Vacatures in de sector

Deze pagina geeft een overzicht van vacatures, te koop staande bedrijven, aanbod van stageplaatsen en samenwerkingspartners. De vacaturepagina is beperkt tot de biologische sector, zowel voor productie, verwerking als handel. De vacaturepagina heeft als doel om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar ook als doel om studenten en andere geïnteresseerden een beeld te geven van vraag en aanbod in de sector.

Naast deze pagina is er    landgilde    Deze site wordt door Warmonderhof ondersteund. Het is wel nodig om de vacature zelf bij die site aan te melden. 

Vacatures voor deze site kunnen, eventueel met einddatum, worden gestuurd aan Ruud Hendriks, r.hendriks@aeres.nl. Graag als tekstbericht (Word) en niet als PDF aanleveren, indien mogelijk met een foto of logo voor de illustratie. Aan de plaatsing zijn geen kosten verbonden. 

 

 

 

 

fermederouzekleinKom eens een tijdje met ons meedraaien !

Ferme  de Rouze is een biologische  bergboerderij op 1000 meter hoogte in de franse Pyreneeen, zowat aan de spaanse en nog onder de boom-grens, zeer afgelegen in een schitterende , wilde natuur, rotsen, bossen, beken en daartussen kleine weiden.

 

 

Iedere dag worden in de kaasmakerij  verschillende kazen gemaakt, die we eens per week op de plaatselijke markt  verkopen.Onze vijftig geiten en een paar koeien grazen (met hun beschermhond) op de omheinde zestig hectare bos en wei rondom . Het landschap is te steil om  hooi te maken, wordt dus aangekocht. Wel worden -op handmatig en dus op kleine schaal- voederbieten, aardappelen, mais, flageolets, en zonnebloemen verbouwd. Uit de tuinen komen alle groenten. We besteden veel tijd aan het terugdringen van het oprukkende bos met behulp van bosmaaier en motorzaag, waar we dan tegelijkertijd ons stookhout mee verzamelen.

Over het terrein loopt de bekende GR10 wandelroute (van de oceaan naar de middellandse zee).

Bij de boerderij hoort een gite d'étape waar vermoeide voetreizigers worden gevoed met maaltijden (vlees , kazen, groenten en fruit van de boerderij), overnachten en 's morgens fris weer verder gaan.

 

 fermederouzegeit

 

 

 

 

 

De boerderij biedt plek aan mensen die  serieus in dit merkwaardige beroep geinteresseerd zijn,die  de noodzakelijke goede conditie hebben, die willen ervaren of dit leven ze bevalt, voor korte of langere tijd, als een soort stage, of  - in een later stadium- om je bij ons aan te sluiten.

 

Ben jij zo iemand,  niet vies van veel (hand-) werk,en zoek je een plek voor korte of langere tijd? Kijk dan eens op www.ferme-de-rouze.fr  en neem kontakt op via ons telefoonnummer 0033 561669545

Mbo-opleiding

Biodynamische landbouw
voltijd en deeltijd 

 

Actueel

Agenda en open dagen
Avondklassen
Vacaturebank

Studentenverhalen

Voltijdstudenten over
studiekeuze &
toekomstplannen
 

Studentenverhalen

deeltijdstudenten over
studiekeuze & toekomstplannen

Bedrijvendatabase  Warmonderhoffers
 

 

Ook jouw toekomst?

Warmonderhof in beeld

 

Instagram

Nieuwsbrief mobiel