Medewerker biologisch-dynamische teelt (Niveau 2)

Inschrijven nieuwsbrief

Avondklas aankondigingen

Meerdaagse trainingen aankondigingen

Medewerker biologisch-dynamische teelt (Niveau 2)

Wil jij groenten en fruit leren telen op een duurzame manier? Zoek jij praktische en theoretische vakkennis? Wil jij in twee jaar tijd je carrière een twist geven en deel gaan uitmaken van een groep energieke veranderaars van de landbouw? Dan is dit dé opleiding voor jou.

Als afgestudeerd medewerker teelt heb je veel vakkennis en kan je je eigen werk goed organiseren. Je werkt mee op de akkers van een akkerbouw- of tuinbouwbedrijf. Ook in de landbouwtechniek, bij kwekerijen, voedselverwerkers of winkels liggen kansen voor jou. In deze opleiding krijg je automatisch het basis-keuzedeel biologisch-dynamische landbouw en daar blijft het ook bij. Je kunt praktijklopen bij elke biologische of biologisch-dynamische boerderij die een BPV-erkenning heeft voor teelt. Of je nu aan de slag wilt in de biologische of juist in de biologisch-dynamische landbouw; je leert op deze opleiding alles wat je daarvoor nodig hebt. Er zijn veel studenten die na deze opleiding hun eigen onderneming starten. Of je nu voor biologisch-dynamische of biologische landbouw teelt gaat, je bent bij deze opleiding aan het juiste adres.

Wat ga je leren?

  • Gewassen telen en verzorgen
  • Teeltplannen maken
  • Werken aan bodemvruchtbaarheid.
  • Oriëntatie op de bio(dynamische) landbouw via vele bedrijfsexcursies

Past de opleiding bij jou?

  • Je wilt werken op een bedrijf met teelt (groenten, fruit, bloemen)
  • Je wilt op biologisch-dynamische of biologische wijze werken
  • Je bent iemand die graag samen met anderen werkt
  • Je hebt belangstelling voor de rol van dieren op het bedrijf
  • Je hebt plannen voor een eigen teeltbedrijf

Waar leer je voor?

  • Medewerker op een biologisch(-dynamisch) teeltbedrijf (boerderij, handel, verwerking)
  • Brede beroepsmogelijkheden overal ter wereld

Bekijk de studenteninterviews:

“Wist je dat vijftig procent van alle groenten en kleinfruit ter wereld wordt geteeld op bedrijven van één hectare groot?”
Lukas Henquet, 1ejaars student