Demeter plein BioBeurs in teken 100-jarig jubileum BD

Nieuwsbrief

Demeter plein BioBeurs in teken 100-jarig jubileum BD

WhatsApp-Image-2024-01-17-at-09.28.46

Woensdag 17 januari en donderdag 18 januari stonden we met de belangrijke spelers in de biodynamische landbouwwereld op de Biobeurs in Den Bosch. Het Demeterplein was een samenwerking van Aeres MBO Dronten Warmonderhof, BD-Grondbeheer, Landgilde en Stichting Demeter. Dit jaar ging alle aandacht naar het 100-jarig bestaan van de biologisch-dynamische landbouw. 

Expositie en krant

Er was een expositie over de geschiedenis van de biodynamische landbouw en we vroegen bezoekers hun wensen en ideeën over onze toekomst op te hangen in onze wensboom. Verder werd er een unieke en eenmalige jubileumkrant bezorgd aan alle stands, met daarin hoogtepunten uit 100 jaar bd landbouw, interessante weetjes en onze agenda voor 2024. Standhouders kregen de jubileum krant per retrofiets in hun stand bezorgd!

Opleidingsinfo en antwoorden op doorschakelvragen

Bezoekers konden op het Demeterplein terecht voor informatie over onze opleidingen biodynamische landbouw, over doorschakelmogelijkheden voor boeren en tuinders, over bedrijfsopvolging en over toegang tot grond. En ze konden proosten op 100 jaar BD met een Demetersapje uit de sappenbar. Landgilde hield beide beursdagen spreekuur voor vragen over bedrijfsopvolging en het starten van een bedrijf.

Boerentroonrede en live sessie BD

De BioKennisweek werd maandag 15 januari om 10.30 geopend met de Boerentroonrede van biodynamische boer Meine Koopmans van de Novalishoeve. In de boerentroonrede sprak Koopmans de wens uit dat het landbouwbedrijf van de toekomst meer is dan een productiebedrijf. Dat het vooral een plek is met een eigen, levende landbouwcultuur in directe verbinding met de omgeving en de mensen. Lees hier de Inhoud van de boerentroonrede