Studenten bereiden pittige braadworst als sluitstuk ossenproject

Nieuwsbrief

Studenten bereiden pittige braadworst als sluitstuk ossenproject

Vleesverwerking-ossenproject

We vertelden in een eerdere nieuwsbrief al eens iets over het ossenproject van onze tweedejaars studenten, waarin ze een grote zware os moesten vermarkten bij wijze van schoolproject. Het vervolg was een vleesverwerkingsproject met als beloning heerlijk pittige worsten van de barbecue.

 

Van hun ossenvleesverkoop in het najaar hadden de tweedejaars studenten zo’n twintig kilo reststukken bewaard om zelf te leren verwerken. Omdat er studenten met Vlaamse, Franse en koerdische achtergronden in de klas zitten, werden het lekker pikante worsten. Er werden drie kruidenrecepten bereid, met onder meer limoengras, citroenblad, komijn, paprika, hete pepers en natuurlijk flink wat knoflook. De kruiden werden heel precies afgewogen, het vlees werd fijn gemaakt en in een natuurdarm afgevuld. Nadat alle worstvariaties klaar waren werd de barbecue aangestoken. Docenten en studenten uit andere klassen werden uitgenodigd voor de dis. De pittige smaken werden door de meesten zeer gewaardeerd, behalve door een aantal proevers met wat minder smaakpalet, die slechts matig zout en peper gewend waren. Zij moesten even wennen maar konden na wat doorbijten toch beamen: dit is wel héél lekker!