Student bij kalfjes

“In de eerste twee jaar doe je alles: veehouderij, akkerbouw, fruitteelt en tuinbouw. Het gaat ook om de omgeving en de kringloop. De breedte van de opleiding spreekt me aan.In de tweede klas ga je een halfjaar op stage en in de derde heb je echt een richting gekozen. Ik denk dat ik voor melkvee ga, misschien met akkerbouw of tuinbouw erbij. ”

Student in tuinbouwkas

“Bij andere opleidingen en universiteiten miste ik het antroposofische dat ik van de vrije school ken. Antroposofen zien de aarde en dus ook de biodynamische boerderij, als een levend organisme dat je in leven houdt. Warmonderhof is een bijzondere en gave plek om te zijn. Het is meer dan een boerenopleiding. Je wordt hier als mens gevormd.” 

Student in koeienstal

“Het telen van gewassen, planten zien groeien en er zorg voor dragen, goed voedsel voor veel mensen produceren: dat spreekt me aan. De uitdaging is een optimale opbrengst te krijgen met een zo goed en gezond mogelijk product. Ik vind dit een mooi vak en ik wil het in stand houden. Ik zou het persoonlijk heel jammer vinden als alles fabrieksmatig verbouwd en gemaakt zou worden. Daar ben ik absoluut geen voorstander van.”

Student in tuinbouwkas

"Het bijzondere is de combinatie van praktijk en theorie. In de middag kun je uit je hoofd komen. Ik merk dat ik het fijn vind om met mijn handen te werken. Hier leg ik een goede basis van kennis en praktijkervaring. Als ik in de praktijk iets tegenkom, zoals een ziekte of een plaag, kan ik daar bij mijn theoriedocent alles over te weten komen. Andersom kan ik de theorie direct toepassen in de praktijk."

Student op trekker

“Tegen het einde van de havo had ik geen duidelijk beeld van wat ik wilde doen en een klasgenoot zei dat ik eens op de Warmonderhof moest gaan kijken. Dat heb ik gedaan en ik was meteen verkocht. Ik denk dat ik straks een goede boterham kan verdienen. De landbouwwereld is aan het vergrijzen. Dus er zijn meer dan genoeg banen beschikbaar als ik straks klaar ben.”

Student in fruittuin

“Ergens is het wel heel rebels om nu landbouw te gaan studeren. Met alle technologische vooruitgang is het makkelijk om je van de natuur af te keren. Weg van kou en nattigheid, van kleine, kruipende beestjes en grote stinkende dieren. Als je juist nu de biologische landbouw ingaat, maak je wel een statement.”

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel