Isabel Duinisveld is de tuinder van het tuinbouwbedrijf op Warmonderhof. Ze wordt daarbij ondersteund door haar partner Idse Billenkamp. Op 5 ha maken ze studenten enthousiast voor het reilen en zeilen van de vollegronds fijne groenteteelt.

Volle grond en kas

Ze dragen zorg voor een grote diversiteit aan gewassen. Dit gaat in hoofdzaak volgens de beddenteeltmethode. Hierdoor kan een groot deel van de werkzaamheden machinaal worden verricht. Op de volle grond zaaien, planten en oogsten ze het hele groeiseizoen door. Een kas van 4000 m2 maakt het leveren van zomerse kasgroenten en een beperkt aanbod groentes in voor- en najaar en in de winter mogelijk. Op de kas liggen zonnepanelen, zodat de kas energieneutraal vorstvrij gehouden kan worden. Het geheel wordt verrijkt met 0,3 ha bloementeelt. Bijen en vlinders vinden hierdoor hun stuifmeel en nectar.

Teeltplan

Valt de keuze binnen de opleiding op tuinbouw, dan krijg je veel inzicht in het teeltplan. Hieruit volgt hoe in de praktijk alle werkzaamheden op het juiste moment en afgestemd op het geheel van aarde, plant en kosmos uitgevoerd kunnen worden. Deze tak van sport doet Isabel en Idsel zelf bruisen en ze willen hun prachtige vak dan ook van harte aanbevelen en delen.

Afzet

Door directe afzet van de producten, maken studenten kennis met de vermarkting. Onder meer aan boerenmarkten in Almere en Amsterdam, de Hofwebwinkel, Hofzaal en Hofwinkel op eigen terrein.

De boerenmarkten worden beide op zaterdag gehouden.
In Almere van 9.30 tot 13.00 uur op stadslandgoed De Kemphaan 
In Amsterdam van 8.30 tot 17.00 uur op de Noordermarkt 
 

Isabel Duinisveld en Idsel BIllenkamp
Warmonderhof Tuinbouw
Wisentweg 20
8251 PC Dronten
Tuinbouw: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Open dagen
Avondklassen

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  
Warmonderhoffers

 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel