Ada-Verzijden-web

“Ik hield mij in de zorg jarenlang bezig met mensen weer gezond krijgen. Ik realiseerde mij dat ik het belangrijker en mooier vind om mij bezig te houden met hoe mensen gezond kunnen blijven. De basis daarvan ligt in gezonde voeding. Samen met mijn broer heb ik sinds juli 2018 een stadsboerderij”

 

Ada Verzijden (36) is op het moment van dit interview tweedejaars student aan de deeltijdopleiding op niveau 3 in de richting Groenteteelt en zorg.

 

“Ik heb hbo Verpleegkunde gedaan. In mijn werk als psychodiagnostisch medewerker in een revalidatiecentrum hield ik mij jarenlang bezig met mensen weer gezond krijgen. Ik realiseerde mij dat ik het belangrijker en mooier vind om mij bezig te houden met hoe mensen gezond kunnen blijven. De basis ligt in gezonde voeding en de manier waarop ons voedsel op grote schaal geproduceerd wordt: daar ben ik het niet mee eens. En tja, als ik denk dat ik het beter kan, moet ik het zelf doen! Zonder enige kennis gaat dat niet. Daarom ben ik aan de opleiding aan de Warmonderhof begonnen.

 

Door de Warmonderhof ben ik nu mijn droom aan het waarmaken. De opleiding biedt meer dan alleen de theoretische kennis. Ik maak ook een persoonlijke groei en ontwikkeling door die ik niet voorzien had. Samenzijn met mensen die voor een groot deel hetzelfde in het leven staan, heeft mij een meer bewuste kijk op de hele wereld gegeven. Het is veel breder dan alleen het boeren. Het haakt in op alle aspecten van je leven en niet alleen op je beroep.

 

De Warmonderhof geeft mij een goede basis om op voort te bouwen, maar ik heb zeker nog niet alle kennis in pacht. Als je afstudeert als verpleegkundige ben je beginnend beroepsbeoefenaar en zo voelt dat nu opnieuw. Ik moet de grond nog leren kennen, maar weet wel waar ik op moet letten. Het is fijn dat je tijdens de opleiding ook een goed netwerk van vakgenoten opbouwt.

 

Samen met mijn broer Martin – die vorig jaar deze opleiding afrondde - heb ik sinds juli 2018 een stadsboerderij in Cruquius in de gemeente Haarlemmermeer. We houden kippen en geiten en telen groente. Ik loop nu stage bij de kleinschalige zelfoogsttuin ‘Wij telen groente’ in Haarlem. Daar leveren ze ook dagbesteding. Die zorgfunctie bieden wij met ons eigen bedrijf nog niet, maar we hebben wel de ambitie. Al met al is het heel hard werken. Toch voelt het goed. Als je doet wat je echt heel leuk vindt, krijg je er ook energie van.” 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel