‘Pre-used’ ook in nieuwe techniekloods Aeres Warmonderhof

Nieuwsbrief

‘Pre-used’ ook in nieuwe techniekloods Aeres Warmonderhof

Nieuwe-inventaris-techniekloods-170423-2-1

 

Dankzij het netwerk van onze techniekdocent Harm Jan de Waard heeft Aeres MBO Dronten Warmonderhof haar onlangs opgeleverde techiekloods kunnen inrichten met een flinke hoeveelheid technische apparatuur. Met de ‘nieuwe’ apparatuur kunnen onze studenten nog beter worden voorbereid op hun toekomst in de brede biodynamische landbouwsector.

Kringloopdenken ook in techniek

Pre-loved, kringloop, hergebruik: het zijn namen die staan voor het goed zorgen voor apparatuur en gereedschappen. Degelijk materiaal heeft een lang leven als het goed verzorgd wordt. De studenten en de techniekdocenten van Aeres Warmonderhof zijn dolgelukkig met hun nieuwe inventaris. Want aanschouwelijk techniekonderwijs is van onschatbare waarde voor hun toekomstige werk in de landbouw. Afgelopen week reed Harm Jan met collega-techniekdocent Ties Ruigrok, een groep studenten en een vader naar Amsterdam om het materiaal op te halen. Twee bussen met aanhangers en een vrachtwagentje werden volgeladen en naar Dronten getransporteerd.

Lascabines, hydrauliektafel en meer

Het materiaal is afkomstig uit het technieklokaal van Harm Jans voormalige werkgever, het Wellant College. Daar werd het technieklokaal verkleind, waardoor veel spullen er geen plek meer zouden hebben. Het gaat om drie professionele lascabines, diverse motoren en machines, een plaatschaar, een hydrauliektafel en twee werkbanken met lekbakken. De eerste lascabines met afzuiging zijn inmiddels geïnstalleerd in het nieuwe technieklokaal dat de Aeres Warmonderhofstudenten onlangs in gebruik hebben genomen. Die zijn blij, en trots op de uitbreiding.