Student op akker

“De Warmonderhof is meer dan een opleiding. Het is een omslag in mijn leven. Het contact met mijn klasgenoten, de bijzondere sfeer hier, de inhoud van de lessen. Als je achttien bent, voelt studeren als vanzelfsprekend. Wij zijn allemaal al ouder. Iedereen kiest heel bewust en gaat ervoor vanuit passie en belangstelling. Als ik naar school moet, denk ik: yes, ik mag weer!”

 

Marieke Bous (50) is op het moment van dit interview eerstejaars student op de deeltijdopleiding niveau 3 in de richting stadslandbouw.

  

“Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd. Daarna heb ik verschillende soorten banen gehad. Op mijn laatste werkplek zat ik achter twee computerschermen aan mijn bureau en daar werd ik helemaal niet vrolijk van. Ik nam ontslag en ging als vrijwilliger in de schooltuinen van Amsterdam werken. Dat vond ik supertof. Daar sprak ik iemand die de opleiding aan de Warmonderhof had gedaan. Zo ben ik hier terechtgekomen. 

  

De antroposofische kant van deze opleiding vind ik interessant. Het zet mij aan het denken. Welke invloed hebben de zon, maan en sterren. Hoe kun je werken met energie en met dingen die je niet ziet en niet meten kunt. Laatst deden we een proefje met tuinkers in de les ‘werken met aandacht’. Ieder zaaide in twee delen. De ene kant zonder speciale aandacht, aan de andere kant kregen de zaadjes veel liefde en een boodschap mee. Een week later bekeken we het resultaat en ja, het maakt echt verschil!

 

Het lijkt me heel mooi om in het groen te kunnen werken. Ik vraag me af of ik ervan rond kan komen. Ik krijg hier veel ideeën en ga het wel ontdekken. Misschien wordt het uiteindelijk wel een combinatie van toch weer administratief werk en kweken. Want ik ben alleen en er moet wel brood op de plank komen. Het is spannend om deze omslag te maken en tegelijkertijd merk ik dat ik veel meer rust in mezelf heb en dat ik er heel blij van word.”

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel