Agroecologische boeren horen over rol van stikstof in de maatschappij

Nieuwsbrief

Agroecologische boeren horen over rol van stikstof in de maatschappij

Ruud-Hendriks-stikstof-in-de-maatschappij-1

 

Onze praktor Kringlooplandbouw en docent bodemvruchtbaarheid, Ruud Hendriks, gaf jonge boeren vandaag een workshop over de rol en kwaliteit van stikstof in onze maatschappij en in de biodynamische landbouw. Dat deed hij vrijdag 17 februari op de Boerenlandbouwconferentie in Amsterdam waar ook veel oud-studenten van Warmonderhof aanwezig waren.

Perspectieven van agroecologische boeren

Op 17 en 18 februari ontmoetten boeren en aspirant-boeren hun agroecologische collega-boeren en anderen die actief zijn in de voedselproductie. Zij verdiepten zich twee dagen lang in de perspectieven van agroecologische boeren, met workshops over het solidaire betalingssysteem, activisme, bodembiologie, stikstof in de BD, het participatief garantiesysteem, dierenwelzijn, agroecologische tuinbouw en nog veel meer. Ook werd een bedrijfsbezoek gebracht aan Boerderij de Meent in Amstelveen.

De boerenlandbouwconferentie 2023 werd georganiseerd door de federatie voor agroecologische boeren: een samenwerkingsverband van de BD-vereniging, de Biotuinders, het Biovegan netwerk, het CSA netwerk, de Permacultuurtuinders en vereniging Toekomstboeren.

https://toekomstboeren.nl/boerenlandbouwconferentie-2023/