Eerstejaars fietsen 170 kilometer langs bio(dynamische) boerderijen

Nieuwsbrief

Eerstejaars fietsen 170 kilometer langs bio(dynamische) boerderijen

Fietsexcursie6-600px

 

Vier dagen fietsen langs biodynamische en biologische boerderijen en ecologische initiatieven; een tocht vol excursies, lessen natuur, interessante boeren, tuinders en natuurbeheerders.

Zo zag de fietsexcursie eruit voor de eerstejaars studenten van Warmonderhof. Ze kookten samen en sliepen in tentjes op het land bij de boeren.

Wieden en koken

In ruil voor klusjes op het land mochten ze bij de boeren en tuinders logeren. Een goede ruil! De fietsexcursie is vast onderdeel van onze opleiding biodynamische landbouw; samen te vatten als: een oergezellig vierdaags bedrijfsbezoek op de fiets. Samen met docenten Eline Schothorst, Corine Kuilboer en instructeur-conciërge Hans van der Zwaag bezochten de eerstejaars de gemengde boerderij De Zonneboog in Lelystad, Stadsboerderij Almere en ecologisch woonproject Vliervelden, ze gingen mee op een boot door het rietgebied van het Naardermeer met rietsnijder en natuurboer Wouter Slors. Ook boerderij en vergader-trouwlocatie de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg, biologische boerderij Het Witte Water in Nijkerk en zorgboerderij De Grote Wiede in Hulshorst werden bezocht. Na 170 kilometer fietsen kwamen ze, heel wat wijzer en lekker bijgebruind, de Warmonderhof weer op fietsen. Boeren, tuinders en natuurbeheerders: bedankt voor jullie inspirerende verhalen en de warme ontvangst!