Student bij kalfjes

“In de eerste twee jaar doe je alles: veehouderij, akkerbouw, fruitteelt en tuinbouw. Het gaat ook om de omgeving en de kringloop. De breedte van de opleiding spreekt me aan.In de tweede klas ga je een halfjaar op stage en in de derde heb je echt een richting gekozen. Ik denk dat ik voor melkvee ga, misschien met akkerbouw of tuinbouw erbij. ”

 

Jarmo Meeuwsen (20) zit op het moment van dit interview in klas 1 van de voltijdopleiding op niveau 4.

  

“Na de middelbare school koos ik voor de gangbare melkveehouderijstudie in Barneveld. Door mijn stage op een geitenhouderij in Frankrijk werd mijn interesse gewekt voor de biologisch-dynamische manier van werken. De omgang met de dieren en de verbinding tussen bedrijf, land en kringloop vind ik mooi. Ik wilde er meer over leren en zo kwam ik na mijn diplomering in Barneveld terecht op de Warmonderhof in Dronten.

  

Als student aan de voltijdopleiding woon je op de Warmonderhof. Je leeft in één huis met zes tot zeven studenten. Wij koken om beurten en eten samen, dat is gezellig. Het voordeel is ook dat je makkelijk dingen kunt nabespreken en elkaar kunt helpen met huiswerk. De combinatie van werken en leren vind ik heel prettig. Ook de breedte van de opleiding spreekt me aan. Het gaat niet alleen om veehouderij of het kweken van gewassen, maar we gaan bijvoorbeeld ook in op bijen, de omgeving en de kringloop.

  

Het is maar één minuut lopen naar school. Dat is fijn, want als je praktijk loopt, moet je soms ook ’s ochtends voor de les al werken. Verder kun je altijd even langsgaan op de praktijkbedrijven als je zin hebt. Ja, het is leuk om zo dichtbij te wonen, dan maak je veel meer mee hoe het boerenleven is.

Wat ik na mijn opleiding ga doen, weet ik nog niet zo goed. Ik denk aan een eigen bedrijf met koeien en eventueel tuin- of akkerbouw. Geen fruitteelt, dat weet ik zeker. Dat ligt mij niet zo. Misschien zoek ik het wat noordelijker dan Nederland. Ik wil ook graag stagelopen in Noorwegen of Zweden.”

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel