Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

Aan de rand van het dorp Haarzuilens en grenzend aan het park van Kasteel de Haar komt in 2020 de grote moestuin terug op biologische grondslag. Net als vroeger moet deze plek ruimte bieden aan verwondering, productie, efficiëntie en recreatie. Met een divers assortiment aan groenten, bloemen en kruiden voor de directe omgeving. Stichting Moestuin de Haar is op zoek naar een professionele tuinbaas, tevens tuinder, die samen met vrijwilligers vorm en inhoud geeft aan deze ambitie. Het wordt een plek waar mensen hun groenten komen afhalen, waar bezoekers (jong en oud) ervaren en zien hoe groenteteelt in zijn werk gaat.

 

Positie en verantwoordelijkheid

Op basis van een aannemingsovereenkomst met Stichting Moestuin de Haar is de tuinbaas/tuinder voor eigen rekening en risico resultaat verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud en voor de kostendekkende exploitatie van de tuin.

De overeenkomst biedt ruimte voor een flexibele invulling van de werkzaamheden, bijvoorbeeld als parttimer, als duo of via maatschap.

De stichting zorgt ervoor dat bij de start van de tuin sprake is van een teeltrijpe tuin met de nodige basisvoorzieningen.

 

Taken

 • zorgt voor het dagelijks beheer en onderhoud en voor de exploitatie van de moestuin overeenkomstig de doelstelling van de stichting en volgens het bedrijfsmodel en -plan;
 • zorgt voor de door-ontwikkeling van de moestuin overeenkomstig het vastgestelde Streefbeeld, bewaakt het ontwerp en zorgt voor de continuïteit in het beheer;
 • is tevens zelfstandig en eerstverantwoordelijke tuinder, die zorgt voor de teelt van de tuinproducten op basis van het teeltplan;
 • coördineert en ziet toe op de werkzaamheden van vrijwilligers, stagiaires, etc.;
 • draagt zorg voor de veiligheid van vrijwilligers, stagiaires, etc.;
 • is spreekbuis en representant van de moestuin, zo nodig in samenspraak met of in aanwezigheid van het bestuur van de Stichting.

 

Profiel

 • heeft affiniteit met het concept van historische moestuinen;
 • heeft passie voor groente, fruit, kruiden en bloementeelt op biologische wijze;
 • heeft een zakelijke inslag, naast creativiteit en innovatiekracht; een en ander passend bij de cultuurhistorische waarde en de sociale/educatieve identiteit van de tuin;
 • is doortastend, met behoud van de relaties;
 • werkt graag in teamverband, maar zo nodig ook zelfstandig en neemt verantwoordelijkheid;
 • neemt vrijwilligers op een enthousiaste manier mee in hun uit te voeren werkzaamheden.

 

Informatie

Het Schetsadvies met teeltplan is te lezen op onze website via deze link

 

Nadere informatie wordt verstrekt door de voorzitter van Stichting Moestuin de Haar, Henk Klein Gunnewiek, telefoon 06 33670397.

 

 

Sollicitaties

Tot 1 juli 2019 kunnen belangstellenden hun sollicitatie met curriculum vitae richten aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel