Student op trekker

“Naast een dag in de week op school loop ik twee keer twaalf uur in de week stage bij een melkschapenbedrijf met 550 melkschapen. Dat heeft te maken met het melken. Ik vind dat niet erg, het is het leven dat je straks ook leidt als je een eigen boerderij hebt. Ik ben er minder moe van dan ik vroeger was na een dag op kantoor.”

  

Christa Duynisveld-de Boks (34) is op het moment van dit interview tweedejaars student aan de deeltijdopleiding in de richting Veehouderij en loopt stage bij een melkschapenbedrijf.

 

“Ik heb culturele antropologie gestudeerd, maar daar was helemaal geen werk in. Zeven jaar werkte ik in de klachtenafhandeling voor een grote verzekeraar. Ik vond het al lang niet meer leuk, maar de zekerheid opgeven van een vaste baan was moeilijk. Door overbelasting werd ik gedwongen, pas op de plaats te maken en na te denken over wat ik wil in het leven.

 

Als kind was ik altijd al met dieren bezig, ik redde de vliegen uit het zwembad en wilde dierenarts worden. Ik houd erg van het buitenleven en we hebben al tien jaar een moestuin. Mijn man en ik droomden wel eens van een eigen boerderij. Opeens dacht ik: waarom zouden we ermee wachten tot we zestig zijn?

 

Ik kwam er al snel achter dat de Warmonderhof de enige biologische landbouwopleiding is. De manier van boeren die hier wordt onderwezen spreekt mij aan. Op een zo natuurlijk mogelijke wijze, met aandacht voor het dier en de omgeving. Ik leer hier ontzettend veel, maar hoe meer je weet, hoe beter je ook weet wat je nog niet weet.

 

De Warmonderhof is voor mij meer dan school, lessen en praktijkonderwijs. Het contact met mijn medestudenten vind ik enorm waardevol. Ieder heeft zijn eigen kennis, ervaring en visie op het vak, maar op een bepaalde manier hebben we wel dezelfde mindset, denken we in dezelfde richting. We delen waar we doorheen gaan en tegenaan lopen.

 

We zijn erachter gekomen dat onze droom in Nederland moeilijk te realiseren is. Daarom oriënteren we ons nu op de Dordogne in Frankrijk. We hebben een boerderij met tien hectare grond op het oog en willen daar zestig melkgeiten houden en zelf kaas en ijs maken. Daarnaast lijkt een combinatie met educatie mij mooi: een functionele kinderboerderij en twee gites waar mensen kunnen verblijven die meer willen weten over dit werk. Door bij ons te komen helpen, kunnen ze zelf ervaren wat er allemaal bij komt kijken.”

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel