Agenda

Blijf op de hoogte via facebook en Instagram of meld je aan voor de 'nieuwsbrief Algemeen' of de 'nieuwsbrief Avondklas' (links op deze pagina).

 

 

header-infoblad-oktober-183-1

Wil je ervaren hoe dat is, wonen, werken en leren op Aeres Warmonderhof? Meld je dan aan voor een infodag van de voltijdopleiding (BOL).

Meer informatie over werken en leren op de deeltijdopleiding? Meld je dan aan voor de informatiedag BBL. Zo kun je je een goed beeld vormen van wat je te wachten staat als je naar Warmonderhof komt. Je maakt kennis met studenten, medewerkers en docenten en kunt al je vragen stellen. Welkom!
Start schooljaar: 2 september 2019. 

 

Infodagen voor schooljaar 2019-2020:

Een last minute infomiddag op 29 augustus 2019 (alléén voor degenen die in september met de opleiding (BOL/BBL) willen beginnen).

 

Infodagen voor schooljaar 2020-2021

donderdagen 14 november 2019, 12 maart, 16 april en 11 juni 2020

 

Grote open dag 

zaterdag 1 februari 2020 

 

Voor de infodagen moet je je tevoren aanmelden .  

  

De programma's van alle dagen >>

Sebastiaan-1

Spreker: Sebastiaan Bos
Aanvang: 20.00 uur 

Oud-Warmonderhofstudent Sebastiaan Bos ontwikkelde na zijn afstuderen in 1992 tijdens zijn zoektocht naar land éérst een groot pakketten bedrijf om daarna land te kunnen financieren.  Bijna drieduizend  biologische groentepakketten per week zet hij inmiddels weg met zijn bedrijf De Kievit. Ook heeft hij een tuinderij van 1,5 hectare bij Katwijk. Luister naar een verhaal van een ondernemer in voor- en tegenspoed.  

Over Warmonderhof Avondklassen

Engel-Warmonderhofzaal-web

De jeugdsectie van de Antroposofische Vereniging organiseert van 26 september tot 29 september de Michaëldagen op Warmonderhof. Tijdens deze vierdaagse kunnen jongeren samenkomen voor ontmoeting, kunst, zang, dans, inspiratie en kennismaking - met elkaar en met de antroposofie. Er worden workshops, lezingen en feestelijkheden georganiseerd. Informatie en aanmelden: www.michaeldagen.nl

Ronald-van-Marlen

Aanvang: 20.00 uur
Spreker: Ronald van Marlen 

Als biologisch bedrijf groeien in een gangbare, groeiverslaafde markt. Wat gebeurt er dan met je principes? Het Europese bio- landbouwprincipe is gebaseerd op vier pijlers: gezondheid, ecologie, eerlijkheid en zorg. De armoedige realiteit is dat bio nu slechts ‘wat minder gif betekent’. Waar blijft de rest?  Ondernemer en bestuurder Ronald van Marlen steekt de hand in eigen boezem. Locatie: Hofzaal, Wisentweg 12 Dronten.

De-engel-verdrijft-Adam-en-Eva-uit-het-paradijs

Aanvang: wordt nog bekendgemaakt
Locatie: wordt nog bekendgemaakt

In de eerste week van de advent, de periode in aanloop naar Kerstmis, wordt traditiegetrouw op Warmonderhof het Paradijsspel opgevoerd. Het is de eerste in een drieluik van spelen rond de kersttijd.

Maria-en-Jozef-en-alle-spelers-1

Aanvang: 17.00 en 19.00 uur
Locatie: tuinbouwschuur (eten ertussenin)

Het verhaal van de geboorte van Jezus. Dit kerstspel is voor velen één van de mooiste jaarlijkse ontmoetingsmomenten met vrienden, familie en collega’s. Gespeeld door de vierde klas.

Herodes-met-de-duivel

Aanvang: 19.00 en 21.00 uur
Locatie: Hofzaal

De komst van de herders en de koningen naar het kindeke Jezus in de stal. Opgevoerd door de tweede klas. Dit spel is niet geschikt voor kinderen

Lees meer over de historie achter de kerstspelen

Stagebiedersdag9feb2017web

De Stagebiedersdag is een jaarlijks terugkerende dag voor de boeren die studenten van Warmonderhof een stageplek (gaan) bieden. Het wordt een praktische dag waarin wordt gewerkt aan een bepaald thema binnen het bieden van stage. Meer informatie over het thema volgt later in het jaar. 

Wat gaan we doen
Stagecoördinator Arjen Huese presenteert tijdens het middagprogramma in samenwerking met studenten een aantal casussen uit de praktijk. Zoals altijd wordt er ook tijd ingeruimd voor algemene stage-informatie, subsidiemogelijkheden en een rondleiding langs de velden, waarin we vertellen over de actualiteiten op Warmonderhof. Tijdens de lunch en de inloop heeft u de gelegenheid, met uw collega-stagebieders bij te praten.

Programma en aanmelden >>

droombedrijf_2017_web

Deze dag is bedoeld om de ouders/verzorgers van onze nieuwe eerstejaars voltijdstudenten te betrekken bij het leven en leren op Warmonderhof. Ook kunnen de ouders/verzorgers met eigen ogen zien wat de droom is van hun kind in de bd-landbouw. Ontmoeting tussen ouders, medewerkers en studenten staat centraal. We gaan lekker dineren met zijn allen! 

 

Programma en AANMELDEN:

Hofzaal-web

De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Zodra er sprekers zijn gecontracteerd, kunt u ze terugvinden in de agenda op onze website. Volg onze sociale media om op de hoogte te blijven of schrijf u in voor onze avondklas-nieuwsbrief.
Avondklassen worden gehouden in de Hofzaal aan de Wisentweg 12 te Dronten. U hoeft zich niet aan te melden. Elke avond staat op zichzelf. Studenten komen voor niets. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om weer nieuwe avondklassen mogelijk te maken. 

  

Data avondklassen 

Donderdag 5 september, donderdag 3 oktober, woensdag 30 oktober, donderdag 16 januari, woensdag 28 januari, donderdag 13 februari, woensdag 11 maart. 

 

StudentemetkoeopVeehouderijWarmonderhof
 
School bereikbaar v.a. - maandag 26 augustus 2019
Start schooljaar - 2 september 2019
Herfstvakantie - 21 t/m 25 oktober 2019
Kerstvakantie - 23 dec 2019 t/m 3 januari 2020
Voorjaarsvakantie - 17 februari t/m 21 februari 2020
Meivakantie - 27 april t/m 8 mei 2020
Zomervakantie - 6 juli t/m 28 augustus 2020 (let op: eerstejaars en derdejaars studenten werken de helft van de vakantie in de zomerpraktijk)
School bereikbaar v.a. - maandag 24 augustus 2020
.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel