st-demeter-nl

16 en 23 februari,1 en 8 maart 2024
Tijdens deze vierdaagse training maak je kennis met de achtergronden en de praktijk van de biodynamische landbouw. Naast de trainingsmomenten op Warmonderhof bezoeken we bedrijven in de omgeving van de school.

  

Na afloop van deze inleiding en kennismaking kun je afwegen of biodynamisch past bij jezelf en je bedrijf. De cursus doorschakelen naar Demeter biedt mogelijkheden voor verdere verdieping, dit mede als opstap naar het Demeter keurmerk. 

 

AANMELDLINK (je wordt doorgeschakeld naar Aeres Training Centre)

 

 

Download het programma

 

Praktisch

Inloop een halfuur voor aanvang

Tijden: 9.30 – 16.30 uur (inclusief lunch)
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12, Dronten
Maximum aantal deelnemers: 24 (op volgorde van inschrijving)
Trainers: Leen Janmaat, Petra Derkzen, Joke Bloksma.
Kosten: €.595,00
Toelatingseisen: er worden geen specifieke eisen gesteld met betrekking tot vooropleiding en werkervaring, wel dat de deelnemer werkt in de agrarische sector.
Aanbevolen vakliteratuur: Houden van de aarde, door Michiel Rietveld
Cursusleider/inhoudelijke vragen: Leen Janmaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0628085385  
Vragen over inschrijven:  

Programma

De cursus is gericht op biologisch boeren & tuinders met kennis en ervaringen in biologische landbouw. Aan de hand van verschillende onderwerpen zoals bodemvruchtbaarheid en productkwaliteit maakt de cursist kennis met de visie en achtergronden vanuit biodynamische landbouw. Maar ook kringlopen en invloed vanuit de kosmos op de groei van gewassen krijgen aandacht.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Levende bodem
  • Het gemengde bedrijf als organisme
  • Invloed van de kosmos op levensprocessen
  • Hoe verzorg je levenskrachten
  • Wat verstaan we onder productkwaliteit
  • Hoe werken BD preparaten
  • Biodynamische bedrijven in de praktijk
  • Marktperspectieven voor Demeter producten

  
Informatie over de trainers


Leen Janmaat is adviseur & onderzoeker bij het Louis Bolk Instituut en beschikt over kennis en kunde over biologische en biodynamische landbouw. Voor stichting Demeter werkt hij aan collegiale toetsing en nieuwe ontwikkelingen.
Petra Derkzen is biodynamisch boerin in Duitsland en zij is eveneens werkzaam voor biodynamic federation demeter international, waar zij verantwoordelijk is voor kennisoverdracht en training.
Joke Bloksma is naast docent aan Aeres MBO Dronten Warmonderhof ook ontwerpster van tuinen en landbouwbouwbedrijven. De inrichting van het bedrijf geeft in haar visie vorm aan de bedrijfsindividualiteit. Joke is tevens jarenlang onderzoekster geweest bij het Louis Bolk Instituut en heeft mede vormgegeven aan concept groei & differentiatie.

 

Nieuwsbrief mobiel