Van kringlooplandbouw naar een opwaartse spiraal

Meer weten over biologisch-dynamisch? Kom naar het Demeterplein tijdens de Biobeurs, 23 en 24 januari in Zwolle. Warmonderhof is hier aanwezig met haar opleidingsaanbod en er zijn veel interessante sprekers. TIP: ben je zeer geïnteresseerd in wat wij jou kunnen bieden aan opleidingen biodynamische landbouw? Kom dan ook zeker naar onze grote open dag op zaterdag 2 februari op onze schoollocatie in Dronten

Sprekers

We houden op de Biobeurs workshops 'Hoe verdienen biologische tuinders hun inkomen', 'Wat doen preparaten op je bedrijf?' en 'Doorschakelen naar Demeter'. Op het Demeterplein worden Ton-Talks gehouden. Bij een roerton vertellen spraakmakende biodynamische boeren en tuinders en vertegenwoordigers uit handel en verwerking wat hen beweegt naar een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsontwikkeling. Oriënteer je op jouw persoonlijke toekomst in de biodynamische landbouw. 

Demeterplein: alles onder één dak

Het Demeter plein is het ‘Alles onder één dak loket’ voor je vragen over biodynamische voeding, scholingsmogelijkheden, grondbeheer en bedrijfsovernames. We zijn er voor iedereen die kennis wil maken met biodynamische landbouw en voeding en die wil kijken of de biodynamische manier van werken iets is voor hem of haar, of voor zijn of haar bedrijf. Het Demeterplein is een samenwerking tussen Warmonderhof (Aeres Warmonderhof en Stichting Warmonderhof), de BD Vereniging, Kraaybeekerhof Academie, Stichting Grondbeheer, de Vereniging van Natuurvoedingskundigen en Stichting Demeter. 

Ontwikkelingskansen 

Kringlooplandbouw is het nieuwe credo van landbouwminister Carola Schouten. Maar op het Demeterplein willen we nog wat verder gaan. De kringloop is essentieel, maar de opwaartse spiraal staat symbool voor een kringloop in ontwikkeling. Het Demeterplein staat op 23 en 24 januari in het teken van die ontwikkeling, ofwel opwaartse beweging. Ook voor jouw ontwikkeling! Het waarnemen en meebewegen met de ritmes van de natuur is de basis van de biodynamische landbouw. Wanneer water in een ton gedurende enige tijd wordt geroerd, ontstaat een zogenaamde draaikolk of vortex, een werveling waarmee in de biodynamische landbouw water wordt gedynamiseerd en hoe ook preparaten worden voorbereid op het uitbrengen ervan. Bij verandering van draairichting ontstaat even chaos en begint het vormingsproces opnieuw. In dit proces van afwisselend organiseren en chaotiseren kan het water krachten opnemen en doorgeven. Dit is een mooie metafoor voor alle verhalen over ontwikkeling die er rondom de ton verteld zullen worden. 

Workshops:  

woensdag 23 januari 16.30 zaal D ‘ Doorschakelen naar Demeter’

donderdag 24 januari 10.30 uur zaal A 'Hoe verdienen biologische tuinders hun inkomen?'

donderdag 24 januari 16..45  zaal D ‘Wat doen preparaten op je bedrijf?’

Kijk voor meer informatie en entreekaarten op www.bio-beurs.nl.

 

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Open dagen
Avondklassen

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  
Warmonderhoffers

 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel