Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geĆÆnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

heiningenhoef-1Heining&Hoef is een biologisch natuurbedrijf wat gevestigd is in Teteringen tegen de stad Breda. De totale omvang van het bedrijf bedraagt ongeveer 120 ha waarvan het merendeel natuurgrond is.

 

 

Het natuurbeheer met rundvee  oa brandrode runderen, en schapen is met name gericht op het behoud en stimuleren van de weidevogel in het gebied de lage Vuchtpolder ten noorden van Breda. naast natuurgraslanden wordt er akkerbouwmatig graan geteeld in bouwplan met enkele oliehoudende gewassen als zonnebloemen, koolzaad en huttentut. Sinds enkele jaren is gestart met het zelf persen en vermarkten van olie. Daarnaast wordt de perskoek in combinatie met de granen gebruikt als krachtvoervervanger. Hiermee streven we een circulaire bedrijfsvoering na.

 

 

 

In 2019 zal in Molenschot een perceel ingericht worden wat ruimte moet gaan bieden aan de teelt van oliehoudende gewassen. De samenvatting van dit project is te vinden op de website van het groenontwikkelfonds Brabant, het olielandschap, https://www.groenontwikkelfondsbrabant.nl/grond-aankopen/prijsvraag/locaties/gilze-en-rijen-zuid 

 

Op Heining&Hoef is naast handwerk ook redelijk wat trekkerwerk. 

 

Naast het olielandschap worden momenteel op enkele percelen de eerste stappen gezet op het gebied van Agro-forestry. Daarnaast is Heining&Hoef in de wintermaanden actief in het aanleggen, beheren en onderhouden van landschapselementen, zowel op het bedrijf als ook voor lokale overheden.

 

Meer informatie en een impressie is te vinden op de website, die nog niet helemaal af is: www.heiningenhoef.nl 

 

Met vriendelijke groet,

 

Emiel Anssems

HEINING&HOEF

Galgestraat 14

4847 TE Teteringen

0620198614

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel