Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geĆÆnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

Ben je student of gevorderd tuinder en wil je een CSA beginnen? Dan is dit de kans om dat te doen met bestaand draagvlak en ondersteuning!

 

Vanuit het project voor voedseltransitie van NMCX, centrum voor duurzaamheid, is het plan ontstaan om op het terrein van een middelbare school in Nieuw-Vennep een CSA-tuinderij te starten.

 

We gaan een kas en een kleine moestuin aanleggen, waarin de tuinder dus niet zelf hoeft te investeren. Wat we daarvoor terug vragen is dat je er er wekelijks een dagdeel bent om de oogst klaar te zetten voor de leerlingen en om informatie te verstrekken over de produkten.

De school zal het trefpunt zijn van de CSA, zoals voor de afgifte van de produkten en om de verbinding te leggen met de wijk. Waarbij het de bedoeling is dat de school zelf ook oogstdeelnemer wordt. Bijvoorbeeld om de produkten te gebruiken bij de kooklessen, maar liefst ook in de kantine.

 

Er is vast veel meer mogelijk, en daarom zoeken we nu al een tuinder om mee te denken.

Naast deze locatie zullen we ook helpen met het vinden van meer grond in de nabije omgeving  zodat je genoeg oppervlak hebt voor een volwaardige CSA. Daarbij zullen we vanuit de school en NMCX de nodige ondersteuning bieden bij communicatie en werving of om verdere verbindingen te leggen.

Dus juist als je het niet zo ziet zitten om helemaal in je eentje een CSA te starten, ben je van harte welkom om te reageren! Een tuindersduo is ook welkom.

 

NB: als dit project slaagt, is er interesse bij andere organisaties om deze aanpak te volgen. Dus ook als je interesse hebt voor een dergelijke samenwerking in een andere regio, hoor ik het graag.

 

 

Marijtje Mulder

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0651904041

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel