Het werken op de bedrijven die onderdeel van Warmonderhof uit maken is een wezenlijk onderdeel van de vierjarige voltijd opleiding. Vaak zie je op de bedrijven direct terug wat je in de lessen hebt geleerd. Het gemengde bedrijf en de tuinbouw zijn onderdeel van Warmonderhof. Met de Warmonderhofboomgaard is een intensieve samenwerking. Daarnaast werken studenten soms ook op bedrijven die onderdeel zijn van de Aeresgroep, tegenover Warmonderhof. 

 

In het eerste jaar en eerste helft van het tweede jaar werk je in de middag op één van de praktijkbedrijven, telkens 4 weken aaneensluitend op één van de bedrijven. Je wordt dan begeleid door de studenten uit het derde jaar. Natuurlijk is ook ondernemer aanwezig die je zoveel mogelijk betrekt bij de bedrijfsvoering. In het derde jaar deel je je kennis met de eerstejaars, en krijg je een begeleidende rol. De ondernemer zal nu andere, meer verdiepende aspecten van zijn vak aan je leren.

 

De zomerpraktijk wordt door veel studenten als één van de hoogtepunten op Warmonderhof beschouwd. In de zomer heb je vier weken vakantie. De andere vier weken werk je op één van de bedrijven van Warmonderhof. Er is dan geen school en je hoeft niet te koken. Er wordt gezamenlijk gegeten in de Hofzaal of buiten aan lange tafels; gezellig en het bespaart tijd.

 


 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Open dagen
Avondklassen

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  
Warmonderhoffers

 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel