Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

mobielegaardDe Mobiele Gaard is een traditioneel gemengd boerenbedrijf, gecombineerd met een heel andere visie op bezit, landbouw en natuur en hoe mensen daarin een plek hebben. Traditioneel, maar met de kennis van nu. Wij hebben varkens, kippen, fruit- en notenbomen, struiken, vaste planten, granen, aardappelen en eenjarige groenten. We bezitten niets, maar beheren land van landeigenaren die in dit concept geloven. Op dit moment zijn wij actief op zeven locaties in de omgeving van Lochem.
Je wilt dolgraag boer worden, het is je allergrootste droom. Maar een droom die je al jaren in een hoekje hebt weggestopt, omdat het toch niet haalbaar is. Je komt immers niet uit een boerenfamilie en zomaar een boerderij en een stuk grond kopen, daarvoor heb je het geld niet.


mobielegaardtuinEls Hegger en Stefan Hanstede stonden precies voor dit probleem. Totdat ze tegen elkaar zeiden: maar waarom land willen bezitten als het eigenlijk om het gebruik van het land gaat? En zo is de Mobiele Gaard ontstaan: een geweldig avontuur dat Stefan en Els graag met jou willen delen.

Wat kun je bij ons leren?

Je kunt ervaring opdoen met alle voorkomende werkzaamheden op een kleinschalige boerderij met de nadruk op groenteteelt.  Onze tuinderij bevindt zich op twee locaties (op ongeveer 10 minuten fietsafstand van elkaar) en is in totaal ongeveer 6000 M² groot. Je stelt een teeltplan op en zaait, plant en oogst alle groenten. Verder leer je van alles over plagen en ziektes en het voorkomen daarvan. Je helpt mee om onze producten rechtstreeks aan consumenten en twee restaurants, te verkopen, zowel in een fysieke winkel als via onze webshop. Uiteraard mag je meedenken over verbeteringen binnen de productie en afzet van onze producten. Naast de tuinderij zul je ook meehelpen en meedenken bij de rest van ons bedrijf. Je zult dus ook kippen en varkens gaan verzorgen, contact hebben met de landeigenaren waar wij werken. En leren een boomgaard te onderhouden. Kortom een zeer afwisselende stage bij een uniek boerenbedrijf.

Heb je interessen in een stage? Neem dan contact op met Stefan Hanstede via 06 – 489 440 42 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel