Aeres Warmonderhof deelt biodynamische kennis via RIF

Nieuwsbrief

Aeres Warmonderhof deelt biodynamische kennis via RIF

2022-Rutger-Engelbertink-23

 

Aeres Warmonderhof zal via de RIF Biologische Landbouw de komende jaren nog actiever gaan bijdragen aan de beoogde transitie van de Nederlandse landbouw.

Versterking landbouwontwikkelingen

De RIF Biologische Landbouw is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en de provincies Friesland, Flevoland en Gelderland. Via een bijdrage van het Regionaal Investerings Fonds (RIF) kunnen zij ontwikkelingen op het gebied van natuurinclusieve, biodiverse, circulaire, klimaatneutrale en agro-ecologische landbouw versterken.

Aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

Aeres MBO Dronten Warmonderhof gaat haar kennis over biologische en biodynamische landbouw en natuurinclusieve landbouw actief overdragen, zodat alle Aereslocaties hiervan gebruik kunnen maken en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt verbeterd wordt. Zo worden studenten nog beter voorbereid op hun rol in de toekomstige landbouw.

Over Aeres

Aeres is de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus: van praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo, tot trainingen voor professionals.