Student in koeienstal

“Het telen van gewassen, planten zien groeien en er zorg voor dragen, goed voedsel voor veel mensen produceren: dat spreekt me aan. De uitdaging is een optimale opbrengst te krijgen met een zo goed en gezond mogelijk product. Ik vind dit een mooi vak en ik wil het in stand houden. Ik zou het persoonlijk heel jammer vinden als alles fabrieksmatig verbouwd en gemaakt zou worden. Daar ben ik absoluut geen voorstander van.”

 

Roel Bekebrede (21) is op het moment van dit interview eerstejaars student aan de voltijdopleiding op niveau 4, loopt twee dagen in de week praktijk in de weidestal en drie dagen in de week bij Akkerbouw.

 

“Na de havo heb ik één jaar een opleiding voor gangbare veehouderij gedaan. Ik vond het heel leuk, maar ik kwam erachter dat ik de landbouw in wilde en het biologische leek me interessant. Tijdens een opleidingenavond viel de Warmonderhof mij op en zo ben ik hier terechtgekomen.

   

Toen ik hier begon, was ik niet bekend met antroposofie. Sommige dingen kan ik nog niet helemaal begrijpen of bevatten, misschien omdat ik wat nuchter de wereld in kijk. Maar de leraren zijn heel open. Bij Engels en Nederlands heb je vaste regels die je moet volgen om de taal correct te spreken, maar als het om antroposofie gaat kun je eruit pikken wat je aanspreekt.

 

Het vrije schoolsysteem is nieuw voor mij. Op een normale school woon je de lessen bij en maak je toetsen. Hier schrijf je aan het eind van een periode een samenhangend verhaal over alle lessen bij elkaar. Ook doe je veel met tekenen en kunstzinnige dingen. Dat was ik totaal niet gewend. Er hang hier een superleuke sfeer. Er zijn veel verschillende soorten mensen en types en toch heb je allemaal een soort verbinding met elkaar. Die verbinding onder de studenten is wat het een heel mooi iets maakt.”

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel