Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er        Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

Biologische melkveehouderij bij Nantes zoekt betaald medewerker(ster)
Start vanaf maart 2019


Op een kwartiertje van Nantes in het dorp Monbert ligt een biologische melkveehouderij op 94 hectares grond. Het bedrijf voorziet de veestapel (65 melkkoeien en 60 stuk jong vee) volledig van voedsel. Het bedrijf is aangesloten bij een coöperatie die een machinepark beheert, waarmee de boeren gezamenlijk de werkzaamheden verrichten.

Boerin Marie Durand is in 1996 begonnen. Ze heeft het bedrijf ontwikkeld van familiebedrijf met duurzame landbouw naar een biologische melkveehouderij en heeft in 2015 het keurmerk AB (Agriculture Biologique) verkregen.

Als medewerker op deze boerderij sluit je volledig aan bij de duurzame en biologische ideologie. De manier van werken in een coöperatie vraagt een hoge mate van sociale competenties, waarbij je kunt samenwerken in een kleine gemeenschap. Denk hierbij aan overleg over gebruik van machines, duidelijk communiceren en afspraken maken. Daarnaast is er ruimte voor initiatief en ontwikkeling binnen het vakgebied. Bijvoorbeeld door het terugkweken van oermais om zelfvoorziendend te zijn en een sterker ras te maken ten opzichte van hybride zaad­.

 


 

Functie eisen

 • Melkdiploma en ervaring om zelfstandig te kunnen melken
 • Goed vertrouwd met werkzaamheden in landbouw (ploegen, dorsen, machinaal voeren, irrigatie aanleg en overige standaard werkzaamheden op de tractor)
 • Tractorrijbewijs (B rijbewijs NL is voldoende)
 • Je bent proactief en gemotiveerd
 • Je bent zelfstandig en georganiseerd
 • Basiskennis van de Franse taal  (er wordt op de boerderij ook Nederlands gesproken)


Wij bieden

 • Een  35-urige werkweek (fulltime) met marktconform salaris volgens Franse Convention Collective Elevage (CAO Melkveehouderij)
 • Een prettige en gezellige werksfeer waarin samenwerken centraal staat
 • Ruimte voor initiatief, eigen inbreng en ontwikkeling
 • In overleg is er tijdelijk woonruimte beschikbaar in een aparte woonunit op het terrein van de boerderij.
 • 9 maanden contract met aansluitend uitzicht op vast dienstverband


Reageren

Wordt jij enthousaist van deze functie en zoek je een mooi avontuur in Frankrijk, stuur een leuke sollicitatiebrief met cv naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Agenda

Nieuws
Open dagen
Avondklassen

Vacaturebank

stages
banen
vrijwilligerswerk

Bedrijvendatabase  
Warmonderhoffers

 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel