Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

We hebben een stageplaats voor een heel of half jaar in 2019

 

Functiesamenvatting

Ben jij een enthousiaste student die graag met kinderen in het onderwijs werkt? Heb je groene vingers? De afdeling Natuur en Milieu Educatie (NME) /Schooltuinen en zoekt stagiaires die mee draaien op de schooltuinen. Studenten die mee helpen bij de lessen maar ook de tuinman assisteren bij diverse klussen in het groen van onderhoud in de borders tot opkweken en verspenen van zaden en plantjes.

En we doen experimenten met de bodem, grond en compost in het kader van duurzaamheid en om de kringlopen te sluiten.

Afhankelijke van jouw interesse, kennis en ervaring zijn er combinaties mogelijk.


FunctieEducatie

Je draait mee in het jaarrond schooltuinprogramma,  de educatief medewerker is jouw begeleider.

januari t/m  maart            : De binnen lessen, over o.a. grond, zaden en de aanpak op de schooltuinen

april t/m oktober              : De buiten lessen, leren zaaien, planten, oogsten en onderhouden van je eigen   moestuin

september en oktober     : De verwerkingslessen, het verwerken van de schooltuinoogst in o.a. azijn, pizza, soep, zalf etc..  

                            november en december : Het voorbereiden van het nieuwe jaar.

 

Wat ga je doen

Assisteren bij het lesgeven (of zelf les geven) aan kinderen binnen en buiten is een belangrijk deel van deze stage.

Je leert de in’s en out’s over moestuinieren en oefent in pedagogische, didactische en organisatorische vaardigheden, binnen en buiten en met groepen kinderen van verschillende scholen.

Werken op de schooltuinen is “multi tasken”!.

 

Groen

Onder begeleiding van de tuinman zorg je er voor dat alle groene voorbereidingen voor  het tuinseizoen zijn getroffen zodat de educatief medewerkers met de kinderen aan de slag kunnen tijdens de buiten lessen op de schooltuin.. Ook help je in het winterseizoen met de voorbereiden in het leslokaal en andere organisatorische klussen die daarmee samenhangen. Verder:

  • Assisteer je de educatiemedewerkers tijdens de lessen waar nodig;
  • Ben je betrokken bij het opkweken en verspenen van zaden en planten in de kas;
  • Help je mee de kindertuinen en de borders op de schooltuinen netjes en onkruid vrij te houden;
  • Help je het terrein winterklaar te maken en in het voorjaar weer te prepareren voor nieuwe groepen.

 

Bodem, grond en compost onderzoek

Naast meewerken op de schooltuinen zoeken we studenten die affiniteit en kennis hebben van de bodem, grond en compost.

Onze collega’s voeren diverse experimenten uit op dit terrein en hebben jouw hulp nodig om de experimenten op te zetten, bij te sturen, uit te werken, te monitoren, te begeleiden, te observeren, verslag van te leggen en conclusies te trekken. Duurzaamheid en het sluiten van kringlopen is hierbij een belangrijk aandachtspunt.

 

Wij vragen

Je bent zelfstandig, kunt goed organiseren en vindt het leuk om met kinderen in het groen te werken. Ook heb je affiniteit met het brede terrein van Natuur en Milieu Educatie (NME) Verder:

  • Je bent student bij de Warmonderhof
  • Je bent 2 tot 4 dagen inzetbaar;
  • Je bent communicatief sterk en beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift goed.

 

Wij bieden

Wij bieden een stageplek in een groene en idyllische omgeving. Daarnaast kun je rekenen op een prettige werksfeer, collegialiteit, goede begeleiding en veel ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing.

De stagevergoeding is conform de regelgeving die geldt voor de gemeente Amsterdam.

 

De organisatie

De gemeente Amsterdam heeft grote verantwoordelijkheden op het terrein van onder andere zorg, jeugd en werk. Zoals onderwijs, gezondheid, diversiteit, anti-discriminatie, jeugdwerkloosheid, sport, de Sporthallen Zuid, het Amsterdamse Bos, armoedebestrijding, schuldhulpverlening en nog veel meer.

 

Cluster Sociaal is zo ingericht dat het daarnaast optimaal de wetten op die terreinen kan uitvoeren. De gemeente streeft daarbij naar een excellente en eenduidige dienstverlening aan alle Amsterdammers, waaronder ook de kwetsbare Amsterdammers, in verschillende fasen en facetten van hun leven. Het cluster Sociaal is een complex domein met een grote diversiteit aan onderwerpen en aan maatschappelijke partners. Om succesvol te kunnen zijn in haar taakuitvoering en haar maatschappelijke opgave, is nauwkeurige samenwerking en betrokkenheid noodzakelijk.

Het cluster Sociaal bestaat uit acht organisatieonderdelen.

 

De afdeling

Schooltuinen & Natuur en Milieu Educatie (NME) zijn onderdeel van de Afdeling Onderwijs en Leerplicht van de Gemeente Amsterdam. Er zijn verspreid over heel Amsterdam 13 Schooltuinen waar de meeste kinderen van het Primair Onderwijs in groep 6 en 7 hun eigen moestuin onderhouden onder begeleiding van Educatief Medewerkers tijdens een jaar rond programma. Daarnaast heeft Natuur en Milieu Educatie een ruim aanbod aan groene, educatieve activiteiten en lessen waar scholen gebruik van kunnen maken via de digitale NME gids. Er worden ook diverse buurtgerichte projecten uitgevoerd tijdens en na schooltijd met of in opdracht van andere organisaties in de buurt.

www.amsterdam.nl/natuureducatie.

 

Informatie

Voor vragen over de inhoud van de stage kun je contact opnemen met Lineke van Opzeeland, Coördinator NME. Tel: 020-6325750/ 06 – 10 70 01 79.

 

Solliciteren?

Heb je belangstelling voor deze stageplek? Stuur dan  je motivatiebrief en cv naar Lineke van Opzeeland, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van “Stage hbo  educatie schooltuinen.”

 

“De gemeente Amsterdam voert diversiteitbeleid. De gemeente wil dat het personeelsbestand in o.a. leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, culturele achtergrond en opleiding een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Elke vacature staat open voor zowel mannen als vrouwen, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld.”

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel