, Nagele, Ens, Biddinghuizen en Dronten.

Ook helpen op Warmonderhof-bedrijven

De dertien deelnemers gingen ook aan de slag op de percelen met pompoenen en peen van Warmonderhof Akkerbouw. In de avonduren waren er excursies naar landbouwbedrijf GAOS en graanproducent Zonnespelt. En natuurlijk werd er -vol plezier- geholpen met inkuilen op Warmonderhof Veehouderij. Drie toekomstige eerstejaars studenten van de BOL-opleiding deden mee met de Wiedcampings van De Seizoenarbeiders; een mooie manier om alvast meer kennis op te doen over het werken in de landbouw! In september organiseert De Seizoenarbeiders nog twee Oogstcampings. Ben je geïnteresseerd, dan kun je je aanmelden via hun website. www.deseizoenarbeiders.nl