Student tussen snijbiet

“Op zoek naar een nieuwe richting dacht ik direct aan iets met planten. Niet de massaproductie in kassen vol met gif, maar op een bewuste en biologische manier bezig zijn. Het is een mbo-opleiding, maar ik vind dat we behoorlijk diep op de stof ingaan. En er is altijd ruimte voor vragen, verdieping en discussie. De docenten zijn experts met passie voor hun vak. Hun enthousiasme is aanstekelijk.”

Student op akker

“De Warmonderhof is meer dan een opleiding. Het is een omslag in mijn leven. Het contact met mijn klasgenoten, de bijzondere sfeer hier, de inhoud van de lessen. Als je achttien bent, voelt studeren als vanzelfsprekend. Wij zijn allemaal al ouder. Iedereen kiest heel bewust en gaat ervoor vanuit passie en belangstelling. Als ik naar school moet, denk ik: yes, ik mag weer!”

Student bij vee in wei

Ik wilde iets doen wat echt betekenis heeft. Dat gevoel werd steeds sterker. Ik zat negentig procent van mijn tijd achter een beeldscherm en werkte veel met mijn hoofd. Hart en handen kwamen er nauwelijks aan te pas. Dat is niet hoe ik wil leven. In het biologisch boeren kan ik zijn wie ik in alle facetten ben en tegelijkertijd iets relevants doen. Dat voelt heel goed.

Student op trekke r

“Naast een dag in de week op school loop ik twee keer twaalf uur in de week stage bij een melkschapenbedrijf met 550 melkschapen. Dat heeft te maken met het melken. Ik vind dat niet erg, het is het leven dat je straks ook leidt als je een eigen boerderij hebt. Ik ben er minder moe van dan ik vroeger was na een dag op kantoor.”

Student op akker

“Weet je wat het is, in andere sectoren werk je veel uren om veel geld te verdienen, vervolgens moet je naar de sportschool om lichamelijk fit te blijven en moet je op een dure vakantie omdat je uitgeput bent. Ik wil uit dat cirkeltje. Vier dagen werken met planen en dieren geeft voldoening, dus bijkomen in een tropisch oord is niet nodig en mijn sport heb ik ook al gedaan.”

Ada-Verzijden-web

“Ik hield mij in de zorg jarenlang bezig met mensen weer gezond krijgen. Ik realiseerde mij dat ik het belangrijker en mooier vind om mij bezig te houden met hoe mensen gezond kunnen blijven. De basis daarvan ligt in gezonde voeding. Samen met mijn broer heb ik sinds juli 2018 een stadsboerderij”

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel