Een fruitteeltbedrijf, gerund door oud-studenten Gaia Firth en Maaike Bisschot. In totaal staan er op 23 ha meer dan 30 verschillende soorten appel- en perenrassen. Naast het fruit houden zij ook schapen (Shropshire), dubbeldoelkippen en metselbijen. De studenten leren in de boomgaard alle ins en outs van de biologisch-dynamische fruitteelt.

30 appel- en perenrassen
De boomgaard bevindt zich ongeveer 5 km van de Warmonderhof. Het bedrijf is verbonden met Warmonderhof door de praktijkstage. Aan de Knooplaan staat de boomgaard, het woonhuis waar Gaia en een aantal studenten wonen, de schuur met koelcellen en de werktuigen. In totaal staan er op 23 ha meer dan 30 verschillende soorten appel- en perenrassen, zoals Santana, Topaz, Evelina, Collina, nr 251, Alkmene, Top Orange, Dalinco, Autento ( appel) en Concorde, Carmen, Gieser en Beth ( peer). Daarnaast staan er ook rode, witte, zwarte en kruis-bessen, frambozen, pruimen, kiwibessen en rozebottels.

Grootste regio
Naast het fruit houden zij ook schapen (Shropshire), dubbeldoel kippen en metselbijen. Langs de Knooplaan en in de directe omgeving staan zeven biologische fruitteeltbedrijven. Samen vormen zij de grootste regio met biologisch fruit van Nederland. Eén keer per maand kijken ze bij een collega of komen collega’s op bezoek.
De studenten leren in de boomgaard alle ins en outs van de biologisch-dynamisch fruitteelt. Elke middag komen de studenten met de brandweerauto naar de Knooplaan voor de praktijklessen. Werkzaamheden zijn het snoeien van de bomen en struiken, nachtvorst beregenen, planten, dunnen, maaien, bemesten, plukken en sorteren. Maar ook leren om leiding te geven aan de ‘ bessenplukmeiden’ van 14 jaar en de ‘appelplukdames’ van 65 plus en sorteerders.

Het fruit en sap vindt zijn weg o.a. naar onze Hofwebwinkel, de Hofzaal en Hofwinkel van Warmonderhof, Bioweb Friesland, de boerenmarkten in Almere, Apeldoorn, Baarn, Enschede en Amsterdam. Ook in vrijwel alle natuurvoedingswinkels en supermarkten (behalve AH) kun je het fruit tegen komen.


Gaia Firth en Maaike Bischot
p/a Knooplaan 6
8251 Dronten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-51997585

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Programma infodagen
Avondklassen

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  
Warmonderhoffers

 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel